Lake District National Park en Cumbria

Derwentwater in het Lake District National Park, Engeland

Wat is er te zien in het Lake District?

Wasdale in het Lake District, noord Engeland

Het Lake District National Park is ongetwijfeld één van de mooiste landschappen van Engeland. Het is gesitueerd in het noordwesten van het land en naast de mooie meren heeft het ook een bergachtig, deels heuvelachtig terrein. Hierdoor is het een populair gebied om te wandelen. Recent is het ook nog eens uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege de dramatische landschappen en de inspiratie die het vormde voor kunstenaars en dichters. De grootste meren zijn Lake Windermere en Derwentwater maar er zijn nog meer kleinere varianten zoals Ullswater en Buttermere. Boottochten zijn ook mogelijk.

In het Lake District vindt u slechts dorpen met een beperkte omvang zoals Keswick, Grasmere, Bowness-on-Windermere, Ambleside, Coniston en Hawkshead. Naast de prachtige natuur in deze regio zijn er fraaie historische bezienswaardigheden te bezichtigen zoals Wordsworth's Rydal Mount en Muncaster Castle. Het graafschap Cumbria heeft overigens meer mooie gebieden zoals de North Pennines.

Bezienswaardigheden - Lake District

Hotels, b&b's, vakantiehuizen en een treinrondreis

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in het Lake District, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in het gehele gebied of specifieker in één van de dorpen en stadjes, in of buiten het nationale park. Rechts staat een treinrondreis in het geval u met het openbaar vervoer wenst te reizen en tegelijkertijd toch meerdere gebieden in het noorden van Engeland wilt bezoeken. Dit nationale park is met trein te bereiken maar om er verder in te geraken gebruikt u de bus en dat kan prima want die rijden in dit populaire gebied zeer frequent.


Graag op autorondreis naar het Lake District?

Natuurlijk kunt u ook een autorondreis maken naar het Lake District National Park. Hieronder ziet u twee varianten waarbij u ook North Yorkshire of County Durham bezoekt. De linker reis neemt normaal gesproken wat langer in beslag. Als u alleen een reis wenst te maken naar 'Lakeland' kunt u ook gerust de pagina's bekijken, u krijgt namelijk een plan op maat. U bepaalt waar u wel en niet heen wilt.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Patterdale Keswick Borrowdale

Grasmere Great Langdale Ambleside

Bowness-on-Windermere Hawkshead Wasdale

Met trein, vliegtuig of boot naar het Lake District

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar het Lake District te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Engeland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanuit de haven is het nog 2 a 3 uur rijden naar het nationale park, afhankelijk van uw precieze vakantiebestemming. Vanaf de haven met trein en/of bus naar dit gebied reizen kan ook maar dat is wel met overstappen, altijd meer dan één keer.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3 a 4 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. U kunt natuurlijk ook helemaal via Zuid Engeland reizen, bijvoorbeeld door de boot van Duinkerken naar Dover te pakken. De reis met de auto is dan echter wel een heel stuk langer, minimaal 6 uur.

Boek hier de volgende diensten:

Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Boot Duinkerken - Dover Trein in Engeland Bus in Engeland