Painswick in de Cotswolds - Gloucestershire

Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Het dorp Painswick in Engeland Het dorp Painswick in the Cotswolds Boeken Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Stroud in Gloucestershire, Cotswolds Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Gloucester Cathedral in Gloucestershire Cheltenham in Gloucestershire, Cotswolds

InformatieHet mooie dorp Painswick in het graafschap Gloucestershire, Engeland

Painswick is een mooi stadje / dorp in de Cotswolds, het natuurlijke landelijke gebied in (zuid)west Engeland dat zo befaamd is om haar prachtige dorpjes. Dit dorp heeft ongeveer 3 duizend inwoners en is gesitueerd op een heuveltje vlakbij het stadje Stroud. Net buiten deze plaats staat een landhuis waar u de Painswick Rococo Garden kunt bezichtigen. In de omgeving zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden waaronder Gloucester Cathedral, Newark Park, Woodchester Mansion, Westonbirt Arboretum en ook de Severn Bore, het natuurfenomeen waarbij de golven vanuit zee de rivier de Severn op komen zetten. Uiteraard is het landschap van the Cotswolds een attractie op zich.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een prachtig hotel in Painswick? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Authentieke hotels in de Cotswolds


Wandelen in Painswick

Het dorpje ligt in een mooi heuvelachtig deel van Gloucestershire en bevindt zich ook aan de Cotswold Way, de bekendste meerdaagse wandelroute van deze regio. Dit is ook één van de meest heuvelachige gebieden binnen de Cotswolds dus mooie uitzichten zijn er genoeg. Zo kunt u bijvoorbeeld Swift's Hill opwandelen, onderdeel van het Elliot Nature Reserve vlakbij het dorpje Slad.

Meer info: Cotswold Way


De locatie van Painswick

Enkele bestemmingen in de buurt

Gloucester Cheltenham Bibury

Mogelijkheden om naar Painswick te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Painswick te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Painswick duurt daarna nog ongeveer 3 uur 45 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3 uur 45 minuten rijden. U kunt het dorp niet per trein bereiken, het dichtstbijzijnde station vindt u in het stadje Stroud, ongeveer 6 kilometer verderop. Vanaf die plaats kunt u bijvoorbeeld met de trein naar Gloucester, Kemble, Swindon en Londen. Er rijden overigens wel bussen vanuit Painswick, bijvoorbeeld naar Stroud, Gloucester en Cheltenham


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Bezienswaardigheden in de Cotswolds