Henley-on-Thames in Oxfordshire - Chilterns

Het stadje Henley-on-Thames in Oxfordshire Het stadje Henley-on-Thames in Engeland Henley-on-Thames in de Chilterns Boeken Hambleden Valley in de Chilterns, Buckinghamshire Hambleden in Buckinghamshire Fingest in Buckinghamshire Turville in Buckinghamshire Marlow in Buckinghamshire Stonor Park in de Chilterns West Wycombe Park in de Chilterns, Engeland Hughenden Manor in de Chilterns, Engeland Basildon Park in Berkshire Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire Windsor Castle in Berkshire Rondreis door Hampshire, Cotswolds en Midsomer in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenGreys Court in de Chilterns, Oxfordshire

Henley-on-Thames is een klein stadje in het graafschap Oxfordshire in zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer tien duizend inwoners, ligt aan de rivier en tevens pal aan de rand van het mooie, licht heuvelachtige gebied genaamd de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty. Zo zit u hier vlakbij één van de pittoreske valleien van dit stukje Engeland. Dat is de groene Hambleden Valley met leuke enkele dorpjes als Hambleden, Turville en Fingest. De North Wessex Downs Area of Outstanding Natural Beauty ligt een eind verder westwaarts. Dat is ook een beschermd heuvelgebied, wel met aanzienlijk minder bezoekersattracties.

In Henley-on-Thames kunt u het River and Rowing Museum bezoeken en boottochten maken over de rivier de Theems, bijvoorbeeld naar het stadje Windsor waar u het koninklijke Windsor Castle kunt bezichtigen. In de omtrek zijn echter nog veel meer bezienswaardigheden te vinden, met name in de vorm van historische huizen met tuin en landgoederen. Denk aan Greys Court, Nuffield Place en Stonor Park en nog wat verder weg Basildon Park, West Wycombe Park, Hughenden Manor en de tuinen van Cliveden. In de buurt ligt ook het stadje Wallingford, het Causton uit Midsomer Murders. Kijk hieronder voor nog meer info over de tv-serie.

Verblijf in het land van Midsomer Murders

Wandelen in Henley-on-Thames

Dit is zeker een regio waar u prima kunt wandelen. Vanuit het stadje kunt u twee richtingen uit het Thames Path volgen, bijvoorbeeld naar het stadje Marlow. Daarnaast kunt u ook routes lopen op het heuvelachtige en natuurlijke platteland van de Chilterns. Hieronder ziet u enkele voorbeelden staan.

Meer info: Thames Path | Enkele routes in the Chilterns


De locatie van Henley-on-Thames

Enkele bestemmingen in de buurt

Wallingford Marlow Windsor

Reis plannen naar Henley-on-Thames

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Henley te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Henley-on-Thames duurt daarna nog minimaal 3 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Er is een treinstation in in dit stadje en dat is tevens het einde van de lijn. Vanaf hier kunt u naar Twyford reizen. Daar kunt u overstappen op treinen naar de steden Reading en Londen.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Chilterns
→ Hotels en vakantiehuizen in de Chilterns