Wat is er te zien in Staffordshire?

Shugborough Hall in Staffordshire Cannock Chase in Staffordshire Lichfield Cathedral in Staffordshire Biddulph Grange in Staffordshire, Engeland The Roaches in Staffordshire

Lees meer over de gebieden

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van dit westelijke deel Engeland waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden in Staffordshire kunt vinden maar ook in het aangrenzende graafschap West Midlands. Onder de kaart ziet u een opsomming van allerlei historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen en andere bezoekersattracties. Lees hier in meer detail over Staffordshire, een gebied met dichtbevolkte streken maar ook met kleine historische stadjes, het centrum van de pottenbakkerijen in Engeland en natuur in de vorm van de Cannock Chase en het Peak District.

legenda van kaart


Lijst met historische gebouwen en andere bezienswaardigheden

De stad Stoke-on-Trent staat bijvoorbeeld bekend om zijn pottenbakkerijen en daar kunt enkele musea van bezoeken. Daarnaast zijn er in Staffordshire nog een aantal andere mooie bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het Shugborough Estate, de kathedraal van Lichfield, het National Brewery Centre en de tuinen van Biddulph Grange.


Historische huizen en tuinen:
Tamworth Castle - Lichfield Cathedral - Samuel Johnson Birthplace Museum - Erasmus Darwin House - Letocetum Roman Baths (NT) - Shugborough Estate - Croxden Abbey - Ford Green Hall - Trentham Garden - Biddulph Grange Garden (NT)


Musea en andere bezienswaardigheden:
Staffordshire Regiment Museum - Lichfield Museum - National Brewery Centre - Gladstone Pottery Museum - Potteries Museum - Etruria Industrial Museum

Bekijk informatie per specifieke bestemming

groen vlak Lichfield groen vlak

Terug naar:

→ Vakantie vieren in West Midlands & Staffordshire