Vakantietips voor Groot-Brittannië

Mooi dorpje in Groot-Brittannië Historisch Londen in Engeland Nationale Parken in Groot-Brittannië Met de stoomtrein langs het Harry Potter viaduct Poldark in Cornwall Oude kastelen in Groot-Brittannië Cornwall

Mooie plaatsen, gebieden en jaargetijden

Het landschap van Groot-Brittannië is zeer divers en er zijn de nodige nationale parken en heel veel andere mooie gebieden. Denk aan bergachtige regio's als de Highlands in Schotland en het Lake District in Engeland of aan fraaie kustgebieden zoals die van Exmoor in het zuidwesten, de Yorkshire Heritage Coast in het noordoosten of de Pembrokeshire Coast in het zuidwesten van Wales. Daarnaast zijn er ook prachtige landelijke gebieden met een vriendelijk karakter en pittoreske dorpjes waarvan de Cotswolds een prachtig voorbeeld is. Bekijk hieronder een aantal themapagina's betreffende historische steden, badplaatsen, fraaie dorpen en stadjes. Op de volgende pagina's worden nog meer thema's behandeld, namelijk stoomtreinen, kastelen, tuinen, kathedralen, werelderfgoed, voormalige huizen van beroemde Britse schrijvers en dichters, filmlocaties van beroemde tv-series en films als Harry Potter, Midsomer Murders, Poldark, Sherlock, Downton Abbey, Father Brown en meer...

Bekijk de themapagina's

dorpje badplaats stad

heide herfst kerstmarkt

groen vlak heide groen vlak

Allerlei soorten bezienswaardigheden

Groot-Brittannië heeft een hele rits historische bezienswaardigheden in de vorm van kastelen, landgoederen, tuinen, parklandschappen, kathedralen, abdijruïnes, industrieël erfgoed, Romeinse overblijfselen en zo meer. Een aantal van deze locaties behoren tot het werelderfgoed. Ook zijn er veel mogelijkheden om een ritje te maken met een oude stoomtrein, vaak over een fraai traject met onderweg leuke staionnetjes. Bekijk ook de pagina met daarop huizen van en musea over beroemde Britse schrijvers en dichters. Denk aan Charles Dickens, Jane Austen en J.R.R. Tolkien.

Bekijk de themapagina's

stoomtrein huis kasteel

kathedraal tuin muur

Filmlocaties uit beroemde tv-serie en Harry Potter films

Groot-Brittannië en met name Engeland is befaamd om zijn mooie detectiveseries waaronder Morse, Lewis, Grantchester en Vera. Bekijk hier in welke gebieden en plaatsen een aantal bekende detectiveseries zijn opgenomen. Er is verder extra aandacht voor Midsomer Murders dat al een heel lang lopende serie is. Dat geldt ook voor Father Brown dat gefilmd is in de pittoreske Cotswolds. Tevens is er uigebreide aandacht voor het grotendeels in Cornwall opgenomen Poldark en uiteraard de enorm populaire films van Harry Potter U kunt hier een aantal belangrijke filmlocaties vinden, van Londen tot de ruige Highlands van Schotland. Ook is er een themapagina voor de liefhebbers van Sherlock, de populaire BBC serie over s' werelds beroemdste detective. Kijk bijvoorbeeld waar Zweinstein gefilmd is en waar de Zweinsteinexpress langs rijdt. Daarnaast is er aandacht voor de inmiddels gestopte Downton Abbey niet ontbreken. Het imposante kasteel is uiteraard te bezoeken.

Bekijk de themapagina's

bibliotheek Levant Mine Midsomer

baker street Downton Abbey in Engeland Kerkje in de Cotswolds

Op rondreis door Groot-Brittannië

U kunt op basis van alle informatie op deze website uw eigen vakantie plannen en hotels, b&b's en/of vakantiehuizen zelf boeken. Het is echter ook mogelijk om een vakantieplan op maat aan te vragen. Als basis daarvoor zou u één of meerdere van de autorondreizen kunnen gebruiken die op de site te vinden zijn. Hieronder ziet u 4 voorbeelden maar er zijn er nog 11 meer.

De 4 voorbeelden
Langs extra mooie hotels of met de trein?