Henley-on-Thames in Oxfordshire - Chilterns

Het stadje Henley-on-Thames in Oxfordshire Het stadje Henley-on-Thames in Engeland Henley-on-Thames in de Chilterns Boeken Hambleden Valley in de Chilterns, Buckinghamshire Hambleden in Buckinghamshire Fingest in Buckinghamshire Turville in Buckinghamshire Marlow in Buckinghamshire Stonor Park in de Chilterns West Wycombe Park in de Chilterns, Engeland Hughenden Manor in de Chilterns, Engeland Basildon Park in Berkshire Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire Windsor Castle in Berkshire Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenGreys Court in de Chilterns, Oxfordshire

Henley-on-Thames is een klein stadje in het graafschap Oxfordshire in zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer tien duizend inwoners, ligt aan de rivier en tevens pal aan de rand van het mooie, licht heuvelachtige gebied genaamd de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty. Zo zit u hier vlakbij één van de pittoreske valleien van dit stukje Engeland. Dat is de groene Hambleden Valley met leuke enkele dorpjes als Hambleden, Turville en Fingest. De North Wessex Downs Area of Outstanding Natural Beauty ligt een eind verder westwaarts. Dat is ook een beschermd heuvelgebied, wel met aanzienlijk minder bezoekersattracties.

In Henley-on-Thames kunt u het River and Rowing Museum bezoeken en boottochten maken over de rivier de Theems, bijvoorbeeld naar het stadje Windsor waar u het koninklijke Windsor Castle kunt bezichtigen. In de omtrek zijn echter nog veel meer bezienswaardigheden te vinden, met name in de vorm van historische huizen met tuin en landgoederen. Denk aan Greys Court, Nuffield Place en Stonor Park en nog wat verder weg Basildon Park, West Wycombe Park, Hughenden Manor en de tuinen van Cliveden. In de buurt ligt ook het stadje Wallingford, het Causton uit Midsomer Murders. Kijk hieronder voor nog meer info over de tv-serie.

Verblijf in het land van Midsomer Murders

Wandelen in Henley-on-Thames

Dit is zeker een regio waar u prima kunt wandelen. Vanuit het stadje kunt u twee richtingen uit het Thames Path volgen, bijvoorbeeld naar het stadje Marlow. Daarnaast kunt u ook routes lopen op het heuvelachtige en natuurlijke platteland van de Chilterns. Hieronder ziet u enkele voorbeelden staan.

Meer info: Thames Path | Enkele routes in the Chilterns


De locatie van Henley-on-Thames

Enkele bestemmingen in de buurt

Wallingford Marlow Windsor

Mogelijkheden om naar Henley-on-Thames te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Henley te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Henley duurt daarna nog ongeveer 2,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 2 uur 45 minuten rijden. Er is een treinstation in in dit stadje en dat is tevens het einde van de lijn. Vanaf hier kunt u naar Twyford reizen. Daar kunt u overstappen op treinen naar de steden Reading en Londen.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Chilterns
→ Hotels en vakantiehuizen in de Chilterns
→ Bezienswaardigheden in de Chilterns