Vakantie in West Midlands en Staffordshire

Op vakantie in Staffordshire, Engeland

Wat is er te zien?

De stad Birmingham in west Engeland

De West Midlands is de naam van het verstedelijkte graafschap waar de grote stad Birmingham het centrum van vormt. In deze stad en even daarbuiten zijn de nodige bezienswaardigheden in de vorm van musea en historische gebouwen. Voorbeelden van de andere steden in het gebied zijn Coventry, Dudley en Wolverhampton.

Het graafschap Staffordshire is dunbevolkter en heeft ook natuurgebieden. In het zuiden ligt de Cannock Chase Area of Outstanding Natural Beauty en helemaal in het noorden een gedeelte van het heuvelachtige Peak District National Park. De grootste stad is Stoke-on-Trent, andere voorbeelden zijn Stafford, Tamworth en het kleinere Lichfield. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Aston Hall, Shugborough Hall en Lichfield Cathedral.

Bezienswaardigheden in West Midlands

Bezienswaardigheden in Staffordshire

Hotels en vakantiehuizen in dit gebied

Twee specifieke bestemmingen:

Birmingham groen vlak Lichfield

Mogelijkheden om naar West Midlands te reizen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar de West Midlands te reizen. Zo zijn er verschillende opties met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent. De autorit vanuit deze havens naar dit deel van Engeland duurt ongeveer 4 uur.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit daarna zo'n 3,5 uur. Als u de grote stad wilt bezoeken dan is het ook een optie om het vliegtuig te pakken. U kunt vanaf de internationale luchthaven van Birmingham in 10 a 15 minuten met de trein in naar de stad reizen. Naar Lichfield duurt die rit bijvoorbeeld 1 uur, inclusief één overstap.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Boot Hoek Holland - Harwich Vliegtuig naar Engeland Trein in Engeland