Vakantietips voor Groot-Brittannië

Mooi dorpje in Groot-Brittannië Historisch Londen in Engeland Nationale Parken in Groot-Brittannië Met de stoomtrein langs het Harry Potter viaduct Poldark in Cornwall Oude kastelen in Groot-Brittannië Cornwall

Vind ideeën en inspiratie voor een vakantie in Groot-Brittannië

Het landschap van Groot-Brittannië is zeer divers en er zijn de nodige nationale parken en heel veel andere mooie gebieden. Denk aan bergachtige regio's als de Highlands in Schotland en het Lake District in Engeland of aan fraaie kustgebieden zoals die van Exmoor in het zuidwesten, de Yorkshire Heritage Coast in het noordoosten of de Pembrokeshire Coast in het zuidwesten van Wales. Daarnaast zijn er ook prachtige landelijke gebieden met een vriendelijk karakter en pittoreske dorpjes waarvan de Cotswolds een prachtig voorbeeld is. Bekijk hieronder een aantal themapagina's betreffende historische steden, badplaatsen, fraaie dorpen, stadjes maar ook stoomtreinen. De Britten hechten zeer aan hun oude spoorlijnen (heritage railways). De kans is ook groot dat u door de prachtige Britse tv series geïnspireerd bent geraakt om het land te bezoeken. Hieronder kunt u bekijken waar een aantal van die mooie detectives gefilmd zijn. Denk aan Midsomer Murders, Vera en Hidden.

Bekijk de eerste 6 themapagina's

dorpje badplaats stad

stad stoomtrein natuur

Allerlei soorten bezienswaardigheden en natuur

Groot-Brittannië heeft een hele rits historische bezienswaardigheden in de vorm van kastelen, landgoederen, tuinen, parklandschappen, kathedralen, abdijruïnes, industrieël erfgoed, Romeinse overblijfselen en zo meer. Een aantal van deze locaties behoren tot het werelderfgoed. Ook zijn er veel mogelijkheden om een ritje te maken met een oude stoomtrein, vaak over een fraai traject met onderweg leuke staitonnetjes. Bekijk ook de pagina met daarop huizen van en musea over beroemde Britse schrijvers en dichters. Denk aan Charles Dickens, Jane Austen en J.R.R. Tolkien. Als het gaat om natuur dan is er veel te zien in Groot-Brittannië. Kijk ook bij nationale parken op tabblad 1. Maar het land staat ook bekend om zijn prachtige heidevelden, laaggelegen maar meestal hooggelegen (de 'moors').

Bekijk de themapagina's

stoomtrein huis kasteel

kathedraal tuin muur

heide herfst kerstmarkt

Filmlocaties uit beroemde tv-series en Harry Potter films

Op het eerste tabblad kunt u kijken waar allerlei detective series zijn en/of worden opgenomen. Hier vindt u nog informatie over enkele andere series en films. Zo is er uigebreide aandacht voor het grotendeels in Cornwall opgenomen Poldark en uiteraard de enorm populaire films van Harry Potter U kunt hier een aantal belangrijke filmlocaties vinden, van Londen tot de ruige Highlands van Schotland. Ook is er een pagina over het al lang gestopte maar o zo populaire Downton Abbey. Dat imposante kasteel is uiteraard in Engeland te bezoeken. Een programma dat dagelijks op de BBC te zien is en zeer aanlokkelijk werkt om het Britse platteland te bezoeken is Escape to the Country (Droomhuis op het Platteland). Hidden Villages was een prachtige serie over verborgen dorpjes op het Britse platteland, gepresenteerd door Penelope Keith. Salvage Hunters gaat over een antiekdealer die het land afstruind naar interessante spullen.

Bekijk de themapagina's

bibliotheek Levant Mine Downton Abbey in Engeland

Verborgen Dorpen in Groot-Brittannië Huis op het platteland Stad van Drew

Op rondreis door Groot-Brittannië

U kunt op basis van alle informatie op deze website uw eigen vakantie plannen en hotels, b&b's en/of vakantiehuizen zelf boeken. Het is echter ook mogelijk om een vakantieplan op maat aan te vragen. Als basis daarvoor zou u één of meerdere van de autorondreizen kunnen gebruiken die op de site te vinden zijn. Hieronder ziet u 4 voorbeelden maar er zijn er nog 11 meer.

De 4 voorbeelden
Langs extra mooie hotels of met de trein?