Robin Hood's Bay aan de Yorkshire Heritage Coast

Het dorp Robin Hood's Bay in North Yorkshire Het dorp Robin Hood's Bay in Engeland Het dorp Robin Hood's Bay in de North York Moors De baai van Robin Hood's Bay in Engeland Boeken Cleveland Way aan de kust van North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire North York Moors National Park in Engeland Esk Valley in North Yorkshire Scarborough in North Yorkshire Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenRobin Hood's Bay in Yorkshire, Engeland
Robin Hood's Bay is een sfeervol dorp aan de kust van het graafschap North Yorkshire. Het ligt aan de gelijknamige baai in het North York Moors National Park in noordoost Engeland en heeft enkele steile pittoreske straatjes, zo typerend voor die paar plaatsjes aan de kustlijn van het nationale park. U kunt hier ook uitstekend wandelen over de kustpaden langs de kliffen en dorpjes van deze prachtige Yorkshire Heritage Coast maar ook in de heuvelachtige binnenlanden van het national park. Daar vindt u de nodige bossen maar vooral ook veel heidevelden. Deze bloeien overigens zo rond midden augustus tot in september.

Wat verder buiten het dorp kunt u bijvoorbeeld nog het gezellige stadje Whitby bezoeken, dat ligt een klein aantal kilometers ten noorden van Robin Hood's Bay en daar vindt u ook de nodige winkels, nog meer eetgelegenheden, de fraaie abijdruïne en ook kunt u er op de stoomtrein stappen. Verder zuidwaarts treft u de badplaats Scarborough dat gesitueerd is aan een mooie baai en waar u kunt genieten van de typische Engelse 'seaside'. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in dit dorpje.


Wandelen in Robin Hood's Bay

Deze plaats ligt op de route van de Cleveland Way en is het begin of eindpunt van de Coast to Coast Walk. Vanuit Robin Hood's Bay kunt u zowel langs de prachtige kusten als door het binnenland wandelen, bijvoorbeeld de wandeling naar Ravenscar:

Meer info: Routes - North York Moors | Cleveland Way | Coast to Coast Walk


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Robin Hood's Bay

Enkele bestemmingen in de buurt

Whitby Scarborough Pickering

Reis plannen naar Robin Hood's Bay

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Robin Hood's Bay te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1 uur 45 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer net zo lang duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors