Vakantie in Tyne and Wear

Op vakantie in Tyne and Wear, Engeland

Wat is er te zien?

Op vakantie in Tyne and Wear, Engeland
Tyne and Wear is een grotendeels verstedelijkt graafschap in noordoost Engeland. Het is vernoemd naar de twee rivieren. Het bestaat onder andere uit Tyneside, dat is de stad Newcastle en omgeving, en uit Wearside, dat is de stad Sunderland en omliggend gebied. In het voetbal is er een enorme rivaliteit tussen beide steden. In het graafschap liggen ook kleinere steden en stadjes als Washington, South Shields en North Shields waar de veerboten vanuit IJmuiden aanmeren.

Naast de steden zijn er ook enkele groenere gebieden zoals het kustgebied bij het Souter Lighthouse, de tuinen en het park van Gibside en de wandelpaden langs de Muur van Hadrianus. Hadrian's Wall begint officieel in Wallsend aan de rand van Newcastle. Voorbeelden van bezienswaardigheden in Tyne & Wear zijn de Washington Old Hall, de Angel of the North en het Arbeia Roman Fort.

Bezienswaardigheden in Tyne and Wear

Hotels en appartementen in dit gebied

Bekijk informatie over de stad Newcastle:

groen vlak Newcastle groen vlak

Reis plannen naar Tyne and Wear

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Newcastle en omgeving kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland