Autorondreis - 8 a 12 dagen door Northumberland en de Borders

Eildon Hills in de Scottish Borders, Schotland Floors Castle in de Scottish Borders, Schotland Melrose Abbey in de Scottish Borders, Schotland Royal Mile in Edinburgh, Schotland Arthur's Seat in Edinburgh, Schotland Bamburgh Castle in Northumberland, Noord Engeland Alnwick Castle in Northumberland, Noord Engeland College Valley in de Cheviot Hills, Northumberland National Park Verblijf in goede Engelse hotels Vakantieplan op maat Kaart van autorondreis door Northumberland en de Borders

Een rondreis in het grensgebied van Engeland met Schotland

Deze rondreis gaat naar het nooroosten van Engeland maar ook naar het zuidoosten van Schotland. Deze grensregio heeft fraaie heuvelachtige landschappen, kustgebieden met uitgestrekte stranden en behoorlijk veel middeleeuws erfgoed. Zo staat Northumberland bekend om zijn oude kastelen zoals Bamburgh Castle en Alnwick Castle. De Scottish Borders heeft juist weer oude abdijen om te bezichtigen al zijn die tot ruïne vervallen door de grensoorlogen in lang vervlogen tijden. In dit gebied zijn ook statige landgoederen en kleine dorpen en stadjes. Daarna kan een een bezoek en verblijf in de hoofdstad van Schotland niet achter blijven. Edinburgh is een werelderfgoedstad met veel oude gebouwen en musea en ligt in de buurt. Het ligt voor de hand om de boot te pakken naar Newcastle want vanaf die haven zijn de reistijden relatief klein, slechts enkele uren.

Hoe gaat het in zijn werk? U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U ziet ook een voorbeeld staan van een plan op maat zodat u weet hoe dat er zo ongeveer uit ziet. Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland Cottage in Engeland

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen die u zou kunnen bezichtigen of waar u zou kunnen verblijven. Het leuke is dat u tijdens deze reis zowel een keer aan/bij zee, een keer in een landelijk gebied en een keer in een fraaie historische stad kunt overnachten. Op basis van uw voorkeuren, budget en lengte van de reis zal ik een geschikt plan voor u maken. Deze pagina's hieronder geven u in elk geval een goed idee van wat u allemaal kunt zien tijdens de autorondreis, net als de foto's bovenaan de pagina:

Berwick-upon-Tweed Bamburgh Alnwick

Melrose Kelso Edinburgh
Terug naar:

→ Autorondreizen door Noord Engeland
→ Autorondreizen door Schotland