Vakantie in Tyne and Wear

Op vakantie in Tyne and Wear, Engeland

Wat is er te zien?

Op vakantie in Tyne and Wear, Engeland
Tyne and Wear is een grotendeels verstedelijkt graafschap in noordoost Engeland. Het is vernoemd naar de twee rivieren. Het bestaat onder andere uit Tyneside, dat is de stad Newcastle en omgeving, en uit Wearside, dat is de stad Sunderland en omliggend gebied. In het voetbal is er een enorme rivaliteit tussen beide steden. In het graafschap liggen ook kleinere steden en stadjes als Washington, South Shields en North Shields waar de veerboten vanuit IJmuiden aanmeren.

Naast de steden zijn er ook enkele groenere gebieden zoals het kustgebied bij het Souter Lighthouse, de tuinen en het park van Gibside en de wandelpaden langs de Muur van Hadrianus. Hadrian's Wall begint officieel in Wallsend aan de rand van Newcastle. Voorbeelden van bezienswaardigheden in Tyne & Wear zijn de Washington Old Hall, de Angel of the North en het Arbeia Roman Fort.

Bezienswaardigheden in Tyne and Wear

Hotels en appartementen in dit gebied

Bekijk informatie over de stad Newcastle:

groen vlak Newcastle groen vlak

Met trein, vliegtuig of boot naar Tyne and Wear

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Tyne and Wear te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Engeland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Als u met het openbaar vervoer reist dan kunt u daar ook met de aansluitende bus naar het centrum van de stad, bij het treinstation. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens in ongeveer 25 minuten met de metro in de stad komen. Dat metrostelsel bedient overigens nog veel meer plaatsen in het graafschap. Kijk hier voor de dienstregeling van de metro.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 2,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Engeland groen vlak Trein in Engeland