Vakantie in de Cotswolds - landelijk Engeland

The Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty in Engeland

Wat is er te zien in de Cotswolds?

De universiteitsstad Oxford vlakbij de Cotswolds in Engeland

De Cotswolds is de benaming van een Area of Outstanding Natural Beauty en is één van de meest geliefde landelijke gebieden van Engeland. Het is gesitueerd in het westelijke deel van het land en omvat delen van de graafschappen Gloucestershire, Worcestershire en Oxfordshire. In het gebied vindt u een prachtige mix van pittoreske dorpjes, honingkleurige cottages, heuvelachtige weilanden en vele wandelpaden. Wandelen behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Mooie voorbeelden van dorpen zijn Castle Combe, Bibury, Bourton-on-the-Water, Stanton en Chipping Campden.

Rondom het gebied kunt u ook historische steden bezoeken waaronder Bath, Oxford en Shakespeare's Stratford-upon-Avon. In en vlakbij buiten de Cotswolds kunt u historische bezienswaardigheden bezichtigen als Blenheim Palace en Snowshill Manor, tuinen als Hidcote en Westonbirt Arboretum. In de zomer kunt u tevens de lavendelvelden van Snowshill bezichtigen, vlakbij het bekendere Broadway.

Bezienswaardigheden in de Cotswolds

Vind hotels, b&b's, vakantiehuizen en een treinrondreis

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in de pittoreske Cotswolds, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in het gebied als geheel of wat specifieker in één van de mooie dorpjes of omliggende historische steden. Hieronder (rechter afbeelding) vindt u ook een treinrondreis naar Oxford en het westen van Engeland. Dan heeft u ook de mogelijkhed om met de bus de Cotswolds te bezoeken. Als u liever met de auto dit deel van Engeland wilt verkennen, kijk dan vooral onderaan deze pagina.
Graag op autorondreis naar de Cotswolds?

Het is vanzelfsprekend ook mogelijk deze streken met de auto te verkennen. Mocht u nog meer mooie landelijke natuur, en/of fraaie historische stadjes en steden willen bezichtigen, kijkt u dan hieronder bij twee verschillende autorondreizen. De eerste is de West Engelse variant en de tweede de Zuid Engelse. In beide gevallen kunt u gebieden in het land bezichtigen met de nodige schilderachtige dorpen -en stadjes alsook fraaie landelijke natuur. Kortom: ontdek het oude Engeland.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Bath Castle Combe Bibury

Painswick Bourton on the Water Chipping Campden

Broadway Burford Oxford

Met trein, vliegtuig of boot naar de Cotswolds

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar de Cotswolds te reizen. Zo zijn er verschillende opties met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent. De autorit vanuit deze havens naar dit deel van Engeland duurt ongeveer 3,5 uur.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit daarna duurt ongeveer net zo lang als vanuit de voorgaande havens. Als u één van de steden wilt bezoeken dan kunt u ook het vliegtuig pakken. Zo kunt u naar Bristol Airport, een luchthaven vanwaar u frequent en relatief snel per bus naar een aantal bestemmingen kunt reizen, zoals naar de steden Bristol en Bath. Of vlieg naar Heathrow om daarna de bus te nemen naar Oxford. Wilt u naar Cheltenham, neemt u dan een vlucht naar Birmingham.

Boek hier de volgende diensten:

Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Vliegtuig naar Bristol Boot Hoek Holland - Harwich Trein in Engeland