Vakantie in het Cairngorms National Park

Het Cairngorms National Park, Schotland

Wat is er te zien?

Het Cairngorms National Park is het grootste en tevens ruigste nationale park van Groot-Brittannië. Het bevindt zich in centraal Schotland. Het is een bergachtig gebied met een deels toendra-achtig landschap, met bos en met de meeste van 's lands hoogste bergen. Cairn Gorm is er één van, hier kunt u overigens ook met een speciaal treintje op komen. Hier in de buurt vindt u het populaire verblijfsoord Aviemore en bijvoorbeeld ook het Highland Wildlife Park. Met name in het noordoosten kunt u ook nog eens whiskystokerijen bezoeken. Het nationale park bestaat in feite uit twee delen, namelijk de Cairngorm Mountains en Royal Deeside. Dit tweede gebied vindt u in het zuidoosten. Dit gebied ligt rond de rivier de Dee en hier vindt u onder andere het koninklijke Ballater Castle, het dorp Breamar en Ballater, het meest toeristische plaatsje in dit gebied. Aan de zuidelijke rand van het nationale park ligt het eveneens toeristische Pitlochry, vlakbij het mooie Blair Castle. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in het Cairngorms National Park.


Kasteel in de Cairngorms Hotel in Schotland

Graag op rondreis door de Cairngorms en omstreken?

Wilt u nog meer van Schotland zien behalve dit ruige nationale park? Misschien dat één van onderstaande vakanties iets voor u is. De linker variant is een autorondreis door het Cairngorms National Park maar ook door het oosten van het land waarbij u niet alleen ruige berglandschappen zult zien maar ook prachtige statige kastelen kunt bezichtigen. De tweede reis gaat per trein. Het nationale park heeft namelijk een paar treinstations waaronder Aviemore en Pitlochry dat er overigens net buiten ligt.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Aviemore Pitlochry Ballater

Met trein, vliegtuig of boot naar de Cairngorms

Hoe reis je naar het Cairngorms National Park? Met de auto gaan is een voor de hand liggende keuze omdat je met het openbaar vervoer lang niet overal kunt komen. U kunt per veerboot vanaf IJmuiden naar Newcastle in Noordoost Engeland. Een andere mogelijkheid is een overtocht naar Hull dat een paar uur rijden zuidelijker gesitueerd is. Daar kunt u heen varen vanaf Rotterdam en ook Zeebrugge. Dit zijn allemaal nachtdiensten. Er zijn overigens wel enkele plaatsen die met de trein te bereiken zijn. Denk aan Aviemore, Kingussie, Blair Atholl en ook Pitlochry aan de zuidelijke rand van het park. Als u het vliegtuig wilt nemen dan zijn er verschillende opties, namelijk naar Inverness, Edinburgh, Glasgow of zelfs Aberdeen (Dyce). Het hangt er ook maar net vanaf wat uw specifieke vakantiebestemming in dit gebied is. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Schotland Cottage in Engeland