Grasmere, Rydal en Wordsworth in het Lake District

Huizen in het dorp Grasmere, Noord Engeland Het dorp Grasmere in het Lake District, Noord Engeland Het meer Grasmere in het Lake District, Engeland Cottage in Grasmere, Lake District, Cumbria Grasmere in de bergen van Cumbria, Lake District Easedale Beck bij Grasmere in het Lake District, Noord Engeland Dove Cottage in Grasmere, Lake District Rydal Mount in het Lake District Boeken Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Great Langdale in het Lake District, Cumbria Borrowdale in het Lake District, Cumbria Ambleside in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenHelm Crag in Grasmere, Lake District

Grasmere is een klein dorpje in het midden van het heuvel -en bergachtige Lake District National Park. Het ligt tussen Keswick in het noorden en Lake Windermere in het zuiden en vlakbij Ambleside. U zit hier dus bij het gelijknamige meertje waar u langs kunt wandelen maar ook vlakbij andere fraaie natuurlijk locaties als Rydal Water, Helm Crag en de watervalletjes van Easedale Beck die uitmondt in een klein bergmeertje vlakbij het dorp. Naast de prachtige meren en natuur zijn er ook enkele mooie historische bezienswaardigheden te bezoeken, namelijk het huisje Dove Cottage en het grotere Rydal Mount. Dit zijn allebei voormalige huizen van de beroemde dichter William Wordsworth. In het dorpje kun je ook een authentiek winkeltje bezoeken, namelijk de Sarah Nelson's Grasmere Gingerbread Shop. Sinds 1854 wordt hier al gemberkoek gemaakt en nu kun je hier het hele jaar door ouderwets en typisch Engels voedsel kopen. Uiteraard het gingerbread, andere gember gerelateerde producten maar bijvoorbeeld ook de Sticky Toffee Sauce afkomstig uit Cartmel en Kendal Mint Cake, twee bekende producten uit de regio. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Grasmere en omgeving.


Wandelen in Grasmere

Deze plaats ligt aan de Coast to Coast Walk, een mooie meerdaagse wandelroute door noord Engeland. Daarnaast zijn er ook andere prachtige wandelingen te maken door dit deel van het Lake District National Park. Zo kunt u vanuit Grasmere mooie wandelingen maken naar de Eaesdale Tarn, de heuvel Helm Crag of paden volgen langs het water, die leiden naar Rydal.

Meer info: Twee wandelroutes in Grasmere | CTW Walk | Vele routes in het Lake District


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Grasmere en omgeving

Enkele bestemmingen in de buurt

Ambleside Great Langdale Keswick

Reis plannen naar Grasmere

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Grasmere te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog ongeveer 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Daffodil Hotel & Spa

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

Het 4 sterren tellende Daffodil Hotel & Spa staat aan het meer Grasmere en aan de rand van het gelijknamige dorpje. U zit hier in het hart van het Lake District waar u prima kunt wandelen in de omgeving en enkele bekende trekpleisters bezoeken, namelijk de voormalige huizen van William Wordsworth. Eén van die panden staat in het gehucht Rydal waar u naartoe kunt wandelen.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 220 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras en spa.

Terug naar:

→ Alles over het Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria