Bestemmingen in West Midlands en Staffordshire

Hotels en appartementen in Birmingham, Engeland

Hotels en appartementen in West Midlands

De bekendste plaats in dit verstedelijkte graafschap in west Engeland is uiteraard Birmingham, de tweede stad van Groot-Brittannië qua inwonertal. U kunt uiteraard in het centrum verblijven waar de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn maar in de buitenwijken van de stad of er net buiten zijn ook mooie historische gebouwen, bijvoorbeeld in Bourneville, een modeldorp waar ook de fabriek en bezoekersattractie Cadbury (chocola) te vinden is. In West Midlands vindt u daarnaast nog meer steden zoals Coventry met zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoeste kathedraal maar ook Wolverhampton en Dudley. U zou een hotel in dit gebied kunnen boeken als u geinteresseerd bent in het industriële verleden van dit gebied. In Dudley staat namelijk het Black Country Living Museum.
Over het boeken, een eigen pagina (extra) en uitgebreide service

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.


Handig ter ondersteuning: de kaart van West Midlands en Staffordshire

legenda van kaart

Hotels en vakantiehuizen in Staffordshire

Dit graafschap is geen typische vakantiestreek in Engeland maar vanzelfsprekend zijn er de nodige mooie locaties die u zou willen bezoeken. Zo zou u een paar dagen een hotel kunnen boeken in het stadje Lichfield waar een mooie gotische kathedraal staat en waar het geboortehuis van Dr Samuel Johnson te bezoeken is. Niet ver van hier ligt ook een relatief klein natuurgebied genaamd de Cannock Chase. Het zuiden van Staffordshire is verstedelijkt, het ligt ook vlakbij Birmingham, maar verder naar het noorden worden de stadjes kleiner met uitzondering van Stoke-on-Trent, de stad van de pottenbakkerijen. Helemaal in het noorden vindt u de heuvels van het Peak District National Park waar u de wandelschoenen kunt aantrekken.Bekijk informatie, hotels (en appartementen) in:

Birmingham groen vlak Lichfield

Terug naar:

→ West Midlands & Staffordshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)