Vakantie in de Cotswolds - pittoresk Engeland

De schilderachtige cottages in de Cotswolds, Engeland

Wat is er te zien in de Cotswolds?

De Cotswolds is de benaming van een Area of Outstanding Natural Beauty en is één van de meest geliefde landelijke gebieden van Engeland. Het is gesitueerd in het westelijke deel van het land en omvat delen van de graafschappen Gloucestershire, Worcestershire en Oxfordshire. In het gebied vindt u een prachtige mix van pittoreske dorpjes, honingkleurige cottages, heuvelachtige weilanden en vele wandelpaden. Wandelen behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Mooie voorbeelden van dorpen zijn Castle Combe, Bibury, Bourton-on-the-Water, Stanton en Chipping Campden.

Rondom het gebied kunt u ook historische steden bezoeken waaronder Bath, Oxford en Shakespeare's Stratford-upon-Avon. In en vlakbij buiten de Cotswolds kunt u historische bezienswaardigheden bezichtigen als Blenheim Palace en Snowshill Manor, tuinen als Hidcote en Westonbirt Arboretum. In de zomer kunt u tevens de lavendelvelden van Snowshill bezichtigen, vlakbij Broadway. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de Cotswolds (en omstreken). Op de volgende tabbladen vindt u een autorondreis én een treinrondreis (+bus) naar de Cotswolds en omgeving, enkele voorbeelden van mooie bestemmingen en informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar dit gebied kunt reizen.


Landgoed in Oxfordshire Hotel in de Cotswolds

Op rondreis door (oa.) de Cotswolds

U ziet u twee rondreizen staan waarvan de eerste per auto is en de tweede met de trein. De reizen gaan niet alleen naar de Cotswolds maar ook naar andere gebieden in dit deel van Engeland. Met de trein naar dit gebied kan ook al zijn daarvoor minder mogelijkheden. Ze zijn er echter wel en dat geld ook voor die prachtige historische stad die hier in de buurt te vinden is: Oxford. U krijgt u een reisplan dat aangepast is aan uw wensen dus varieren met andere gebieden in het land is zeker mogelijk.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Bath Castle Combe Bibury

Cirencester Bourton on the Water Chipping Campden

Broadway Burford Oxford

Met trein, vliegtuig of boot naar de Cotswolds

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar de Cotswolds te reizen. Als u de veerboot wilt pakken dan ligt een overtocht naar Dover in Zuidoost Engeland voor de hand of misschien een overtocht van Hoek van Holland naar Harwich. Dat is dan wel een stuk langer met de boot (dag of nacht). Of deze optie praktisch is hangt af van waar u woont. Na aankomst is het vanaf beide havens een uur of 3 a 4 rijden. Met de trein naar de Cotswolds kan wel maar er zijn maar een paar opties. Dat zijn vooral Moreton-in-Marsh en Stroud. Met de bus het gebied verder in kan overigens wel. De steden rondom dit schilderachtige stukje Engeland zijn allemaal per trein te bereiken. Denk aan Bath, Bristol, Oxford, Cheltenham, Gloucester en ook de kleinere stadjes Stratford-upon-Avon en Warwick. Als u wilt vliegen, denk dan vooral aan een vlucht naar Bristol of Birmingham Airport, afhankelijk van uw vakantiebestemming. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland