Vakantie in the Chilterns (en Midsomer)

Het landschap van de Chilterns in Engeland

Wat is er te zien?

Het pittoreske Hambleden in Buckinghamshire, Engeland

De Chilterns is een Area of Outstanding Natural Beauty in het zuiden van Engeland, niet heel ver ten noordwesten van Londen. Het heuvelachtige en fraaie landelijke gebied bestrijkt verschillende graafschappen waaronder Buckinghamshire en Oxfordshire. U vindt er vooral dorpen en kleine historische stadjes maar aan de randen van de Chiltern Hills zijn ook wel degelijk steden zoals en iets verder Oxford.

De rivier de Theems stroomt ook in dit gebied, onder andere door Dorchester, Wallingford, Henley en Marlow. Dat is ook de streek waar de beroemde tv serie Midsomer Murders (Inspector Barnaby) wordt opgenomen. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden zijn de landgoederen Wycombe Park en Stonor Park, andere historische huizen als Chenies Manor en Waddesdon Manor, en de uitgestrekte lavendelvelden bij Hitchin.

Bezienswaardigheden in de Chilterns

Verblijf in het land van Midsomer Murders

Hotels, b&b's, vakantiehuizen en een autorondreis

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in de Chilterns of het omliggende platteland van Buckinghamshire en het oostelijke deel van Oxfordshire, kijkt u dan hier linksonder. Daar kunt u zoeken in het gehele gebied maar ook wat specifieker in één van de stadjes en dorpen. Misschien bent u wel van plan om meer pittoreske Engelse gebieden te bezoeken tijdens uw vakantie. Kijk dan hier rechtsonder waar een mooie autorondreis te vinden is die aan uw wensen voldoet.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Wallingford Henley Marlow

Great Missenden Hitchin Oxford

Met trein, vliegtuig of boot naar de Chilterns

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar de Chilterns te reizen. Zo zijn er verschillende opties met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent. De autorit vanuit deze havens naar dit deel van Engeland duurt 2 a 3 uur.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit daarna duurt ongeveer net zo lang als vanuit de voorgaande havens. De hele reis met het openbaar vervoer afleggen is niet voor elke bestemming zeer praktisch, u zult dan altijd meerdere keren moeten overstappen. Wel kunt u bijvoorbeeld direct vanaf de luchthaven van (London) Heathrow met de bus naar Oxford of vanaf treinstation St Pancras International / King's Cross direct naar Hitchin.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Boot Hoek Holland - Harwich Trein Brussel - Londen Vliegtuig naar Engeland