Robin Hood's Bay aan de Yorkshire Heritage Coast

Het dorp Robin Hood's Bay in North Yorkshire Het dorp Robin Hood's Bay in Engeland Het dorp Robin Hood's Bay in de North York Moors De baai van Robin Hood's Bay in Engeland Boeken Cleveland Way aan de kust van North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire North York Moors National Park in Engeland Esk Valley in North Yorkshire Scarborough in North Yorkshire Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenRobin Hood's Bay in Yorkshire, Engeland
Robin Hood's Bay is een sfeervol dorp aan de kust van het graafschap North Yorkshire. Het ligt aan de gelijknamige baai in het North York Moors National Park in noordoost Engeland en heeft enkele steile pittoreske straatjes, zo typerend voor die paar plaatsjes aan de kustlijn van het nationale park. U kunt hier ook uitstekend wandelen over de kustpaden langs de kliffen en dorpjes van deze prachtige Yorkshire Heritage Coast maar ook in de heuvelachtige binnenlanden van het national park. Daar vindt u de nodige bossen maar vooral ook veel heidevelden. Deze bloeien overigens zo rond midden augustus tot in september.

Wat verder buiten het dorp kunt u bijvoorbeeld nog het gezellige stadje Whitby bezoeken, dat ligt een klein aantal kilometers ten noorden van Robin Hood's Bay en daar vindt u ook de nodige winkels, nog meer eetgelegenheden, de fraaie abijdruïne en ook kunt u er op de stoomtrein stappen. Verder zuidwaarts treft u de badplaats Scarborough dat gesitueerd is aan een mooie baai en waar u kunt genieten van de typische Engelse 'seaside'. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in dit dorpje.

Wandelen vanuit Robin Hood's Bay

Deze plaats ligt op de route van de Cleveland Way en is het begin of eindpunt van de Coast to Coast Walk. Vanuit Robin Hood's Bay kunt u zowel langs de prachtige kusten als door het binnenland wandelen, bijvoorbeeld de wandeling naar Ravenscar:

Meer info: Routes - North York Moors | Cleveland Way | Coast to Coast Walk


De locatie van Robin Hood's Bay

Enkele bestemmingen in de buurt

Whitby Scarborough Pickering

Mogelijkheden om naar Robin Hood's Bay te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Robin Hood's Bay te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 1 uur 45 minuten rijden naar het dorp.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het ook nog ongeveer 1 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover) dan moet u in Engeland wel een stuk langer in de auto zitten, namelijk zo'n 6 uur. Er rijdt geen trein in dit deel van het nationale park maar u kunt in Runswick Bay wel op de bus stappen. Er rijdt namelijk regelmatig een bus langs een aantal plaatsen in het nationale park waaronder de kustplaatsen Whitby en Scarborough. Dat is dienstregeling X93 (Arriva). Bijzonder handig als van plan bent mooie kustwandelingen te maken.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors