Autorondreis - 10 a 14 dagen naar Devon en Cornwall

Torquay in Devon, Engeland Dartmouth in South Devon Dartmoor National Park in Engeland Exmoor National Park in Engeland Clovelly in North Devon Fowey in Cornwall Eden Project in Cornwall St Michael's Mount in Cornwall Levant Mine in Cornwall Kustpad bij Tintagel in Cornwall Verblijf in goede Engelse hotels Vakantieplan op maat Kaart van autorondreis door Devon en Cornwall in Engeland

Een rondreis door Zuidwest Engeland

Devon en Cornwall zijn bijzonder geschikt voor liefhebbers van zee en prachtige kustgebieden. Het heeft bijna overal zeer fraaie kustgebieden, twee nationale parken en vele leuke plaatsen om te overnachten. Vanwege het feit dat het toch een eind rijden is naar dit deel van het land is het aan te raden om halverwege het zuiden van Engeland ook een tussenstop in te plannen. Denk bijvoorbeeld aan het westelijke deel van het South Downs National Park of het stadje Salisbury. Als u het nog wat rustiger aan wilt doen misschien zelfs twee tussenstops. Er is meer dan genoeg te zien. Vandaar dat ik hier 10 dagen als minimum heb aangegeven maar dat is geheel aan u. Het kan eventueel ook iets korter of uiteraard een heel stuk langer. Deze regio heeft namelijk zeer veel te bieden qua mooie landschappen, leuke plaatsen en andere bezienswaardigheden. Het aantal dagen bepaalt u zelf.

Hoe gaat het in zijn werk? U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U ziet ook een voorbeeld staan van een plan op maat zodat u weet hoe dat er zo ongeveer uit ziet. Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland Cottage in Engeland

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Zoals gezegd is het aan te raden niet in één keer naar zuidwest Engeland te rijden omdat het vanuit de haven van Dover toch wel een uur of 6 rijden is. Daarom op de heen -en terug een tussenstop van minimaal één dag. Eenmaal in Devon aangekomen kunt u in het noorden of zuiden beginnen. Op het programma zou kunnen staan Torquay en de Engelse Riviera, het Dartmoor National Park en het fraaie Exmoor National Park in het noorden. Daar kunt u ook mooi wandelen als u zin heeft maar dat geldt voor bijna alle gebieden in deze regio.

Ook in Cornwall is zowel het noordelijke als het zuidelijke kustgebied de moeite waard. Als u van wandelen houdt kunt u mooie delen van het kustpad bewandelen. Er zijn fraaie vissersdorpjes, kleine badplaatsjes en ook andere attracties. Hieronder ziet u een aantal plaatsen die u zou kunnen bezichtigen of waar u zou kunnen verblijven. Op basis van uw voorkeuren, budget en de lengte van de reis zal ik een geschikt plan voor u maken. Deze pagina's hieronder geven u in elk geval een goed idee van wat u allemaal kunt zien tijdens de autorondreis, net als de foto's bovenaan de pagina:

Salisbury Torquay Dartmouth

Dartmoor Exmoor Looe

St Ives Truro Boscastle
Terug naar:

→ Autorondreizen door Zuid Engeland