Painswick in de Cotswolds - Gloucestershire

Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Het dorp Painswick in Engeland Het dorp Painswick in the Cotswolds Boeken Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Stroud in Gloucestershire, Cotswolds Het dorp Wotton-under-Edge in Gloucestershire, Cotswolds het antiekstadje Cirencester in Gloucestershire, Cotswolds The Market House in Tetbury, Cotswolds Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Gloucester Cathedral in Gloucestershire Cheltenham in Gloucestershire, Cotswolds

InformatieHet mooie dorp Painswick in het graafschap Gloucestershire, Engeland

Painswick is een mooi dorp in de Cotswolds , het natuurlijke landelijke gebied in (zuid)west Engeland dat zo befaamd is om haar prachtige dorpjes. Dit dorp heeft ongeveer 3 duizend inwoners en is gesitueerd op een heuveltje vlakbij het stadje Stroud. Net buiten deze plaats staat een landhuis waar u de Painswick Rococo Garden kunt bezichtigen. In de omgeving zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden waaronder Gloucester Cathedral, Newark Park, Woodchester Mansion, Westonbirt Arboretum en ook de Severn Bore, het natuurfenomeen waarbij de golven vanuit zee de rivier de Severn op komen zetten. Uiteraard is het landschap van the Cotswolds een attractie op zich.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een prachtig hotel in Painswick? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Authentieke hotels in de Cotswolds


Wandelen in Painswick

Het dorpje ligt in een mooi heuvelachtig deel van Gloucestershire en bevindt zich ook aan de Cotswold Way, de bekendste meerdaagse wandelroute van deze regio. Dit is ook één van de meest heuvelachige gebieden binnen de Cotswolds dus mooie uitzichten zijn er genoeg. Zo kunt u bijvoorbeeld Swift's Hill opwandelen, onderdeel van het Elliot Nature Reserve vlakbij het dorpje Slad.

Meer info: Cotswold Way


De locatie van Painswick

Enkele bestemmingen in de buurt

Gloucester Cirencester Cirencester

Reis plannen naar Painswick

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Painswick te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Painswick duurt daarna nog minimaal 3 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds