Vakantie in de Cotswolds - pittoresk Engeland

De schilderachtige cottages in de Cotswolds, Engeland

Wat is er te zien in de Cotswolds?

De Cotswolds is de benaming van een Area of Outstanding Natural Beauty en is één van de meest geliefde landelijke gebieden van Engeland. Het is gesitueerd in het westelijke deel van het land en omvat delen van de graafschappen Gloucestershire, Worcestershire en Oxfordshire. In het gebied vindt u een prachtige mix van pittoreske dorpjes, honingkleurige cottages, heuvelachtige weilanden en vele wandelpaden. Wandelen behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Mooie voorbeelden van dorpen zijn Castle Combe, Bibury, Bourton-on-the-Water, Stanton en Chipping Campden. Rondom het gebied kunt u ook historische steden bezoeken waaronder Bath, Oxford en Shakespeare's Stratford-upon-Avon. In en vlakbij buiten de Cotswolds kunt u historische bezienswaardigheden bezichtigen als Blenheim Palace en Snowshill Manor, tuinen als Hidcote en Westonbirt Arboretum. In de zomer kunt u tevens de lavendelvelden van Snowshill bezichtigen, vlakbij Broadway. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de Cotswolds (en omstreken).


Landgoed in Oxfordshire Hotel in de Cotswolds


Op rondreis door (oa.) de Cotswolds

U ziet u twee rondreizen staan waarvan de eerste per auto is en de tweede met de trein. De reizen gaan niet alleen naar de Cotswolds maar ook naar andere gebieden in dit deel van Engeland. Met de trein naar dit gebied kan ook al zijn daarvoor minder mogelijkheden. Ze zijn er echter wel en dat geld ook voor die prachtige historische stad die hier in de buurt te vinden is: Oxford. U krijgt u een reisplan dat aangepast is aan uw wensen dus varieren met andere gebieden in het land is zeker mogelijk.


Wiltshire Oxford

Reis plannen naar de Cotswolds

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar de Cotswolds kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

Bath Castle Combe Bibury

Cirencester Bourton on the Water Chipping Campden

Broadway Burford Oxford