Lake District National Park en Cumbria

Derwentwater in het Lake District National Park, Engeland

Wat is er te zien in het Lake District?

Het Lake District National Park vormt één van de mooiste landschappen van Engeland. Het is gesitueerd in Noordwest Engeland en naast de mooie meren heeft het ook een bergachtig, deels heuvelachtig terrein. Hierdoor is het een populair gebied om te wandelen. Recent is het ook nog eens uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege de dramatische landschappen en de inspiratie die het vormde voor kunstenaars en dichters. De grootste meren zijn Lake Windermere en Derwentwater maar er zijn nog meer kleinere varianten zoals Ullswater en Buttermere. Meegaan op Lake Cruises is hier ook mogelijk.

In het Lake District vindt u slechts dorpen met een beperkte omvang zoals Keswick, Grasmere, Bowness-on-Windermere, Ambleside, Coniston en Hawkshead. Naast de prachtige natuur zijn er tevens historische bezienswaardigheden te zien zoals de huizen van William Wordsworth en Muncaster Castle. Het graafschap Cumbria heeft overigens meer mooie gebieden zoals de North Pennines. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in het Lake District. Op de volgende tabbladen vindt u een autorondreis én een treinrondreis langs het nationale park, enkele voorbeelden van mooie bestemmingen en informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar het Lake District kunt reizen.


Steencirkel in Cumbria Hotel in het Lake District

Op rondreis naar en door het Lake District

Het Lake District National Park is een prachtig natuurgebied en zeer geschikt om te wandelen. Maar misschien wilt u wel meer fraaie streken in Noord Engeland bezoeken. Kijk dan vooral bij de autorondreis hieronder (links). Een treinrondreis behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Er is een verbinding naar het nationale park en verder is het vervoer per bus zeer goed geregeld tussen de prominente plaatsen.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Patterdale Keswick Borrowdale

Grasmere Great Langdale Ambleside

Bowness-on-Windermere Hawkshead Wasdale

Met trein, vliegtuig of boot naar het Lake District

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar het Lake District te reizen. Als u met de auto gaat dan zou u één van de overtochten kunnen nemen naar de haven van Hull. Dat zijn nachtboten en die vertrekken zowel in Rotterdam als in Zeebrugge. Net zo voor de hand ligt een veerdienst naar Newcastle. Die vertrekt in IJmuiden en vaart ook 's nachts. Dan is het nog 2 a 3 uur rijden met de auto. Vanuit Hull een uurtje langer. Een veel goedkopere optie is een overtocht naar Dover in het zuidoosten van het land maar dan moet u wel een stuk langer in de auto zitten: minimaal 6 uur. Een tussenovernachting ligt dan voor de hand. Met de trein het Lake District in is ook mogelijk. Er ligt namelijk een spoorlijn tussen Oxenholme en Windermere. Die trein stopt ook in Kendal. Een andere mogelijkheid is de trein te nemen naar Penrith en vandaar de bus te pakken naar Keswick aan Derwentwater. Als wilt vliegen en dan per openbaar vervoer het nationale park wilt bereiken, denk dan aan een vlucht naar Manchester of Newcastle, afhankelijk van de prijs en uw specifieke bestemming. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland