Badplaats Scarborough in North Yorkshire - Engeland

Scarborough in North Yorkshire Badplaats Scarborough in Engeland Boeken North York Moors National Park in Engeland Robin Hood's Bay in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Filey in North Yorkshire Yorkshire Wolds in Engeland Thornton-le-Dale in North Yorkshire Pickering Castle in North Yorkshire

InformatieDe badplaats Scarborough in Yorkshire, Engeland

Scarborough is een badplaats in noordoost Engeland. Het ligt in het graafschap North Yorkshire, vlakbij het North York Moors National Park. Naast de natuur en mooie kustlandschappen van de de Yorkshire Heritage Coast waar u prima kunt wandelen vindt u in deze plaats uiteraard een strand, gelegen in een mooie baai. Ook vindt u in Scarborough de ruïne van het oude kasteel, een museum over de geologie van deze oude kustlijn en een kunstmuseum. Het Sea Life Centre ligt iets ten noorden van het strand en centrum. Ook dient nog vermeldt te worden dat in deze plaats een stroomtrein arriveert. Die is van de Scarborough Steam Railway en rijdt via York helemaal vanuit Carnforth vlakbij de westkust.


Hotels, b&b's en appartementen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Scarborough? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of appartement.

Prachtige hotels in North Yorkshire


Wandelen

Naast dat u kunt gaan wandelen in de heuvels, bossen en heidevelden van het North York Moors National Park kunt u ook fraaie kustpaden volgen. Die maken onderdeel uit van de Cleveland Way, een meerdaagse wandelroute onder andere langs de prachtige Yorkshire Heritage Coast. Zo kunt u vanaf hier bijvoorbeeld naar Filey in het zuidoosten of Ravenscar in het noordwesten lopen.

Meer info: Cleveland Way


De locatie van Scarborough

Enkele bestemmingen in de buurt

Robin Hood's Bay Whitby Pickering

Mogelijkheden om naar Scarborough te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Scarborough te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Dan kunt u de veerboot van Rotterdam naar Hull nemen. Dat is een (nacht) overtocht van 12 uur. Vanaf die haven is het nog maar ongeveer 1 uur 15 minuten rijden. U kunt ook met het openbaar gaan want er is een directe treinverbinding (1,5 uur) met Scarborough. Daarvoor dient u wel eerst met de bus van de ferry terminal naar het treinstation van Hull te gaan. Een andere mogelijkheid is de veerdienst van IJmuiden naar Newcastle. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 2 uur rijden naar de badplaats.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk ook een boot naar Hull. Die nachtvaart duurt wederom 12 uur. Mocht u persé via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel een stuk langer in de auto zitten, namelijk zo'n 5,5 uur. Eenmaal in Scarborough kunt u ook met de trein via een andere spoorlijn naar de historische stad York. Bussen rijden er ook, bijvoorbeeld naar de mooie kustplaatsen Robin Hood's Bay en Whitby (dienst X93).


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors