Painswick in de Cotswolds - Gloucestershire

Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Het dorp Painswick in Engeland Het dorp Painswick in the Cotswolds Boeken Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Stroud in Gloucestershire, Cotswolds Het dorp Wotton-under-Edge in Gloucestershire, Cotswolds het antiekstadje Cirencester in Gloucestershire, Cotswolds The Market House in Tetbury, Cotswolds Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Gloucester Cathedral in Gloucestershire Cheltenham in Gloucestershire, Cotswolds

InformatieHet mooie dorp Painswick in het graafschap Gloucestershire, Engeland

Painswick is een mooi dorp in de Cotswolds , het natuurlijke landelijke gebied in (zuid)west Engeland dat zo befaamd is om haar prachtige dorpjes. Dit dorp heeft ongeveer 3 duizend inwoners en is gesitueerd op een heuveltje vlakbij het stadje Stroud. Net buiten deze plaats staat een landhuis waar u de Painswick Rococo Garden kunt bezichtigen. In de omgeving zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden waaronder Gloucester Cathedral, Newark Park, Woodchester Mansion, Westonbirt Arboretum en ook de Severn Bore, het natuurfenomeen waarbij de golven vanuit zee de rivier de Severn op komen zetten. Uiteraard is het landschap van the Cotswolds een attractie op zich.


Wandelen in Painswick

Het dorpje ligt in een mooi heuvelachtig deel van Gloucestershire en bevindt zich ook aan de Cotswold Way, de bekendste meerdaagse wandelroute van deze regio. Dit is ook één van de meest heuvelachige gebieden binnen de Cotswolds dus mooie uitzichten zijn er genoeg. Zo kunt u bijvoorbeeld Swift's Hill opwandelen, onderdeel van het Elliot Nature Reserve vlakbij het dorpje Slad.

Meer info: Cotswold Way


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Painswick

Enkele bestemmingen in de buurt

Gloucester Cirencester Cirencester

Reis plannen naar Painswick

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Painswick te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Painswick duurt daarna nog minimaal 3 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

The Painswick

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

The Painswick is vernoemd naar het dorp waar het onderdeel vanuit maakt. Het mooie biedt op plekken uitzicht over de omliggende vallei. Painswick ligt op relatief korte afstand van het stadje Stroud, het mooie dorpje Bibury en de steden Gloucester en Cheltenham. Voorbeelden van bezienswaardigheden in de buurt zijn het Woodchester Mansion, Newark Park en de Gloucester Cathedral.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 190 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.


Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds