Bourton-on-the-Water en Lower Slaughter in de Cotswolds

Bourton-on-the-Water in Engeland Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Boeken Cotswold Motoring Museum in Bourton-on-the-Water Lower Slaughter in Gloucestershire, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Lavendelvelden in Snowshill, Cotswolds Broadway in de Cotswolds, Engeland Burford in Oxfordshire, Cotswolds Chastleton House in de Cotswolds Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenBourton-on-the-Water in the Cotswolds, Engeland

Bourton-on-the-Water is een mooi dorp in de prachtige Cotswolds. Het ligt in het graafschap Gloucestershire aan de rivier de Windrush. Het wordt vanwege haar setting ook wel het 'Venetië van de Cotswolds' genoemd. Ietwat overdreven maar een leuk dorp met mooie huisjes en ook de nodige winkeltjes en terrasjes is het zeker. Hier rond Bourton-on-the-Water vindt u mooie landschappen en gebieden om te wandelen maar in het dorp zijn ook enkele andere bezienswaardigheden te bezoeken. Dit zijn het Cotswold Motoring Museum, The Model Village en het Birdland Park & Gardens. Vlakbij deze plaats (ook op de kaart) ligt het kleine Lower Slaughter, ook één van de mooie dorpjes in deze regio. Daar kunt u het Old Mill Museum bezoeken. Het ligt op een kilometer of 5 wandelen.

Wat verder weg zijn uiteraard nog meer mooie locaties om te bezichtigen zoals de Chedworth Roman Villa, Sherborne Estate, Chastleton House en het prachtige kleine dorpje Bibury. Ook behoorlijk in de buurt vindt u de lavendelvelden van Snowshill (bloeien in de zomer), Sudeley Castle in Winchombe, het fraaie dorp Broadway waar u de heuvel kunt beklimmen en het nog wat kleinere Blockley, het dorpje uit de tv-serie Father Brown. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Bourton-on-the-Water en omgeving.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Bourton-on-the-Water

Enkele bestemmingen in de buurt

Blockley Broadway Bibury

Reis plannen naar Bourton-on-the-Water

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bourton te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Bourton-on-the-Water duurt daarna nog minimaal 3 uur 15 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Slaughters Country Inn - Lower Slaughter

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

De Slaughters Country Inn staat in het hart van het kleine dorpje Lower Slaughter. De fraaie herberg ligt ook nog aan het water. Het wat grotere en bekendere Bourton-on-the-Water ligt op enkele kilometers van hier. U kunt daar ook zo heen wandelen als u wilt. U zit hier ook op relatief korte afstand van andere mooie plaatsen als Broadway, Chipping Campden, Bibury en Burford. Voorbeelden van bezienswaardigheden in de buurt zijn Sudeley Castle, Chastleton House en iets verder het fameuze Blenheim Palace (in Woodstock).

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 250 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds