De stad Newcastle-upon-Tyne in Noord Engeland

De stad Newcastle in Tyne and Wear, Engeland Rivier de Tyne in Newcastle, Engeland Newcastle-upon-Tyne in Engeland Newcastle in de avond, Engeland Boeken Arbeia Roman Fort in South Shields, Noord Engeland Whitley Bay in Tyne and Wear, Noord Engeland Souter Lighthouse in Noord Engeland Durham in Noord Engeland Hexham Abbey in Northumberland, Noord Engeland Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland Beamish Living Museum of the North, County Durham Rondreis per trein door Noord Engeland Rondreis door het Lake District en County Durham, Noord Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Newcastle in noord Engeland

Newcastle-upon-Tyne is met meer dan 250 duizend inwoners één van de grootste steden van noordoost Engeland. Het zit vast aan Gateshead dat aan de andere kant van de rivier de Tyne ligt en behoort tot het graafschap Tyne and Wear. Vlakbij, in de haven van North Shields arriveert de veerboot uit IJmuiden. Dat is een nachtboot. Daarover leest u meer op het derde tabblad. In de stad vindt u enkele goede musea zoals de Laing Art Gallery, het Great North Museum en aan de andere kant van de brug in Gateshead de Shipley Art Gallery. Newcastle is ook de thuisbasis van Inspector Vera Stanhope in de populaire Engelse tv serie Vera.

Daarnaast ligt kunt u ten westen van de stad de wereldberoemde Hadrian's Wall bezichtigen terwijl ook aan de kust er restanten zijn van de vroegere Romeinse overheersing. In South Shields staat bijvoorbeeld Arbeia Roman Fort. Voorbeelden van andere locaties in de buurt van Newcastle die u eventueel zou kunnen bezoeken zijn het enorme beeldhouwwerk de Angel of the North, de Tynemouth Priory en de natuur en tuinen van Gibside. Als u net de grens overtrekt naar het graafschap Durham dan staat daar het mooie openluchtmuseum Beamish en nog wat verder het stadje Durham met haar fraaie kathedraal en kasteel. Newcastle is door haar spoorverbindingen ook prima gesitueerd voor een treinrondreis door Noord Engeland en Schotland.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

Wandelen langs Hadrian's Wall

Pal ten oosten van de stad in Wallsend begint de meerdaagse wandelroute langs de enorm lange Muur van Hadrianus. Het moet wel gezegd dat de mooiste secties een eind verder landinwaarts zijn gesitueerd. Ook kunt u eens gaan kijken bij de kust. Ten noorden van Sunderland vindt u bijvoorbeeld het natuurgebied The Leas (gestiueerd bij het Souter Lighthouse) en ten zuiden van die stad de fraaie Durham Heritage Coast.

Meer info: Hadrian's Wall Path


De locatie van Newcastle

Enkele bestemmingen in de buurt

Durham Hexham Blanchland

Reis plannen naar Newcastle

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar de stad Newcastle-upon-Tyne te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een zeer logische optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar de haven naar North Shields. Vandaar is het een half uur rijden naar de stad. Als u als voetpassagier reist dan kunt u gebruik maken van de bus. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit een paar uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel een heel stuk langer. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens in ongeveer 25 minuten met de metro in de stad komen. Eenmaal in Newcastle kunt u ook gebruik maken van de trein en wel verschillende kanten op. Voorbeelden van bestemmingen zijn Sunderland, Durham, York, Berwick-upon-Tweed, Edinburgh en een paar locaties bij Hadrian's Wall zoals Haltwhistle.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Tyne & Wear
→ Accommodatie in Tyne & Wear