Bezienswaardigheden in Greater Manchester

Salforf Quays in Manchester Lowry in Manchester Castlefield in Manchester Dovestone in het Peak District, Engeland

De kaart van Greater Manchester

Bekijk hier de interactieve kaart van Greater Manchester. Klik de icoontjes aan voor meer info over de grote stad zelf maar ook verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden en andere mooie locaties in het omliggende gebied.

legenda van kaart

Informatie

Greater Manchester behoort tot het verstedelijkte gebied van noord Engeland. Het noorden van het land kent ook zeer grote natuurlijke gebieden en nationale parken maar dit gedeelte is dichter bevolkt. Zoals de naam al aangeeft is de meest in het oogspringende plaats de stad Manchester, één van de grotere in Groot-Brittannië. Daar kunt u terecht om de nodige musea te bezichtigen waaronder het nationale voetbalmuseum van Engeland. De stad huisvest ook twee van 's lands grootste voetbalclubs. Daarnaast staan hier tegenwoordig ook de relatief nieuwe BBC Studios, aan het water bij de Salford Quays. Daar komt bijvoorbeeld ook BBC Breakfast dagelijks vandaan. Deze locatie vindt u trouwens in de buurt van het grote Old Trafford, het stadion van Manchester United.

In de rest van het graafschap is wat minder te zien al zijn er wel enkele mooie historische landgoederen als Dunham Massey en Bramhall Hall. Voorbeelden van andere kleinere steden en stadjes in het gebied zijn Stockport, Bolton, Rochdale, Wigan en Oldham. Redelijk in de buurt van Stockport en Oldham kunt u het Peak District National Park betreden dat voor het grootste deel in Derbyshire is gesitueerd. Maar een klein gedeelte bevindt zich binnen de grenzen van Greater Manchester. Zo vindt u in het bestuurlijke gebied Saddleworth in het noordoosten bijvoorbeeld het natuurreservaat Dovestone. Dit heuvelachtige gebied telt ook de nodige reservoirs zoals op de foto te zien is.

Bestemming Manchester en Peak District

Manchester groen vlak Peak District

Lijst met historische gebouwen en andere bezienswaardigheden

Bekijk hieronder een lijst met bezienswaardigheden in de grote stad maar ook in het omliggende gebied. Er zijn een aantal musea maar ook enkele historische landgoederen te zien.


Historische gebouwen:

Manchester Cathedral - Ordsall Hall - Bramall Hall - Dunham Massey (NT) - Smithills Hall - Hall i’ th’ Wood - Chadkirk Chapel


Musea en andere bezienswaardigheden:

Manchester Museum - National Football Museum - People's History Museum - Greater Manchester Police Museum - Manchester Art Gallery - Museum of Science and Industry - Whitworth Art Gallery - Imperial War Museum North - The Lowry - Stockport Air Raid Shelters - Hat Museum - Turnpike Gallery - Museum of Wigan Life


Terug naar:

→ Greater Manchester