Vakantie in het Engeland van Midsomer Murders

Chilterns, het land van Midsomer Murders Henley-on-Thames in het land van Midsomer Murders Hambleden Valley in het land van Midsomer Murders Hambleden in het land van Midsomer Murders Fingest in het land van Midsomer Murders Turville in het land van Midsomer Murders Marlow in Buckinghamshire Stonor Park in de Chilterns West Wycombe Park in de Chilterns Basildon Park in Berkshire Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire Amersham in het land van Midsomer Murders Boeken

Hotels en huisjes in het land van Midsomer Murders

Greys Court in het land Midsomer Murders, Engeland

De omgeving waar de filmlocaties van Midsomer Murders zijn te vinden is een niet heel groot gebied zodat u in een relatief korte tijd veel kunt bekijken. Een belangrijke plek in eze tv-serie over Inspector Barnaby is het stadje Causton. In het echt heeft die plaats Wallingford en is gesitueerd in het graafschap Oxfordshire. In de omgeving zijn echter veel meer locaties waar door de jaren heen gefilmd is want de serie bestaat al heel lang. Al die locaties bevinden zich in het oosten van Oxfordshire en het zuiden van Buckinghamshire, allemaal in en rondom de Chilterns, de naam van een fraai landelijk gebied met heuvels, bossen, open landschappen en mooie dorpjes. Dit is een Area of Outstanding Natural Beauty met ook pittoreske dorpjes. Denk met name aan de Hambleden Valley vlakbij Henley-on-Thames met plaatsjes als Hambleden, Fingest en Turville.
Waar wordt Midsomer Murders nog meer opgenomen?

De serie loopt inmiddels al zo ontzettend lang dat het u niet zal verbazen dat er heel veel plekken zijn waar men in de loop der jaren heeft gefilmd. Voorbeelden van plaatsen waar opnames gemaakt zijn Dorchester-on-Thames, Henley-on-Thames, Goring, Ewelme, Watlington, Lewknor, Amersham, Beaconsfield, Chesham en Great Missenden. Leuk weetje: de beroemde kinderboekenschrijver Roald Dahl woonde lang in het dorpje Great Missenden. In deze streek zijn ook veel historische huizen en landgoederen die u kunt bezichtigen dus naast mooie dorpjes en landelijke pracht is er ook het nodige te bezoeken. Denk aan Greys Court, West Wycombe Park, Stonor Park en Basildon Park. Ook de fraaie en bekende historische stad Oxford bevindt zich op relatief kort rijafstand. In de slideshow boven ziet u een aantal plaatjes van deze streek. Het zijn niet allemaal persé filmlocaties voor Midsomer Murders maar het geeft u een goed beeld wat u er zoal zult aantreffen. Kijk hierboven om een hotel, b&b of vakantiehuis in dit gebied te boeken. Wenst u liever een vakantieplan? Bekijkt u dan het volgende tabblad.

Handige links: The Chilterns | Midsomer Murders Trail South | Midsomer Murders Trail North

Wilt u op rondreis door het pittoreske Engeland?

In het gebied waar Midsomer Murders is opgenomen kunt u veel zien qua mooie dorpjes en stadjes, historische landgoederen en landelijke natuur. Misschien wilt u wel meer van dergelijke streken bezichtigen. Hier rechts ziet u een rondreis staan waarbij u bijvoorbeeld ook de pittoreske dorpjes van de Cotswolds kunt bezichtigen, evenals de prachtige stad Bath en het geboortedorp -en huis van Jane Austen. Ook is er de mogelijkheid om het beroemde kasteel uit Downton Abbey te bezoeken, het South Downs National Park en bijvoorbeeld ook de kathedraalstad Winchester.

Terug naar:

→ The Chilterns
→ Engelse detective series