Het antiekstadje Cirencester in de Cotswolds

het antiekstadje Cirencester in Gloucestershire, Cotswolds Mooi straatje in Cirencester, Engeland Kerk en parkje in Cirencester, Engeland Boeken Bibury in Gloucestershire, Cotswolds The Market House in Tetbury, Cotswolds Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Burford in Oxfordshire, Cotswolds Witney in Oxfordshire, Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe kerk van Cirencester in de Cotswolds, Engeland

Cirencester is de onofficiële hoofdstad van de Cotswolds in Engeland, het prachtige landelijke gebied hier in Gloucestershire en omliggende graafschappen. Het heeft ongeveer 19 duizend inwoners en is een geliefde bestemming voor liefhebbers van antiek want elke vrijdag vind hier in de Corn Hall een antiekmarkt plaats met ongeveer 50 dealers. Cirencester heeft al een lange geschiedenis. Zelfs in de tijd van Romeinen was het al een nederzetting. In het Corinium Museum kunt er alles over te weten komen en ook kunt u een kijkje nemen bij het amfitheater. Het Romeinse bouwwerk is zelf niet meer te zien maar wel de grondwerken, de contouren van het geheel. Er is ook een fraaie middeleeuwse kerk te zien.

In de omgeving van het stadje zijn overigens nog tal van fraaie plaatsjes om te bekijken. Zo vindt u in de weide omtrek pittoreske dorpjes als Bibury, Painswick en Castle Combe. Het kleine stadje Tetbury dat de nodige antiekwinkeltjes heeft ligt ook in de buurt, evenals het landgoed Highgrove van Prince Charles waar u de tuinen van kunt bekijken. Er is op relatief korte afstand nog meer Romeins erfgoed om te bezichtigen, namelijk de opgravingen van de Chedworth Roman Villa. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn de landgoederen Newark Park en Buscot Park, de Westonbirt Arboretum en de meren in het Cotswold Water Park. U kunt daar bijvoorbeeld het strand opzoeken van het Cotswold Country Park, de enige meren in dit gebied. Dat is ook niet ver van het stadje Kemble waar het beginpunt ligt van het Thames Path, de meerdaagse bewegwijzerde wandelroute langs de rivier de Theems. Die route komt ook langs de net genoemde meren. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Cirencester.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Cirencester

Enkele bestemmingen in de buurt

Bibury Painswick Cirencester

Reis plannen naar Cirencester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Cirencester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Cirencester duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds