Wallingford en Causton in Oxfordshire - Chilterns

Hambleden Valley in de Chilterns, Buckinghamshire Boeken Hambleden in Buckinghamshire Fingest in Buckinghamshire Turville in Buckinghamshire Henley-on-Thames in Oxfordshire Stonor Park in de Chilterns Greys Court in de Chilterns Basildon Park in Berkshire Oxford in Engeland Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

Informatie en hotels



Causton in Midsomer Murders, Oxfordshire

Wallingford is een historisch stadje in het graafschap Oxfordshire en ligt aan de rivier de Theems. Het heeft ongeveer 8 duizend inwoners en is de laatste decennia vooral ook bekend omdat het een belangrijke opnamelocatie is van Midsomer Murders, de detective serie met Inspector Barnaby in de hoofdrol. Wallingford is namelijk dezelfde plaats als Causton uit de serie. In het echt stadje kunt u verder de nodige leuke winkels en antiekzaken vinden, het museum bezoeken en een ritje maken met een historische trein. Nog een andere reden waarom de plaats bekendheid geniet is omdat hier de beroemde schrijfster Agatha Christie gewoond heeft.

In de omgeving is nog meer te zien in de vorm van stijlvolle landgoederen, historische gebouwen en huizen, zoals Dorchester Abbey, Stonor Park, Nufffield Place en Basildon Park. Maar dat is niet alles want het stadje ligt ook pal aan de rand van de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty, een fraai landelijk gebied met heuvels, bossen, akkerland, wandelroutes en pittoreske dorpen -en stadjes. Het stadje Henley-on-Thames is redelijk vlakbij gesitueerd en ook de stad Oxford ligt niet ver weg. Als u hier wilt overnachten, kijk dan bij de hotels en herbergen in dit stadje. Ook kunt u kijken op de pagina over 'Midsomer Murders en Lewis' voor nog een andere geschikte verblijfplaats om vroegere opnamelocaties te bezoeken. Dat is het stadje Dorchester-on-Thames.

Meer info: Het land van Midsomer Murders

Wandelen

Wandelen behoort in dit gebied ook echt tot de mogelijkheden. Zo zijn er verschillende paden in de mooie Chilterns maar Wallingford ligt ook direct aan het Thames Path, de meerdaagse wandelroute langs de gelijknamige rivier. Zo kunt u noordwaarts via Dorchester naar Abingdon lopen of zuidwaarts het pad volgen via Goring en Pangbourne naar Tilehurst. Ook kunt u een wandeling maken bij de Wittenham Clumps (vlak buiten het stadje) en Broad Arboretum waar u kunt genieten van uitzichten over het omliggende platteland en een wandeling door de bomentuin. Daarnaast ligt het stadje ook nog eens vlakbij de Ridgeway.

Meer info: Thames Path | Enkele routes in the Chilterns


De locatie van Wallingford

Enkele bestemmingen in de regio

Henley Marlow Oxford

Mogelijkheden om naar Wallingford te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Wallingford te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Wallingford duurt daarna nog ongeveer 2 uur 45 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 2 uur 45 minuten rijden. Het stadje heeft geen treinstation. Het dichtsbijzijde reguliere station vindt in Cholsey. Dat is vier kilometer verderop en vandaar kunt u direct met de trein naar Londen. U kunt in Wallingford wel gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Oxford, Abingdon, Didcot, Reading, Cholsey, Nuffield, Henley-on-Thames en Cholsey. In Oxford en Reading kunt u ook op de trein stappen naar Londen.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Chilterns
→ Hotels en vakantiehuizen in de Chilterns
→ Bezienswaardigheden in de Chilterns