Autorondreis - 8 a 12 dagen door Northumberland en de Borders

Rondreis door de Eildon Hills in de Scottish Borders, Schotland Rondreis langs Edinburgh in Schotland Rondreis langs de Northumberland Coast in Noord Engeland Rondreis langs de stad van Vera Stanhope in Noord Engeland Rondreis langs Floors Castle in Schotland Rondreis langs Bamburgh Castle in Northumberland, Noord Engeland Rondreis langs Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland Kaart van autorondreis door Northumberland en de Borders Rondreis door Engeland en Schotland

Een rondreis in het grensgebied van Engeland met Schotland

Deze autorondreis gaat naar het nooroosten van Engeland maar ook naar het zuidoosten van Schotland. Deze grensregio heeft fraaie heuvelachtige landschappen, kustgebieden met uitgestrekte stranden en behoorlijk veel middeleeuws erfgoed. Zo staat Northumberland bekend om zijn oude kastelen zoals Bamburgh Castle en Alnwick Castle. De Scottish Borders heeft juist weer oude abdijen om te bezichtigen al zijn die tot ruïne vervallen door de grensoorlogen in lang vervlogen tijden. In dit gebied zijn ook statige landgoederen en kleine dorpen en stadjes. Daarna kan een een bezoek en verblijf in de hoofdstad van Schotland niet achter blijven. Edinburgh is een werelderfgoedstad met veel oude gebouwen en musea en ligt in de buurt. Het ligt voor de hand om de boot te pakken naar Newcastle want vanaf die haven zijn de reistijden relatief klein, slechts enkele uren. Dit is ook de stad waar 'Vera' wordt opgenomen dus een bezoek aan die plaats is ook nog een idee als u liefhebber van die tv-serie bent. Logisch zou zijn 2, 3 of 4 nachten per bestemming, afhankelijk van de locatie en het aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. Hieronder ziet u hoe het schema er uit zou kunnen zien.

Mogelijke route

kaart van rondreis door Northumberland en de Scottish Borders in Groot-Brittannië * In 8 a 12 dagen is veel te zien maar u kunt vanzelfsprekend ook langer op rondreis gaan. Misschien wilt u de reis wel uitbreiden met een ander gebied of gewoon wat rustiger aan doen. Ik pas het plan aan uw wensen aan.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een online reisplan dat u thuis op uw gemak bestemming voor bestemming kunt boeken en dat ook tijdens de rondreis te bekijken is, bijvoorbeeld op uw tablet of uiteraard smartphone. Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland vlak

Bekijk meer varianten:

→ Autorondreizen door Noord Engeland
→ Autorondreizen door Schotland