Badplaats Scarborough in North Yorkshire - Engeland

Scarborough in North Yorkshire Badplaats Scarborough in Engeland Boeken North York Moors National Park in Engeland Robin Hood's Bay in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Filey in North Yorkshire Yorkshire Wolds in Engeland Thornton-le-Dale in North Yorkshire Pickering Castle in North Yorkshire

InformatieDe badplaats Scarborough in Yorkshire, Engeland

Scarborough is een badplaats in noordoost Engeland. Het ligt in het graafschap North Yorkshire, vlakbij het North York Moors National Park. Naast de natuur en mooie kustlandschappen van de de Yorkshire Heritage Coast waar u prima kunt wandelen vindt u in deze plaats uiteraard een strand, gelegen in een mooie baai. Ook vindt u in Scarborough de ruïne van het oude kasteel, een museum over de geologie van deze oude kustlijn en een kunstmuseum. Het Sea Life Centre ligt iets ten noorden van het strand en centrum. Ook dient nog vermeldt te worden dat in deze plaats een stroomtrein arriveert. Die is van de Scarborough Steam Railway en rijdt via York helemaal vanuit Carnforth vlakbij de westkust.


Wandelen in Scarborough

Naast dat u kunt gaan wandelen in de heuvels, bossen en heidevelden van het North York Moors National Park kunt u ook fraaie kustpaden volgen. Die maken onderdeel uit van de Cleveland Way, een meerdaagse wandelroute onder andere langs de prachtige Yorkshire Heritage Coast. Zo kunt u vanaf hier bijvoorbeeld naar Filey in het zuidoosten of Ravenscar in het noordwesten lopen.

Meer info: Cleveland Way


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Scarborough

Enkele bestemmingen in de buurt

Robin Hood's Bay Whitby Pickering

Reis plannen naar Scarborough

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Scarborough te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog minimaal 1 uur 15 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. In het laatste geval duurt de autorit niet heel veel langer. Vanaf Dover is het wel een heel eind rijden. U kunt hier ook met de trein reizen, bijvoorbeeld naar York en Hull.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Wrea Head Hall Country House Hotel

herberg kent

Wrea Head Hall is een fraai historisch landhuis en tevens 4 sterren hotel net buiten de authentiek Engelse badplaats Scarborough. U zit hier tevens pal aan de rand van het North York Moors National Park met zijn heuvels, heidevelden, groene valleien, hoge kliffen en mooie kustdorpjes. Een bezoek aan het imposante Castle Howard behoort bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden. Dat is wel een eindje rijden.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 170 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.


Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors