Vakantie in het North York Moors National Park

Heuvels in het North York Moors National Park, North Yorkshire

Wat is er te zien in de North York Moors?

Robin Hood's Bay aan de Yorkshire Heritage Coast in Engeland

Het North York Moors National Park is een groot gebied in het graafschap North Yorkshire, noord Engeland. U vindt er heidevelden, heuvels, mooie valleien en ook prachtige kustgebieden met wandelpaden. In het binnenland vindt u slechts kleine plaatsen als Danby, Helmsley en Pickering.

U kunt prima wandelen in de North York Moors en dat geldt ook zeker voor het kustgebied met zijn kliffen en baaien. Aan het einde van de zomer kunt u de prachtige heidevelden in bloei zien. Ze verkleuren dan van bruin naar paars. Aan zee kunt u het historische stadje Whitby bezoeken en ook pittoreske dorpjes als Runswick Bay, Staithes en Robin Hood's Bay. De fraaie Victoriaanse badplaats Scarborough bevindt zich aan de rand van het park.

In en even buiten het park zijn ook historische bezienswaardigheden zoals Rievaulx Abbey, Castle Howard en de World of James Herriot. York, één van 's lands mooiste steden, bevindt zich ook in de regio.

Bezienswaardigheden - North York Moors

Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in de North York Moors, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in het gehele nationale park of specifieker in één van de dorpen en stadjes evenals de badplaats Scarborough dat aan de rand gesitueerd is en de stad York dat verder landinwaarts te vinden is.

GB

Graag op rondreis door North Yorkshire?

Als u graag het graafschap North Yorkshire uitgebreider wilt verkennen, kijkt u dan ook zeker hieronder. De linker variant is een autorondreis door Noord Engeland waar u de North York Moors en de stad York kunt bezichtigen. Als u liever met het openbaar wenst te reizen dan kunt u de rechter variant bekijken. Dat is een treinrondreis over mooie spoorlijnen, inclusief nationale parken en een paar historische steden. Met de juiste planning is een fraaie reis te maken.


Bekijk enkele leuke plaatsen

Whitby Danby Robin Hood's Bay

Scarborough Helmsley York

Met trein, vliegtuig of boot naar de North York Moors

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar de North York Moors te reizen. Met de auto is de meest logische optie. Dan kunt u de veerboot van IJmuiden naar Newcastle nemen. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanuit de haven is het nog 1 uur 15 minuten a 2 uur rijden naar het nationale park, afhankelijk van uw precieze vakantiebestemming. Ook kunt u de boot pakken van Rotterdam naar Hull, een 12 uur durende nachtdienst. Vanuit die ferry terminal duurt de autorit ongeveer net zo lang, ook weer afhankelijk van uw bestemming.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk ook een boot naar Hull. Die vaart duurt ook weer 12 uur, wederom een nachtdienst. U kunt natuurlijk ook helemaal via Zuid Engeland reizen, bijvoorbeeld door de boot van Duinkerken naar Dover te pakken. De reis met de auto is dan echter wel een heel stuk langer, ongeveer 5,5 uur. Als u de stad York wilt bezoeken dan is reizen per vliegtuig ook een mogelijkheid. Dan zijn er verschillende luchthavens in de regio waar u naartoe kunt. Handig is in ieder geval een vlucht naar Manchester Airport omdat u vanaf die locatie in 1,5 uur rechtstreeks per trein naar de stad kunt afreizen.

Boek hier de volgende diensten:

Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Boot Duinkerken - Dover Vliegtuig naar Engeland Trein in Engeland