Bezienswaardigheden in Staffordshire

Shugborough Hall in Staffordshire Cannock Chase in Staffordshire Lichfield Cathedral in Staffordshire Biddulph Grange in Staffordshire, Engeland The Roaches in Staffordshire

De kaart van Staffordshire (+ West Midlands)

Bekijk hier de interactieve kaart van Staffordshire en van het aangrenzende West Midlands. Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden, plaatsen en andere mooie locaties. Lees hier verder over bezienswaardigheden in West Midlands.

legenda van kaart

Informatie

Staffordshire is gesitueed in het westelijke deel van Engeland en grenst onder andere aan West Midlands, Cheshire en ook Wales. De grootste stad in het graafschap is Stoke-on-Trent in het noorden. Verder zijn er een aantal kleinere stadjes zoals Stafford, Burton-on-Trent, Tamworth en het relatief kleine Lichfield, de geboorteplaats van Dr Samuel Johnson en locatie van een mooie kathedraal. Stoke dankt zijn bekendheid vooral aan de pottenbakkerijen. Het heeft dan ook als bijnaam 'The Potteries' en als officieuze titel 'wereldhoofdstad van het keramiek'. Er zijn een paar musea aan gewijd maar er wordt nog steeds volop keramiek vervaardigd zoals bijvoorbeeld door Wedgwood en Moorcroft.

Er zijn echter ook natuurgebieden in dit graafschap zoals de Cannock Chase in het zuiden, dat is een Area of Outstanding Natural Beauty. In het verre noorden vindt u een deel van het heuvelachtige Peak District National Park dat zich over meerdere graafschappen uitstrekt. Een mooie streek in het deel van het park dat in Staffordshire ia gesitueerd, is 'the Roaches'. Deze locatie bestaat uit heuvelachtige rotsformaties. De mooie Biddulph Grange Garden ligt hier weer niet ver vandaan, net als Rudyard Lake. Dit niet al te grote meer in de buurt van het stadje Leek is een plek om te wandelen of om met een bootje of kano te varen. Er is zelfs een miniatuurspoorlijn waar je een rit met een treintje kunt maken.

Bestemming Lichfield:

groen vlak Lichfield groen vlak

Lijst met historische gebouwen en andere bezienswaardigheden

De stad Stoke-on-Trent staat bijvoorbeeld bekend om zijn pottenbakkerijen en daar kunt enkele musea van bezoeken. Daarnaast zijn er in Staffordshire nog een aantal andere mooie bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het Shugborough Estate, de kathedraal van Lichfield, het National Brewery Centre en de tuinen van Biddulph Grange.


Historische huizen en tuinen:
Tamworth Castle - Lichfield Cathedral - Samuel Johnson Birthplace Museum - Erasmus Darwin House - Letocetum Roman Baths (NT) - Shugborough Estate - Croxden Abbey - Ford Green Hall - Trentham Garden - Biddulph Grange Garden (NT)


Musea en andere bezienswaardigheden:
Staffordshire Regiment Museum - Lichfield Museum - National Brewery Centre - Gladstone Pottery Museum - Potteries Museum - Etruria Industrial Museum


Terug naar:

→ West Midlands & Staffordshire