Glenridding, Patterdale en Ullswater - Lake District

Het dorp Glenridding aan Ullswater in het Lake District Glenridding in het Lake District, Engeland Het meer Ullswater in het Lake District, Engeland Ullswater in het Lake District, Cumbria Boeken Helvellyn in het Lake District, Cumbria Mungrisdale in het Lake District, Cumbria Lowther Castle in het Lake District, Engeland Hutton-in-the-Forest in Cumbria, Engeland Castlerigg Stone Circle in het Lake District, Cumbria Keswick in het Lake District, Cumbria Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Cumbria

Informatie, hotels en vakantiehuizenGlenridding in Lake District, Engeland

Glenridding is een klein dorpje gelegen aan het rustige Ullswater in het noordoosten van het bergachtige Lake District National Park. Hier vind u ook een bezoekerscentrum waar u informatie over de omgeving kunt krijgen en u kunt er ook op een boot stappen voor een mooie tocht over het meer. Vlakbij ligt het dorpje Patterdale dat eveneens weinig inwoners heeft en waar de mooie meerdaagse wandelroute de Coast to Coast Walk langs trekt. Naast het mooie meer, de heuvels en bergen vind u hier ook de Aira Force, een waterval van zo'n 20 meter in hoogte en ook de populaire berg Helvellyn. De grotere plaatsen iets verder weg zijn de stadjes Keswick en Penrith waarbij de laatste net buiten het nationale park gesitueerd is. Het is vooral natuur wat hier de klok slaat maar in het nationale park zijn ook verschillende historische bezienswaardigheden. Hier in het noorden zijn dat bijvoorbeeld de Castlerigg steencirkel, de imposante ruïne van Lowther Castle en het landgoed Hutton-in-the-Forest. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Glenridding en omgeving.


Wandelen in Glenridding

Het Lake District National Park is een befaamd wandelgebied en dat geldt ook voor de noordoosthoek. Dit gebied is wat rustiger dan het central gedeelte en heeft ook prachtige landschappen met meren en bergen. U kunt uiteraard langs en rondom Ullswater lopen zoals naar Aira Force, Angle Tarn en Hayeswater Ghyll. Ook kunt u een etappe van de Coast to Coast Walk volgen die hier langs Patterdale komt of bijvoorbeeld bergen beklimmen hier in de buurt zoals Helvellyn, met 950 meter de hoogste top in dit deel van het park. Er is een wandelroute direct vanuit Glenridding waarbij wat klauterwerk vereist is. Er zijn in de buurt uiteraard ook zat eenvoudigere wandelingen te maken, ook heuvelop. In de regio zijn er uiteraard tal van andere wandelingen mogelijk waarbij u bijvoorbeeld het stadje Keswick of het kleine Mungrisdale als uitgangspunt kunt nemen. Of maar wat te noemen.

Meer info: Coast to Coast Walk | Wandelingen rond Ullswater | Routes regio Penrith en Ullswater


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Glenridding

Enkele bestemmingen in de buurt

Keswick Ambleside Grasmere

Reis plannen naar Glenridding

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Glenridding te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog ongeveer 2 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

The Inn on the Lake

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

De Inn of the Lake is een zeer fraai gelegen 4 sterren hotel in het dorpje Glenridding. U zit hier aan het meer genaamd Ullswater in het noordoostelijke deel van het nationale park. U kunt hier genieten van de natuur zoals overal in het Lake District. Niet alleen wandelend maar ook per boot want u kunt u hier een leuke tocht maken met de Ullswater Steamer. Het kleine stadje Keswick ligt niet heel ver van hier.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 270 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, fitnessruimte en sauna.

Terug naar:

→ Alles over het Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria