Vakantietips voor Groot-Brittannië

Nationale Parken in Groot-Brittannië Mooi dorpje in Groot-Brittannië Historisch Londen in Engeland Met de stoomtrein langs het Harry Potter viaduct Huizen van beroemde schrijvers in Groot-Brittannië Filmlocaties van Midsomer Murders in Groot-Brittannië Oude kastelen in Groot-Brittannië Sherlock Holmes 221B Baker Street in Londen

Mooie plaatsen en gebieden

Het landschap van Groot-Brittannië is zeer divers en er zijn heel veel mooie gebieden. Denk aan bergachtige regio's als de Highlands in Schotland en het Lake District in Engeland of aan fraaie kustgebieden zoals die vna Exmoor in het zuidwesten, de Yorkshire Heritage Coast in het noordoosten of de Pembrokeshire Coast in het zuidwesten van Wales. Daarnaast zijn er ook prachtige landelijke gebieden met een vriendelijk karakter en pittoreske dorpjes waarvan de Cotswolds een prachtig voorbeeld is. Bekijk hieronder een aantal themapagina's betreffende historische steden, badplaatsen, fraaie dorpen en stadjes of misschien wilt u wel een kerstmarkt bezoeken vanaf half november. Het spreekt voor zich dat er behalve de 15 nationale parken in Groot-Brittannië veel meer prachtige vakantiegebieden zijn.

Bekijk de themapagina's

heide dorpje badplaats

stad meer kerstmarkt

Allerlei soorten bezienswaardigheden

Groot-Brittannië heeft een hele rits historische bezienswaardigheden in de vorm van kastelen, landgoederen, tuinen, parklandschappen, kathedralen, abdijruïnes, industrieël erfgoed, Romeinse overblijfselen en zo meer. Een aantal van deze locaties behoren tot het werelderfgoed. Ook zijn er veel mogelijkheden om een ritje te maken met een oude stoomtrein, vaak over een fraai traject met onderweg leuke staionnetjes. Bekijk ook de pagina met daarop huizen van en musea over beroemde Britse schrijvers en dichters. Denk aan Charles Dickens, Jane Austen en J.R.R. Tolkien.

Bekijk de themapagina's

stoomtrein huis kasteel

kathedraal tuin muur

Filmlocaties uit Harry Potter, Sherlock, Midsomer Murders en andere series

Groot-Brittannië en met name Engeland is befaamd om zijn mooie detectiveseries waaronder Morse, Lewis, Grantchester en Vera. Bekijk in welke gebieden en plaatsen een aantal bekende series zijn opgenomen. Er is uitgebreide aandacht voor Midsomer Murders dat al een heel lang lopende serie is. Daarvoor is een aparte pagina ingericht. Ook is er uitgebreide aandacht voor de enorm populaire films van Harry Potter U kunt hier een aantal belangrijke filmlocaties vinden, van Londen tot de ruige Highlands van Schotland. Ook is er een themapagina voor de liefhebbers van Sherlock, de populaire BBC serie over s' werelds beroemdste detective. Kijk bijvoorbeeld waar Zweinstein gefilmd is en waar de Zweinsteinexpress langs rijdt.

Bekijk de themapagina's

bibliotheek kerk Midsomer

groen vlak baker street groen vlak

Op rondreis door Groot-Brittannië

U kunt op basis van alle informatie op deze website uw eigen vakantie plannen en hotels, b&b's en/of vakantiehuizen zelf boeken. Het is echter ook mogelijk om een vakantieplan op maat aan te vragen. Als basis daarvoor zou u één of meerdere van de autorondreizen kunnen gebruiken die op de site te vinden zijn. Hieronder ziet u 6 voorbeelden maar er zijn er nog 9 meer. Op de website staan ook een klein aantal treinrondreizen door Groot-Brittannië. Dus hoe u ook door Groot-Brittannië wenst te reizen, een goed op maat gemaakt plan maken is altijd mogelijk.

De 6 voorbeelden

Sussex Cornwall


Warwickshire North York Moors


Monmouthshire Glencoe