Vakantie in het Engeland van Midsomer Murders

Henley-on-Thames in het land van Midsomer Murders Hambleden in het land van Midsomer Murders Fingest in het land van Midsomer Murders Turville in het land van Midsomer Murders Marlow in Buckinghamshire West Wycombe Park in de Chilterns Basildon Park in Berkshire Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire Boeken Midsomer

Hotels en huisjes in het land van Midsomer Murders

De omgeving waar de filmlocaties van Midsomer Murders zijn te vinden is een niet heel groot gebied zodat u in een relatief korte tijd veel kunt bekijken. Let op de spelling: het is dus geen 'Midsummer'. Een belangrijke plek in deze tv-serie over Inspector Barnaby is het stadje Causton. In het echt heet die plaats Wallingford en is gesitueerd in het graafschap Oxfordshire. In de omgeving zijn veel meer locaties waar door de jaren heen gefilmd is. Al die locaties bevinden zich in het oosten van Oxfordshire en het zuiden van Buckinghamshire, allemaal in en rondom de Chilterns, de naam van een fraai landelijk gebied met heuvels, bossen, open landschappen en mooie dorpjes. Dit is een Area of Outstanding Natural Beauty met ook pittoreske dorpjes. Denk met name aan de Hambleden Valley vlakbij Henley-on-Thames met plaatsjes als Hambleden, Fingest en Turville.

Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland

Genius korting bij booking.com

Als u regelmatig bij booking.com boekt dan heeft u mogelijk recht op de zogenaamde 'genius' korting. Genius is het loyaliteitsprogramma van booking.com. Na meerdere keren geboekt (en verbleven) te hebben krijgt u vanzelf een melding als u eventueel recht hebt op korting (meestal alleen voor specifieke hotels). Deze korting is automatisch gekoppeld aan uw account dus als die korting voor u van kracht is dan kunt u daar ook via Groot-Brittannië Liefhebbers gebruik van maken en tevens sparen voor een volgende keer.

Waar wordt Midsomer Murders nog meer opgenomen?

De serie loopt inmiddels al zo ontzettend lang dat het u niet zal verbazen dat er heel veel plekken zijn waar men in de loop der jaren heeft gefilmd. Voorbeelden van plaatsen waar opnames gemaakt zijn Dorchester-on-Thames, Henley-on-Thames, Goring, Thame, Ewelme, Watlington, Lewknor, Amersham, Beaconsfield, Chesham en Great Missenden. Leuk weetje: de beroemde kinderboekenschrijver Roald Dahl woonde lang in het dorpje Great Missenden. In deze streek zijn ook veel historische huizen en landgoederen die u kunt bezichtigen dus naast mooie dorpjes en landelijke pracht is er ook het nodige te bezoeken. Denk aan Greys Court, West Wycombe Park, Stonor Park en Basildon Park. Ook de fraaie en bekende historische stad Oxford bevindt zich op relatief kort rijafstand. In de slideshow boven ziet u een aantal plaatjes van deze streek. Het zijn niet allemaal persé filmlocaties voor Midsomer Murders maar het geeft u een goed beeld wat u er zoal zult aantreffen. Kijk hierboven om een hotel, b&b of vakantiehuis in dit gebied te boeken. Wenst u liever een vakantieplan? Bekijkt u dan het volgende tabblad.

Handige links: The Chilterns | Midsomer Murders Trail South | Midsomer Murders Trail North

White Hart Hotel - Dorchester-on-Thames

herberg kent

Hier ziet u een voorbeeld van een mooie uitvalsbasis om de filmlocaties uit Midsomer Murders te bezoeken. Het White Hart Hotel staat in het kleine stadje Dorchester-on-Thames en is gevestigd in een zeer fraai historisch pand. Er zijn overigens nog twee historische herbergen in het stadje, namelijk Fleurs de Lys Inn en het George Hotel. Alle drie zijn oude koetshuizen en hebben hun opwachting gemaakt in Midsomer Murders. Dorchester-on-Thames ligt overigens behoorlijk dicht bij Wallingford (Causton uit de serie) en ook bij de stad Oxford. Ook in het stadje Thame worden veel filmopnames gemaakt voor Causton. Vlakbij Dorchester kunt u ook een wandeling maken naar de Wittenham Clumps, twee heuveltjes waar u van kunt genieten van mooie uitzichten over het platteland van South Oxordshire. Ook de bomentuinen van Harcourt Arboretum vindt u hier in de buurt.

Andere geschikte uitvalsbases in de buurt

Wallingford Henley Marlow
Terug naar:

→ Engelse detective series