Wat is er te zien in de schilderachtige Cotswolds?

Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Roman Baths en Bath Abbey in Engeland Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Lavendelvelden in Snowshill, Cotswolds Blenheim Palace in de Cotswolds, Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland Rondreis per trein door West Engeland

Kaart met bezienswaardigheden in de Cotswolds en omgeving

Bekijk hier de interactieve kaart van The Cotswolds, het gebied dat verschillende graafschappen bestrijkt, namelijk Somerset, Wiltshire, Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire en Worcestershire. Klik de icoontjes aan voor meer info over de verschillende bezienswaardigheden, natuurgebieden, plaatsen en andere mooie locaties.

legenda van kaart


Lijst met historische gebouwen, tuinen en andere bezienswaardigheden

Er zijn een behoorlijk aantal mooie locaties te bezoeken. U vindt hier de nodige historische huizen, tuinen en andere gebouwen. Een aantal worden beheerd door de erfgoed-organisatie The National Trust (NT). Niet alle locaties liggen in the Cotswolds, een aantal bevinden zich er buiten maar altijd in de buurt.

Historische huizen vaak met tuin:
Bowood House - Lacock Abbey (NT) - Westwood Manor (NT) - Corsham Court - Great Chalfield Manor (NT) - Dyrham Park (NT) - Newark Park (NT) - Berkeley Castle - Woodchester Mansion - Buscot Park (NT) - Kelmscott Manor - Lodge Park (NT) - Sudeley Castle - Stanway House - Snowshill Manor (NT) - Croome Court (NT) - Charlecote Park (NT) - Upton House (NT) - Chastleton House (NT) - Sezincote Estate - Blenheim Palace

Tuinen, landgoederen en parklandschappen:
Buscot and Coleshill Estates (NT) - Prior Park - Bath (NT) - The Courts Garden (NT) - Abbey House Gardens - Westonbirt Arboretum - Batsford Arboretum - Bourton House Garden - Mill Dene Garden - Westbury Court Garden (NT) - Sherborne Estate (NT) - Birdland Park & Gardens - Highgrove Gardens - Hidcote (NT) - Kiftsgate Court Garden

Andere gebouwen en bezienswaardigheden:
Dr Jenner's House - Chedworth Roman Villa (NT) - Hailes Abbey - Cotswold Motoring Museum - The Model Village - Cogges Manor Farm - Cotswold Wildlife Park - Corninium Museum - Cotswold Lavender (Snowshill) - Broadway Tower - Oxfordshire Museum - Stratford Butterfly Farm - Shakespeare's Birthplace - Tudor World - Gloucestershire & Warwickshire Steam Railway - Kempley Church (EH)


Bezoekerspassen kopen voor de National Trust, English Heritage, etc...

Het noorden: Broadway, Bourton-on-the-Water, etc...

The Cotswolds is de naam van een Area of Outstanding Natural Beauty, een groot landelijk en natuurlijk gebied dat zich uitstrekt over verschillende graafschappen. Het heeft heuvels, wat bos, weiden met grazende schapen, stenen muurtjes, akkers en bovenal een keur aan prachtige dorpjes. Door de warme honingkleurige stenen waaruit de gebouwen en cottages zijn opgetrokken is dit een enorm karaktervolle en pittoreske regio, waarschijnlijk het meest geliefde plattelandsgebied van Groot-Brittannië. Landelijk Engeland op zijn best zou je kunnen zeggen.

Hier in de noordelijke helft, het gebied dat onderdeel uitmaakt van de graafschappen Gloucestershire, Worcestershire, Warwickshire en Oxfordshire, bevinden zich een aantal mooie dorpen en ministadjes zoals Broadway, Chipping Campden, Snowshill, Blockley, Stanton, Winchcombe, Stow-on-the-Wold, Lower Slaughter, Burford en Bourton-on-the-Water. De BBC serie Father Brown wordt hier ook opgenomen. Zo staat de St Mary's kerk van Father Brown in het kleine Blockley. Het oude treinstationnetje van Winchcombe komt ook in de serie voor. Wandelen behoort ook zeker tot de mogelijkheden want er zijn vele wandelpaden en routes waarvan de Cotswold Way de bekendste is. Er zijn echter nog veel meer varianten zoals bijvoorbeeld de Gloucestershire Way en de Heart of England Way. Naast alle prachtige landschappen en plaatsen zijn er ook vele bezienswaardigheden waar u naar toe kunt waaronder historische huizen als Snowshill Manor, Sudeley Castle en net buiten de Cotswolds in Woodstock het imposante Blenheim Palace. Ook zijn er tuinen te zien zoals Hidcote, Batsford Arboretum en de lavendelvelden net buiten Snowshill (bezoekersattractie). Die velden staan alleen in de zomermaanden in bloei.

Vakantiebestemmingen in de Cotswolds (noord) + Woodstock

Broadway Chipping Campden Blockley

Bourton Burford Woodstock

Het zuiden: Castle Combe, Bibury, etc...

De zuidelijke helft van The Cotswolds is gesitueerd in de graafschappen Gloucestershire, Wiltshire en Somerset. Het gebied begint pal ten noorden van de prachtige stad Bath (zie volgende tabblad) en is relatief smal tot het stadje Cirencester waar het grondgebied van 's lands grootste Area of Outstanding Natural Beauty een stuk breder wordt. Ook hier zijn weer de nodige mooie dorpjes te zien. Castle Combe is een zeer fraai exemplaar maar dat geldt ook voor het kleine Bibury. De Arlington Row, het rijtje oude wevershuijes is één van de meest gefotografeerde locaties van de regio. Vlakbij Tetbury staat overigens Highgrove, het landgoed van de Prince of Wales waarvan u de tuinen kunt bezichtigen. Kelmscott Manor, het mooie huis van William Morris staat even buiten de Cotswolds vlakbij Faringdon. William Morris is de grondlegger van de Arts & Crafts beweging.

Het net genoemde Bibury wordt deels beheerd en beschermd door de National Trust en dat geldt nog meer voor het eveneens pittoreske Lacock dat overigens een paar kilometer buiten de Cotswolds is gesitueerd. In de omgeving rondom het dorp kunt u overigens ook een aantal bezoekersattracties vinden waaronder het werelderfgoed van Avebury en Bowood House. Verder naar het noorden is het landschap enerzijds vlak, zoals rond Malmesbury maar even verderop liggen tegelijk de hoogste heuvels in het gebied. Dat is bij het stadje Stroud en het mooie dorpje Painswick. Ook hier kunt u vanzelfsprekend de wandelschoenen aantrekken en routes volgen langs mooie plaatsjes en door heuvelachtige landschappen met uitzichten. Niet ver van hier ligt overigens ook de Severn, de rivier en zeemond met daarachter het Forest of Dean, de Wye Valley en de grens met Wales.

Vakantiebestemmingen in de Cotswolds (zuid) + Lacock

Castle Combe Lacock Bibury

groen vlak Painswick groen vlak

Steden rondom the Cotswolds: Bath, Oxford, etc...

Het grote voordeel van dit typisch Engelse plattelandsgebied is dat het omgeven wordt door verschillende historische steden en stadjes met een hele keur aan bezienswaardigheden. Te beginnen met Bath in het zuiden, één van de mooiste steden van Groot-Brittannië. Het heeft historische attracties uit verschillende tijdperken en heeft stijlvolle architectuur. Vandaar dat Bath tot het werelderfgoed behoort. Hier in de buurt vindt u Bristol, de grootste stad van dit zuidwestelijke deel van Engeland. Bekend is de imposante Clifton Suspension Bridge. Gloucester is een havenstadje (rivier de Severn) met een oude kathedraal terwijl Cheltenham bekend staat om zijn groene karakter en regency architectuur. Beide steden liggen dicht bij elkaar.

Oxford bevindt zich ten oosten van de Cotswolds en is vooral bekend als de locatie van één van 's werelds meest befaamde universiteiten. Het heeft dan ook de nodige mooie universiteitsgebouwen, onder andere bekend geworden door de tv-series over detectives Morse en Lewis. De volgende drie plaatsen zijn geen steden maar kleinere stadjes. Tewkesbury heeft bijvoorbeeld een oude abdij, Evesham heeft net als Tewkesbury enkele houten vakwerkhuizen en stamt al uit de middeleeuwen. Stratford-upon-Avon in Warwickshire geniet een behoorlijke bekendheid omdat dit de geboorteplaats van de wereldberoemde toneelschrijver William Shakespeare is. Zo kunt u hier zijn geboortehuis bezichtigen, net als andere fraaie vakwerkhuizen van zijn familieleden. Het Royal Shakespeare Theatre staat hier aan het water, mocht u graag eens een voorstelling willen bijwonen.

Vakantiebestemmingen: steden en stadjes rondom de Cotswolds

Bath Bristol Gloucester

Cheltenham Oxford Tewkesbury

Evesham groen vlak Stratford

Terug naar:

→ The Cotswolds