Aviemore in de Cairngorms - Schotland

Cairngorms National Park in Schotland Boeken Loch Pityoulish in de Cairngorms, Schotland Loch Garten in de Cairngorm, Schotland Ruthven Barracks in de Cairngorm, Schotland Balmoral Castle in Deeside, in Schotland Inverness in de Highlands van Schotland Cawdor Castle in Schotland Tomintoul in de Cairngorms, Schotland Ballindalloch Castle in Moray, Schotland Glen Feshie in het Cairngorms National Park, Loch Ness in Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Rondreis per trein door Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenTreinstation van Aviemore in Schotland

Aviemore is een klein stadje in het noordelijke deel van midden Schotland. Het ligt in het bergachtige en deels bosrijke Cairngorms National Park. Voorbeelden van mooie natuurlijke locaties in de buurt zijn het kleine Loch Pityoulish, de natuurreservaten Craigellachie, Abernethy en Loch Garten, Loch Morlich, het Glenmore Forest Park en het Highland Wildlife Park. Aviemore heeft zelf ook nog een attractie en dat is de Strathspey Steam Railway, een treinrit met een historische trein naar Broomhill. Deze trein stopt ook in Boat of Garten. U kunt in het dorp ook op de bus stappen naar Cairn Gorm, de hoogste berg in het nationale park. Daar kunt u vervolgens op een treintje stappen die naar de top van de berg rijdt. In de winter kun je er ook skieën.

Voorbeelden van mooie en bekende locaties die u misschien wilt zien, zijn het grote en beroemde Loch Ness en het koninklijke Balmoral Castle in de buurt van Ballater. Op één van de foto's ziet u ook Tomintoul staan. Dat is het hoogste gelegen dorp in Schotland. Dat bevindt zich in het noordelijke deel van het nationale park, een streek die beroemd is vanwege de whiskystokerijen. Die streek heet Speyside en bevindt zich vooral in het raadsgebied Moray, gesitueerd aan en in de buurt van de rivier de Spey. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen in Aviemore.

Wandelen vlakbij Aviemore

Deze plaats is het eind of startpunt van twee meerdaagse wandelroutes, namelijk de Speyside Way en ook de minder bekende East Highland Way. Daarnaast zijn er ook wandelingen mogelijk in de omgeving, bijvoorbeeld in het natuurreservaat Craigellachie, naar de heuvel Geal-charn Mor en de pas Lairig Ghru.

Meer info: Routes in en rond Aviemore


De locatie van Aviemore

Enkele bestemmingen in de buurt

Inverness Ballater Dufftown

Mogelijkheden om naar Aviemore te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Aviemore te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Schotland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 5 uur rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 7 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.

Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Een vlucht naar Inverness Airport zou dan voor de hand kunnen liggen omdat de reistijd vanaf het vliegveld dan het kortst is. Vanaf de luchthaven is het namelijk 1 uur 10 minuten a 1 uur 40 minuten reizen naar Aviemore, afhankelijk van de aansluiting. Eerst neemt u namelijk de bus van het vliegveld naar de stad Inverness en stapt daar over op de trein. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar een aantal andere plaatsen waaronder enkele locaties in of aan de rand van het nationale park zoals Kingussie, Blair Atholl en Pitlochry. U kunt ook gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Glasgow, Edinburgh en Inverness. Vanuit Aviemore kunt u ook met de bus naar de berg Cairn Gorm.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Cairngorms National Park
→ Hotels en vaknatiehuizen in de Cairngorms
→ Bezienswaardigheden in de Cairngorms