Het dorpje Bibury in de Cotswolds - Gloucestershire

Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Boeken Swan Hotel in Bibury, Cotswolds het antiekstadje Cirencester in Gloucestershire, Cotswolds Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Burford in Oxfordshire, Cotswolds Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Witney in Oxfordshire, Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland Rondreis door de Cotswolds en de West Midlands, Engeland

InformatieArlington Row in Bibury, Cotswolds

Bibury is één van de prachtige kleine dorpjes in de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty en is vanwege haar pittoreske aard een attractie op zich. Het ligt aan de rivier de Coln in het graafschap Gloucestershire. Een deel van het dorp wordt geconserveerd door de National Trust, namelijk de zogenaamde Arlington Row. Dit zijn oorspronkelijke 14e eeuwse cottages die in de 17e eeuwe eeuw zijn omgebouwd om te worden gebruikt door weefsters. De textiel die werd geproduceerd door deze wevers werd vervolgens naar de vlakbij gesitueerde Arlington Mill gestuurd om te worden gevold, zoals dat heet. Het dorpje is zonder twijfel één van de meest gefotografeerde locaties in de Cotswolds. In het dorp staat tevens een forellenkwekerij die bezocht kan worden en waar ook een winkel aanwezig is.

In de regio zijn overigens nog veel meer bezienswaardigheden in de vorm van fraaie huizen, landgoederen en tuinen. Denk aan het Sherborne Estate, het Cotswold Wildlife Park, de Chedworth Roman Villa en het stadje Cirencester waar u ook het Corninium Museum kunt bezoeken. Kelmscott Manor staat ook redelijk in de buurt. Dat is het voormalige huis van William Morris, de grondlegger van de Arts and Crafts beweging.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe hotel in Bibury? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Authentieke hotels en herbergen in de Cotswolds


De locatie van Bibury

Enkele bestemmingen in de buurt

Cirencester Bourton

Reis plannen naar Bibury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bibury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Bibury duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds