Vakantie in het Engeland van Midsomer Murders

Henley-on-Thames in het land van Midsomer Murders Hambleden in het land van Midsomer Murders Fingest in het land van Midsomer Murders Turville in het land van Midsomer Murders Marlow in Buckinghamshire West Wycombe Park in de Chilterns Basildon Park in Berkshire Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire Boeken Midsomer

Hotels en huisjes in het land van Midsomer Murders

De omgeving waar de filmlocaties van Midsomer Murders zijn te vinden is een niet heel groot gebied zodat u in een relatief korte tijd veel kunt bekijken. Let op de spelling: het is dus geen 'Midsummer'. Een belangrijke plek in deze tv-serie over Inspector Barnaby is het stadje Causton. In het echt heet die plaats Wallingford en is gesitueerd in het graafschap Oxfordshire. In de omgeving zijn veel meer locaties waar door de jaren heen gefilmd is. Al die locaties bevinden zich in het oosten van Oxfordshire en het zuiden van Buckinghamshire, allemaal in en rondom de Chilterns, de naam van een fraai landelijk gebied met heuvels, bossen, open landschappen en mooie dorpjes. Dit is een Area of Outstanding Natural Beauty met ook pittoreske dorpjes. Denk met name aan de Hambleden Valley vlakbij Henley-on-Thames met plaatsjes als Hambleden, Fingest en Turville.Waar wordt Midsomer Murders nog meer opgenomen?

De serie loopt inmiddels al zo ontzettend lang dat het u niet zal verbazen dat er heel veel plekken zijn waar men in de loop der jaren heeft gefilmd. Voorbeelden van plaatsen waar opnames gemaakt zijn Dorchester-on-Thames, Henley-on-Thames, Goring, Thame, Ewelme, Watlington, Lewknor, Amersham, Beaconsfield, Chesham en Great Missenden. Leuk weetje: de beroemde kinderboekenschrijver Roald Dahl woonde lang in het dorpje Great Missenden. In deze streek zijn ook veel historische huizen en landgoederen die u kunt bezichtigen dus naast mooie dorpjes en landelijke pracht is er ook het nodige te bezoeken. Denk aan Greys Court, West Wycombe Park, Stonor Park en Basildon Park. Ook de fraaie en bekende historische stad Oxford bevindt zich op relatief kort rijafstand. In de slideshow boven ziet u een aantal plaatjes van deze streek. Het zijn niet allemaal persé filmlocaties voor Midsomer Murders maar het geeft u een goed beeld wat u er zoal zult aantreffen. Kijk hierboven om een hotel, b&b of vakantiehuis in dit gebied te boeken. Wenst u liever een vakantieplan? Bekijkt u dan het volgende tabblad.

Handige links: The Chilterns | Midsomer Murders Trail South | Midsomer Murders Trail North

White Hart Hotel - Dorchester-on-Thames

herberg kent

Hier ziet u een voorbeeld van een mooie uitvalsbasis om de filmlocaties uit Midsomer Murders te bezoeken. Het White Hart Hotel staat in het kleine stadje Dorchester-on-Thames en is gevestigd in een zeer fraai historisch pand. Er zijn overigens nog twee historische herbergen in het stadje, namelijk Fleurs de Lys Inn en het George Hotel. Alle drie zijn oude koetshuizen en hebben hun opwachting gemaakt in Midsomer Murders. Dorchester-on-Thames ligt overigens behoorlijk dicht bij Wallingford (Causton uit de serie) en ook bij de stad Oxford. Ook in het stadje Thame worden veel filmopnames gemaakt voor Causton. Vlakbij Dorchester kunt u ook een wandeling maken naar de Wittenham Clumps, twee heuveltjes waar u van kunt genieten van mooie uitzichten over het platteland van South Oxordshire. Ook de bomentuinen van Harcourt Arboretum vindt u hier in de buurt. Bent u van plan meerdere mooie pittoreske streken in Engeland te bezoeken? Dan kunt u ook gratis een vakantieplan aanvragen. Dan zet ik een rondreis voor u in elkaar op basis van beschikbare accommodaties. Lees hier verder over een vakantieplan op maat.


Andere geschikte uitvalsbases in de buurt

Wallingford Henley Marlow
Misschien ook interessant:

→ Engelse detective series
→ Downton Abbey
→ Father Brown
→ Poldark
→ Harry Potter
Terug naar:

→ The Chilterns