Vakantie in het North York Moors National Park

Heuvels in het North York Moors National Park, North Yorkshire

Wat is er te zien in de North York Moors?

Het North York Moors National Park is een groot gebied in het graafschap North Yorkshire, noord Engeland. U vindt er heidevelden, heuvels, mooie valleien en ook prachtige kustgebieden met wandelpaden. In het binnenland vindt u slechts kleine plaatsen als Danby, Helmsley en Pickering. U kunt prima wandelen in de North York Moors en dat geldt ook zeker voor het kustgebied met zijn kliffen en baaien. Aan het einde van de zomer kunt u de prachtige heidevelden in bloei zien. Ze verkleuren dan van bruin naar paars. Aan zee kunt u het historische stadje Whitby bezoeken en ook pittoreske dorpjes als Runswick Bay, Staithes en Robin Hood's Bay. De fraaie Victoriaanse badplaats Scarborough bevindt zich aan de rand van het park.

In en even buiten het park zijn ook historische bezienswaardigheden zoals Rievaulx Abbey, Castle Howard en de World of James Herriot. York, één van 's lands mooiste steden, bevindt zich ook in de regio. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de North York Moors (en omstreken). Op de volgende tabbladen vindt u een autorondreis én een treinrondreis langs het nationale park, enkele voorbeelden van mooie bestemmingen en informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar de North York Moors kunt reizen. Wil u alvast vooruit plannen voor november of december om in aanloop naar de kerst vakantie te vieren in het historische York? Kijk dan hier op de pagina over kerst vieren in York.


Kasteel in North Yorkshire Hotel in Engeland

Graag op rondreis door North Yorkshire?

Als u graag het graafschap North Yorkshire uitgebreider wilt verkennen, kijkt u dan ook zeker hieronder. De linker variant is een autorondreis door Noord Engeland waar u de North York Moors en de stad York kunt bezichtigen. Als u liever met het openbaar wenst te reizen dan kunt u de rechter variant bekijken. Dat is een treinrondreis over mooie spoorlijnen, inclusief nationale parken en een paar historische steden. Met de juiste planning is een fraaie reis te maken.


Bekijk enkele leuke plaatsen

Whitby Danby Robin Hood's Bay

Scarborough Helmsley York

Met trein, vliegtuig of boot naar de North York Moors

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar de North York Moors te reizen. Als u met de auto gaat dan ligt een overtocht naar de haven van Hull zeer voor de hand. Dat ligt namelijk behoorlijk dichtbij het nationale park. Dat zijn nachtboten en die vertrekken zowel in Rotterdam als in Zeebrugge. Een veerdienst van IJmuiden naar Newcastle is een andere mogelijkheid. Bent u bereid langer te rijden en een extra tussenovernachting in te plannen? In dat geval kunt u ook opteren voor een korte en veel goedkopere veerdienst naar Dover. Die vertrekken in Noord Frankrijk net over de grens met België. Met het openbaar vervoer kunt u de North York Moors ook bereiken. Er is een mooie spoorlijn van Middlesbrough naar Whitby aan de fraaie kust. Onderweg kunt u ook uitstappen in bijvoorbeeld Great Ayton, Danby en Grosmont. U kunt bijvoorbeeld ook vanuit Hull met de trein naar badplaats Scarborough aan de rand van het park. Vandaar kunt u vervolgens per bus naar andere bestemmingen aan de kust.


Loket in Engeland Cottage in Engeland