Ballater en Balmoral Castle in de Cairngorms

Balmoral Castle in Deeside, in Schotland Boeken Balmoral Castle in de Cairngorms, in Schotland Deeside in Aberdeeshire, Cairngorms Cairngorms in Perth and Kinross, Schotland Braemar Castle in Deeside, in Schotland Crathes Castle in Aberdeenshire, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenGlen Mark vlakbij Ballater in Schotland

Ballater is een klein dorpje maar prominente toeristische uitvalsbasis in hetCairngorms National Park. Het bevindt zich in het oostelijke deel van het park dat rondom de rivier de Dee ligt. Dat gebied heet Deeside & Lochnagar en behoort tot het raadsgebied Aberdeenshire. In het dorp staat een bezoekerscentrum in het Albert Memorial Hall. Spijtig genoeg was het oude uitgebrand. Dat was het prachtige oude treinstation dat er tegenover stond. De grote bezienswaardigheid in de omgeving vindt u enkele kilometers naar het westen. Daar staat namelijk het koninklijke Balmoral Castle en ook de Royal Lochnagar Distillery (whisky) waar u mee kunt gaan op een rondleiding. Nog iets verder naar het westen staat Breamar Castle. Daarnaast kunt u in de omgeving uiteraard van de natuur genieten en wandelen in de heuvels en bergen. In de regio vindt u een aantal van 's lands hoogste bergen, het natuurlijke landgoed van de National Trust for Scotland genaamd het Mar Lodge Estate en bijvoorbeeld de Glen Mark, een prachtige vallei. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Ballater.


Wandelen in Ballater

Het Cairngorms National Park biedt de nodige wandelmogelijkheden en dat geldt ook voor de omgeving direct bij Ballater. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelen naar de omliggende heuvels Creag Choinnich, Sgor Buidhe, Craigendarroch en Craig Coillich, en door de Pannanich Woods. Of ga wat verder weg naar bijvoorbeeld Glen Cova en Glen Mark, valleien in Angus, nog steeds binnen het nationale park.

Meer info: Ballater en Balmoral | Breamar en Upper Deeside | Angus Glens


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Ballater

Enkele bestemmingen in de buurt

Aviemore Pitlochry Aberdeen

Reis plannen naar Ballater

Er zijn verschillende manieren om naar Ballater te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Cairngorms National Park
→ Hotels en vaknatiehuizen in de Cairngorms