Chipping Campden in de Cotswolds - Gloucestershire

Het stadje Chipping Campden in Engeland Het landschap rond Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Het dorp Chipping Campden in de Engelse Cotswolds Cottage in Chipping Campden, Gloucestershire Boeken Broadway in de Cotswolds, Engeland De tuin van Hidcote in Worcestershire, Engeland Lavendelvelden in Snowshill, Cotswolds Snowshill Manor in de Cotswolds Blockley in Gloucestershire, Cotswolds Batsford House and Arboretum, Cotswolds Herfst in Mickleton, Cotswolds Herfst in Ebrington, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland Rondreis per trein door West Engeland

InformatieLandschap rond Chipping Campden in Engeland

Chipping Campden is een klein stadje, eigenlijk een dorp met maar zo'n twee duizend inwoners. Het bevindt zich in het graafschap Gloucestershire, in het noorden van de Cotswolds. Naast de mooie landschappen zijn er in de buurt ook behoorlijk veel mooie historische bezienswaardigheden en tuinen te bezichtigen. In Chipping Campden zelf vindt u de Court Barn, Museum of Craft & Design. Vlakbij kunt u naar de huizen Bourton House en Snowshill Manor, en de tuinen Hidcote en Kiftsgate Court. In Snowshill zijn in de zomer ook prachtige lavendelvelden te zien. U kunt de velden van de boerderij -en distilleerderij in de zomermaanden (juni - augustus) bezoeken. Ook in de buurt vindt u het dorpje Blockley, een belangrijke opnamelocatie voor de tv-serie Father Brown. Als u er heen wandelt dan komt u ook door het fraaie gehucht Broad Campden.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi vakantiehuis in Chipping Campden? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie vakantiehuizen in Groot-Brittannië


Wandelen en reisverslag

Deze plaats ligt aan een meerdaagse wandelroute, namelijk de Cotswold Way. In de wandelverslagen hieronder kunt u enkele routes (onder andere) in dit gebied bekijken waarbij u ook verschillende mooie dorpjes in de omtrek zult tegenkomen. Kijk hier voor het verslag van die reis en ook een idee voor een herberg in dit gebied, vlakbij Chipping Campden.

Wandelverslagen Cotswolds | Cotswold Way


De locatie van Chipping Campden

Enkele bestemmingen in de buurt

Chipping Campden Blockley Stratford-upon-Avon

Reis plannen naar Chipping Campden

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Chipping Campden te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Chipping Campden duurt daarna nog minimaal 3 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het dorp is ook per bus te bereiken vanaf Stratford-upon-Avon en Moreton-in-Marsh, plaatsen met een treinstation.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds