Vakantietips voor Groot-Brittannië

Doone Valley in het Exmoor National Park, Devon - Engeland

Nog op vakantie de komende tijd?

Het najaar in de Cotswolds AONB, Engeland
Het landschap van Groot-Brittannië is zeer divers en er zijn heel veel mooie gebieden. Denk aan bergachtige regio's als de Highlands in Schotland en het Lake District in Engeland of aan fraaie kustgebieden zoals die vna Exmoor in het zuidwesten, de Yorkshire Heritage Coast in het noordoosten of de Pembrokeshire Coast in het zuidwesten van Wales. Daarnaast zijn er ook prachtige landelijke gebieden met een vriendelijk karakter en pittoreske dorpjes waarvan de Cotswolds een prachtig voorbeeld is. Er zijn uiteraard meer dergelijke fraaie streken. Misschien bent u van plan om pas in de herfst op vakantie te gaan. Bekijk daarvoor enkele suggesties. Of denkt u al aan het bezoeken van een gezellige Engelse kerstmarkt?

Alle 15 nationale parken

Cotswolds - pittoresk Engeland

Herfst in Groot-Brittannië

Kerstmarkten bezoeken in Engeland

Maak een rondreis per auto of trein door Engeland

Op rondreis door Engeland
Op de website kunt u op de pagina's van Schotland en Wales enkele specifieke autovakanties terugvinden. Dit stuk tekst gaat nu verder over Engeland. Met behulp van de volgende hoofdstukken en uiteraard de gehele website is het mogelijk zelf uw vakantie in te plannen. Mocht u dat lastig vinden dan kunnen onderstaande pagina's u hulp bieden.

Kijk hieronder om te lezen en zien wat voor er zoal voor moois te zien valt in de verschillende regio's. Als één (of meerdere) van de besproken varianten u aanspreekt dan kan ik op basis daarvan een plan voor u samenstellen voor een mooie autorondreis, inclusief accommodaties en reisinfo. Reist u met openbaar vervoer? Neem ook gerust contact op.

Autorondreizen in Zuid Engeland

Autorondreizen in Midden Engeland

Autorondreizen in Noord Engeland

Treinrondreis door Engeland

Mooie plaatsen

De historische stad Edinburgh in Schotland
Groot-Brittannië zit vol met mooie steden met historische stadscentra. Beroemd zijn bijvoorbeeld Londen, Bath, Oxford, York en Edinburgh. Mooie oude centra vindt u niet alleen in steden maar ook in kleine stadjes en dorpen. Mooie dorpjes vindt u bijvoorbeeld in de Cotswolds waar vele kleine geconserveerde dorpjes te zien zijn zoals Broadway, Bourton-on-the-Water en Painswick.

Pittoreske vissersdorpen vindt u bijvoorbeeld in Devon, Cornwall en Yorkshire. Daarnaast zijn er ook vele andere typen kustplaatsen waar u een vakantie kunt vieren waaronder de grotere badplaatsen en ook de nodige kleinere seaside towns. Denk bijvoorbeeld aan de Zuid Engelse seaside resorts Brighton, Eastbourne, Bournemouth, Weymouth, Torquay en St Ives, allen ook gesitueerd in mooie gebieden.

Kust -en badplaatsen

Historische steden

Mooie dorpen en stadjes

Kastelen, kathedralen, tuinen, werelderfgoed

Bodiam Castle in de High Weald, Kent
Groot-Brittannië heeft vele mooie natuurgebieden en landelijke regio's met fraai dorpjes maar vooral ook een hele rits historische bezienswaardigheden in de vorm van kastelen, landgoederen, tuinen, parklandschappen, kathedralen, abdijruïnes, industrieël erfgoed, Romeinse overblijfselen en zo meer. Een aantal van deze locaties behoren tot het werelderfgoed. Er zijn ook enkele bezoekerspassen te koop waarmee u binnen een bepaalde periode haast onbeperkt toegang krijgt tot bepaalde historische bezoekersattracties en tuinen, bijvoorbeeld van de organisaties de National Trust of English Heritage. Er is zoveel te zien...

Kastelen en paleizen

Kathedralen en abdijen

Tuinen en landgoederen

27 World Heritage Sites

Bezoekerspassen - National Trust, etc...

Reisverslagen

Een reis naar de kustgebieden van Cornwall in zuidwest Engeland

Op de website kunt u ook enkele verslagen lezen van de reizen die ik de laatste paar jaar ondernomen heb. U zult er naast de informatie over de gebieden ook veel foto's, kaarten en informatie over de gelopen wandelroutes vinden. Ik verken veel per voet zodat ik zoveel mogelijk van de landschappen en dorpjes kan bekijken. Per dag heb ik ook steeds een hoofdstuk gewijd aan het hotel of herberg waar ik verbleef zodat u hetzelfde hotel gemakkelijk ook zelf kunt boeken mocht u dat willen.

Tot op heden kunt u een reisverslag lezen van verschillende gebieden in Zuid Engeland, van het prachtige Lake District National Park, van de nationale parken in North Yorkshire (Yorkshire Dales & North York Moors) en van een reis door het westen en oosten van het land: de Cotswolds, Malvern Hills, Shropshire Hills en Norfolk. De nieuwste is een vakantie in Devon en Cornwall. Leest u hier de verslagen ter inspiratie of in praktische zin. Bekijk ook wandelinformatie en accommodaties:

Reisverslagen van Groot-Brittannië

Gebieden uit bekende tv series

Het Yorkshire van James Herriot in Engeland
Groot-Brittannië en met name Engeland is befaamd om zijn mooie detective series waaronder Midsomer Murders, Lewis, Grantchester en Vera. Bekijk in welke gebieden en plaatsen een aantal bekende series zijn opgenomen. Een beroemde tv serie die al lange tijd geleden gestopt is, is All Creatures Great and Small. Dat gaat over de dierenarts James Herriot en die filmlocaties vindt u allemaal in North Yorkshire, noord Engeland.

Daarnaast heb ik een pagina gewijd aan het recent verschenen boek genaamd 'De weg naar Little Dribbling', een reisverhaal van de auteur Bill Bryson. Hij reist door Wales, Schotland en met name Engeland en bezoekt vele plaatsen, gebieden en bezienswaardigheden. Ik heb er ook een interactieve kaart met bezochte locaties bijgezet.

Locaties uit Engelse Detectives

Het Yorkshire van James Herriot

Bryson: De weg naar Little Dribbling