Bourton-on-the-Water en Lower Slaughter in de Cotswolds

Bourton-on-the-Water in Engeland Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Boeken Cotswold Motoring Museum in Bourton-on-the-Water Lower Slaughter in Gloucestershire, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Lavendelvelden in Snowshill, Cotswolds Broadway in de Cotswolds, Engeland Burford in Oxfordshire, Cotswolds Chastleton House in de Cotswolds Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

InformatieBourton-on-the-Water in the Cotswolds, Engeland

Bourton-on-the-Water is een mooi dorp in de prachtige Cotswolds. Het ligt in het graafschap Gloucestershire aan de rivier de Windrush. Het wordt vanwege haar setting ook wel het 'Venetië van de Cotswolds' genoemd. Ietwat overdreven maar een leuk dorp met mooie huisjes en ook de nodige winkeltjes en terrasjes is het zeker. Hier rond Bourton-on-the-Water vindt u mooie landschappen en gebieden om te wandelen maar in het dorp zijn ook enkele andere bezienswaardigheden te bezoeken. Dit zijn het Cotswold Motoring Museum, The Model Village en het Birdland Park & Gardens. Vlakbij deze plaats (ook op de kaart) ligt het kleine Lower Slaughter, ook één van de mooie dorpjes in deze regio. Daar kunt u het Old Mill Museum bezoeken. Het ligt op een kilometer of 5 wandelen.

Wat verder weg zijn uiteraard nog meer mooie locaties om te bezichtigen zoals de Chedworth Roman Villa, Sherborne Estate, Chastleton House en het prachtige kleine dorpje Bibury. Ook behoorlijk in de buurt vindt u de lavendelvelden van Snowshill (bloeien in de zomer), Sudeley Castle in Winchombe, het fraaie dorp Broadway waar u de heuvel kunt beklimmen en het nog wat kleinere Blockley, het dorpje uit de tv-serie Father Brown.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een prachtig hotel in Lower Slaughter (vlakbij Bourton-on-the-Water)? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Authentieke hotels en herbergen in de Cotswolds


De locatie van Bourton-on-the-Water

Enkele bestemmingen in de buurt

Blockley Broadway Bibury

Mogelijkheden om naar Bourton te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bourton-on-the-Water te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Bourton-on-the-Water duurt daarna nog ongeveer 3 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3 uur 15 minuten rijden. In de directe omgeving van deze dorpjes rijden geen treinen. Het dichtstbij gelegen station is dat Moreton-in-Marsh op ongeveer 15 kilometer afstand. Vanaf die plaats kunt u bijvoorbeeld direct met de trein naar Evesham, Worcester, Oxford en Londen reizen. Er rijden wel bussen in Bourton-on-the-Water, bijvoorbeeld naar Bourton-on-the-Hill, Moreton-in-Marsh, Stow-on-the-Wold, Banbury en ook naar de stad Cheltenham. De bussen stoppen niet in Lower Slaughter zelf maar vlakbij aan de hoofdweg (locatie Slaughter Pike). Vanaf daar is het nog een stukje lopen.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds
→ Bezienswaardigheden in de Cotswolds