Autorondreis - 8 a 12 dagen door Northumberland en de Borders

Bamburgh Castle in Northumberland, Noord Engeland Alnwick Castle in Northumberland, Noord Engeland College Valley in de Cheviot Hills, Northumberland National Park Melrose Abbey in de Scottish Borders, Schotland Floors Castle in de Scottish Borders, Schotland Eildon Hills in de Scottish Borders, Schotland Royal Mile in Edinburgh, Schotland Arthur's Seat in Edinburgh, Schotland Verblijf in goede Engelse hotels Vakantieplan op maat Kaart van autorondreis door Northumberland en de Borders

De rondreis - plan op maat

straat in Edinburgh, Schotland
Deze rondreis gaat naar het nooroosten van Engeland maar ook naar het zuidoosten van Schotland. Deze grensregio heeft fraaie heuvelachtige landschappen, kustgebieden met uitgestrekte stranden en behoorlijk veel middeleeuws erfgoed. Zo staat Northumberland bekend om zijn oude kastelen zoals Bamburgh Castle en Alnwick Castle. De Scottish Borders heeft juist weer oude abdijen om te bezichtigen al zijn die tot ruïne vervallen door de grensoorlogen in lang vervlogen tijden. In dit gebied zijn ook statige landgoederen en kleine dorpen en stadjes. Daarna kan een een bezoek en verblijf in de hoofdstad van Schotland niet achter blijven. Edinburgh is een werelderfgoedstad met veel oude gebouwen en musea en ligt in de buurt. Het ligt voor de hand om de boot te pakken naar Newcastle want vanaf die haven zijn de reistijden relatief klein, slechts enkele uren. Leest u hier over wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden:

Kijk hier verder als u de reis wilt maken

P.S. Aangezien u een plan op maat krijgt, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal. Kijkt u hieronder voor een overzicht van andere rondreizen in Noord Engeland of Schotland.

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen die u zou kunnen bezichtigen of waar u zou kunnen verblijven. Het leuke is dat u tijdens deze reis zowel een keer aan/bij zee, een keer in een landelijk gebied en een keer in een fraaie historische stad kunt overnachten. Op basis van uw voorkeuren, budget en lengte van de reis zal ik een geschikt plan voor u maken. Deze pagina's hieronder geven u in elk geval een goed idee van wat u allemaal kunt zien tijdens de autorondreis, net als de foto's bovenaan de pagina:

Berwick-upon-Tweed Bamburgh Alnwick

Melrose Kelso Edinburgh
Terug naar:

→ Autorondreizen door Noord Engeland
→ Autorondreizen door Schotland