Vakantie in de Chilterns (en Midsomer)

Het landschap van de Chilterns in Engeland

Wat is er te zien?

De Chilterns is een Area of Outstanding Natural Beauty in het zuiden van Engeland, niet heel ver ten noordwesten van Londen. Het heuvelachtige en fraaie landelijke gebied bestrijkt verschillende graafschappen waaronder Buckinghamshire en Oxfordshire. U vindt er vooral dorpen en kleine historische stadjes maar aan de randen van de Chiltern Hills zijn ook wel degelijk steden zoals en iets verder Oxford. De rivier de Theems stroomt ook in dit gebied, onder andere door Dorchester, Wallingford, Henley en Marlow. Dat is ook de streek waar de beroemde tv serie Midsomer Murders (Inspector Barnaby) wordt opgenomen. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden zijn de landgoederen Wycombe Park en Stonor Park, andere historische huizen als Chenies Manor en Waddesdon Manor, en de uitgestrekte lavendelvelden bij Hitchin. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de Chilterns. Bent u toch vooral geïnteresseerd in het bezoeken van locaties uit de langst lopende detective-serie van Engeland? Bekijk dan deze pagina over Midsomer Murders.


Historisch huis in de Chilterns Hotel in Engeland

Op autorondreis langs Midsomer Murders locaties en verder

Misschien bent u wel van plan om meer pittoreske Engelse gebieden te bezoeken tijdens uw vakantie dan alleen het land van Midsomer Murders en de Chilterns. Er zijn in de regio wat dat betreft meer hele mooie vakantiebestemmingen. Kijk dan hieronder voor een autorondreis die aan die wensen voldoet.

GB

Bekijk enkele leuke plaatsen

Wallingford Henley Marlow

Great Missenden Hitchin Oxford

Met trein, vliegtuig of boot naar de Chilterns

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar de Chilterns en het land van Midsomer Murders te reizen. Logisch is om de auto te pakken en een veerdienst te nemen naar Dover. Die boten vertrekken in zowel Duinkerke als Calais. Een andere mogelijkheid is een overtocht naar Harwich in het oosten van Engeland. Na aankomst is het in beide gevallen nog een uur of 2 a 3 rijden. Met de trein dit gebied bezoeken is lastiger. Er zijn wel enkele locaties waar u dan heen kunt maar niet veel. Denk aan High Wycombe, Henley-on-Thames en Marlow. De stad Oxford heeft uiteraard ook een treinstation. Als u het vliegtuig wilt pakken dan is een vlucht naar de luchthaven van Luton een optie, of anders London Heathrow of Birmingham (voor Oxford). Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland