Aviemore in de Cairngorms - Schotland

Cairngorms National Park in Schotland Boeken Loch Pityoulish in de Cairngorms, Schotland Loch Garten in de Cairngorm, Schotland Ruthven Barracks in de Cairngorm, Schotland Balmoral Castle in Deeside, in Schotland Inverness in de Highlands van Schotland Cawdor Castle in Schotland Tomintoul in de Cairngorms, Schotland Ballindalloch Castle in Moray, Schotland Glen Feshie in het Cairngorms National Park, Loch Ness in Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Rondreis per trein door Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenTreinstation van Aviemore in Schotland

Aviemore is een klein stadje in het noordelijke deel van midden Schotland. Het ligt in het bergachtige en deels bosrijke Cairngorms National Park. Voorbeelden van mooie natuurlijke locaties in de buurt zijn het kleine Loch Pityoulish, de natuurreservaten Craigellachie, Abernethy en Loch Garten, Loch Morlich, het Glenmore Forest Park en het Highland Wildlife Park. Aviemore heeft zelf ook nog een attractie en dat is de Strathspey Steam Railway, een treinrit met een historische trein naar Broomhill. Deze trein stopt ook in Boat of Garten. U kunt in het dorp ook op de bus stappen naar Cairn Gorm, de hoogste berg in het nationale park. Daar kunt u vervolgens op een treintje stappen die naar de top van de berg rijdt. In de winter kun je er ook skieën.

Voorbeelden van mooie en bekende locaties die u misschien wilt zien, zijn het grote en beroemde Loch Ness en het koninklijke Balmoral Castle in de buurt van Ballater. Op één van de foto's ziet u ook Tomintoul staan. Dat is het hoogste gelegen dorp in Schotland. Dat bevindt zich in het noordelijke deel van het nationale park, een streek die beroemd is vanwege de whiskystokerijen. Die streek heet Speyside en bevindt zich vooral in het raadsgebied Moray, gesitueerd aan en in de buurt van de rivier de Spey. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen in Aviemore.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Aviemore

Deze plaats is het eind of startpunt van twee meerdaagse wandelroutes, namelijk de Speyside Way en ook de minder bekende East Highland Way. Daarnaast zijn er ook wandelingen mogelijk in de omgeving, bijvoorbeeld in het natuurreservaat Craigellachie, naar de heuvel Geal-charn Mor en de pas Lairig Ghru.

Meer info: Routes in en rond Aviemore


De locatie van Aviemore

Enkele bestemmingen in de buurt

Inverness Ballater Dufftown

Reis plannen naar Aviemore

Er zijn verschillende manieren om naar Aviemore te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Een vlucht naar Inverness Airport zou dan voor de hand kunnen liggen omdat de reistijd vanaf het vliegveld dan het kortst is. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar een aantal andere plaatsen waaronder enkele locaties in of aan de rand van het nationale park zoals Kingussie, Blair Atholl en Pitlochry.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Cairngorms National Park
→ Hotels en vaknatiehuizen in de Cairngorms