Chipping Campden in de Cotswolds - Gloucestershire

Het stadje Chipping Campden in Engeland Het landschap rond Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Het dorp Chipping Campden in de Engelse Cotswolds Cottage in Chipping Campden, Gloucestershire Boeken Broadway in de Cotswolds, Engeland De tuin van Hidcote in Worcestershire, Engeland Lavendelvelden in Snowshill, Cotswolds Snowshill Manor in de Cotswolds Blockley in Gloucestershire, Cotswolds Batsford House and Arboretum, Cotswolds Herfst in Mickleton, Cotswolds Herfst in Ebrington, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland Rondreis per trein door West Engeland

InformatieLandschap rond Chipping Campden in Engeland

Chipping Campden is een klein stadje, eigenlijk een dorp met maar zo'n twee duizend inwoners. Het bevindt zich in het graafschap Gloucestershire, in het noorden van de Cotswolds. Naast de mooie landschappen zijn er in de buurt ook behoorlijk veel mooie historische bezienswaardigheden en tuinen te bezichtigen. In Chipping Campden zelf vindt u de Court Barn, Museum of Craft & Design. Vlakbij kunt u naar de huizen Bourton House en Snowshill Manor, en de tuinen Hidcote en Kiftsgate Court. In Snowshill zijn in de zomer ook prachtige lavendelvelden te zien. U kunt de velden van de boerderij -en distilleerderij in de zomermaanden (juni - augustus) bezoeken. Ook in de buurt vindt u het dorpje Blockley, een belangrijke opnamelocatie voor de tv-serie Father Brown. Als u er heen wandelt dan komt u ook door het fraaie gehucht Broad Campden.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi vakantiehuis in Chipping Campden? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie vakantiehuizen in Groot-Brittannië


Wandelen en reisverslag

Deze plaats ligt aan een meerdaagse wandelroute, namelijk de Cotswold Way. In de wandelverslagen hieronder kunt u enkele routes (onder andere) in dit gebied bekijken waarbij u ook verschillende mooie dorpjes in de omtrek zult tegenkomen. Kijk hier voor het verslag van die reis en ook een idee voor een herberg in dit gebied, vlakbij Chipping Campden.

Wandelverslagen Cotswolds | Cotswold Way


De locatie van Chipping Campden

Enkele bestemmingen in de buurt

Chipping Campden Blockley Stratford-upon-Avon

Mogelijkheden om naar Chipping Campden te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Chipping Campden te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Chipping Campden duurt daarna nog ongeveer 3 uur 45 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3,5 uur rijden. De dichtstbijzijnde stations vindt u in Moreton-in-Marsh en het stadje Evesham. U kunt hier echter wel reizen met de bus, bijvoorbeeld naar Moreton-in-Marsh, het historische stadje Stratford-upon-Avon en de stad Cheltenham.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Bezienswaardigheden in de Cotswolds