Treinrondreis - 8 a 16 dagen Oxford en de West Midlands

Bridge of Sighs in Oxford, Engeland Clarendon Building in Oxford, Engeland Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Stanton in de Cotswolds, Engeland Anne Hathaway's Cottage in Stratford-upon-Avon, Warwickshire Warwick Castle in Engeland Worcester Cathedral in Engeland Malverns Hills in Herefordshire, Engeland Church Street in Ledbury, Herefordshire Hereford in Herefordshire Ludlow in Shropshire English Bridge in Shrewsbury, Shropshire Westminster Palace in Londen Vakantieplan op maat Kaart van treinrondreis naar Oxford en de West Midlands

De rondreis - plan op maat

Deze rondreis gaat naar het westelijke deel van Engeland en is zeer geschikt voor mensen die van oude vakwerkhuizen en historische steden houden. De beroemde stad Oxford kan ook zeker in het plan worden opgenomen omdat het aan de lijn ligt van Londen naar de regio West Midlands. Vervolgens is het ook mogelijk om te verblijven in de Cotswolds, het meest pittoreske gebied van het land. Als u van prachtige dorpjes én van wandelen houdt dan zou een bezoek aan dat gebied zeer aan te raden zijn. Dan moet u misschien nog extra met de bus maar dat is goed te doen. Daarna gaat de reis verder naar de graafschappen Warwickshire, Worcestershire, Herefordshire en Shropshire. Zo kunt u Stratford-upon-Avon, Warwick, Worcester, Hereford, Ledbury, Ludlow en Shrewsbury bezoeken. Hoeveel locaties u kunt bezoeken hangt uiteraard af van het aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft.

Hoe gaat het in zijn werk? U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U ziet ook een voorbeeld staan van een plan op maat zodat u weet hoe dat er zo ongeveer uit ziet. Bij een treinrondreis zal die informatie nog even een tikje uitgebreider zijn omdat u moet weten hoe u met het openbaar vervoer overal kunt komen en hoe u treintickets goedkoper kunt aanschaffen (als u wilt). Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland Cottage in Engeland

Mogelijke locaties om te zien en/of te verblijven

Hieronder ziet u een aantal plaatsen in deze regio die treinstations hebben en waar u zou kunnen verbijven en/of bezoeken. U hoeft uiteraard niet persé de route van de kaart te volgen. Ik maak immers een plan op maat dus u kunt ook een kortere route kiezen. Op basis van uw data en voorkeuren zal ik een zo geschikt mogelijk plan maken. Hoe het reisschema er precies uitziet hangt natuurlijk ook af van uw startpunt. U kunt met de trein, vliegtuig of zelfs veerboot (+trein) naar Londen reizen en daar beginnen aan uw treinreis. U kunt de hoofdstad dan ook bezichtigen als u wenst. Het is ook mogelijk te vliegen op één van de andere luchthavens in de regio zoals Bristol en Birmingham. Ik zal vanzelfsprekend graag voor u uitzoeken wat het handigst is.

Stratford-upon-Avon is overigens de geboorteplaats van de beroemde William Shakespeare en ligt vlakbij het stadje Warwick waar één van 's lands mooiste oude kastelen te zien is. Een verblijf in één van beide stadjes is dus voldoende om beiden te bezichtigen. Er is een directe treindienst tussen beide. Hieronder ziet u ook een paar dorpen in de Cotswolds, in het geval u dus ook nog een paar dagen heerlijk wilt wandelen in dat licht heuvelachtige pittoreske gebied. Wandelen kan ook goed vanuit Great Malvern. Vanuit het stadje kunt u direct de Malvern Hills in, een gebied met veel eenvoudig te volgen paden.

Oxford Broadway Chipping Campden

Stratford Warwick Worcester

Malvern Ledbury Hereford

Ludlow Shrewsbury City of Westminsters
Terug naar:

→ Treinrondreizen door Groot-Brittannië