Het dorpje Bibury in de Cotswolds - Gloucestershire

Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Boeken Swan Hotel in Bibury, Cotswolds Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Burford in Oxfordshire, Cotswolds Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Witney in Oxfordshire, Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland

InformatieArlington Row in Bibury, Cotswolds

Bibury is één van de prachtige kleine dorpjes in de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty en is vanwege haar pittoreske aard een attractie op zich. Het ligt aan de rivier de Coln in het graafschap Gloucestershire. Een deel van het dorp wordt geconserveerd door de National Trust, namelijk de zogenaamde Arlington Row. Dit zijn oorspronkelijke 14e eeuwse cottages die in de 17e eeuwe eeuw zijn omgebouwd om te worden gebruikt door weefsters. De textiel die werd geproduceerd door deze wevers werd vervolgens naar de vlakbij gesitueerde Arlington Mill gestuurd om te worden gevold, zoals dat heet. Het dorpje is zonder twijfel één van de meest gefotografeerde locaties in de Cotswolds. In het dorp staat tevens een forellenkwekerij die bezocht kan worden en waar ook een winkel aanwezig is.

In de regio zijn overigens nog veel meer bezienswaardigheden in de vorm van fraaie huizen, landgoederen en tuinen. Denk aan het Sherborne Estate, het Cotswold Wildlife Park, de Chedworth Roman Villa en het stadje Cirencester waar u ook het Corninium Museum kunt bezoeken. Kelmscott Manor staat ook redelijk in de buurt. Dat is het voormalige huis van William Morris, de grondlegger van de Arts and Crafts beweging.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Bibury? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Authentieke hotels en herbergen in de Cotswolds


De locatie van Bibury

Enkele bestemmingen in de buurt

Bourton Burford Castle Combe

Mogelijkheden om naar Bibury te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bibury te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Bibury duurt daarna nog ongeveer 3 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3 uur 15 minuten rijden. U kunt hier niet met de trein komen maar wel met de bus, bijvoorbeeld vanuit Cirencester, Kemble, Bourton-on-the-Water en Chedworth. In Kemble staat een treinstation vanwaar u per trein naar de steden Swindon en Gloucester kunt reizen.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Bezienswaardigheden in de Cotswolds