Ballater en Balmoral Castle in de Cairngorms

Balmoral Castle in Deeside, in Schotland Boeken Balmoral Castle in de Cairngorms, in Schotland Deeside in Aberdeeshire, Cairngorms Cairngorms in Perth and Kinross, Schotland Braemar Castle in Deeside, in Schotland Crathes Castle in Aberdeenshire, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenGlen Mark vlakbij Ballater in Schotland

Ballater is een klein dorpje maar prominente toeristische uitvalsbasis in het Cairngorms National Park. Het bevindt zich in het oostelijke deel van het park dat rondom de rivier de Dee ligt. Dat gebied heet Deeside & Lochnagar en behoort tot het raadsgebied Aberdeenshire. In het dorp staat een bezoekerscentrum in het Albert Memorial Hall. Spijtig genoeg was het oude uitgebrand. Dat was het prachtige oude treinstation dat er tegenover stond. De grote bezienswaardigheid in de omgeving vindt u enkele kilometers naar het westen. Daar staat namelijk het koninklijke Balmoral Castle en ook de Royal Lochnagar Distillery (whisky) waar u mee kunt gaan op een rondleiding. Nog iets verder naar het westen staat Breamar Castle. Daarnaast kunt u in de omgeving uiteraard van de natuur genieten en wandelen in de heuvels en bergen. In de regio vindt u een aantal van 's lands hoogste bergen, het natuurlijke landgoed van de National Trust for Scotland genaamd het Mar Lodge Estate en bijvoorbeeld de Glen Mark, een prachtige vallei. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Ballater.

Wandelen in Ballater

Het Cairngorms National Park biedt de nodige wandelmogelijkheden en dat geldt ook voor de omgeving direct bij Ballater. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelen naar de omliggende heuvels Creag Choinnich, Sgor Buidhe, Craigendarroch en Craig Coillich, en door de Pannanich Woods. Of ga wat verder weg naar bijvoorbeeld Glen Cova en Glen Mark, valleien in Angus, nog steeds binnen het nationale park.

Meer info: Ballater en Balmoral | Breamar en Upper Deeside | Angus Glens


De locatie van Ballater

Enkele bestemmingen in de buurt

Aviemore Pitlochry Aberdeen

Mogelijkheden om naar Ballater te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ballater te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 5 uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 7 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Er rijden geen treinen in dit deel van het nationale park maar u kunt in Ballater wel met van de bus gebruik maken, bijvoorbeeld naar Balmoral, Braemar, Aboyne en ook de stad Aberdeen aan de oostkust.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Cairngorms National Park
→ Hotels en vaknatiehuizen in de Cairngorms
→ Bezienswaardigheden in de Cairngorms