Grasmere, Rydal en Wordsworth in het Lake District

Het dorp Grasmere in het Lake District, Noord Engeland Cottage in Grasmere, Lake District, Cumbria Het meer Grasmere in het Lake District, Engeland Huizen in het dorp Grasmere, Noord Engeland Grasmere in de bergen van Cumbria, Lake District Easedale Beck bij Grasmere in het Lake District, Noord Engeland Dove Cottage in Grasmere, Lake District Rydal Mount in het Lake District Boeken Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Great Langdale in het Lake District, Cumbria Borrowdale in het Lake District, Cumbria Ambleside in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

InformatieHelm Crag in Grasmere, Lake District

Grasmere is een klein dorpje in het midden van het heuvel -en bergachtige Lake District National Park. Het ligt tussen Keswick in het noorden en Lake Windermere in het zuiden en vlakbij Ambleside. U zit hier dus bij het gelijknamige meertje waar u langs kunt wandelen maar ook vlakbij andere fraaie natuurlijk locaties als Rydal Water, Helm Crag en de watervalletjes van Easedale Beck die uitmondt in een klein bergmeertje vlakbij het dorp. Naast de prachtige meren en natuur zijn er ook enkele mooie historische bezienswaardigheden te bezoeken, namelijk het huisje Dove Cottage en het grotere Rydal Mount. Dit zijn allebei voormalige huizen van de beroemde dichter William Wordsworth. In het dorpje kun je ook een authentiek winkeltje bezoeken, namelijk de Sarah Nelson's Grasmere Gingerbread Shop. Sinds 1854 wordt hier al gemberkoek gemaakt en nu kun je hier het hele jaar door ouderwets en typisch Engels voedsel kopen. Uiteraard het gingerbread, andere gember gerelateerde producten maar bijvoorbeeld ook de Sticky Toffee Sauce afkomstig uit Cartmel en Kendal Mint Cake, twee bekende producten uit de regio.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi hotel in Grasmere? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Mooie hotels in het Lake District


Reisverslag en wandelen

Deze plaats ligt aan de Coast to Coast Walk, een mooie meerdaagse wandelroute door noord Engeland. Daarnaast zijn er ook andere prachtige wandelingen te maken door dit deel van het Lake District National Park. Zo kunt u vanuit Grasmere mooie wandelingen maken naar de Eaesdale Tarn, de heuvel Helm Crag of paden volgen langs het water, die leiden naar Rydal. Niet lang geleden heb ik het park zelf verkend waarbij ik ook een dag dit fraaie dorp als uitvalsbasis heb gebruikt:

Meer info: Reisverslag + wandelroutes | CTW Walk | Vele routes in het Lake District


De locatie van Grasmere en omgeving

Enkele bestemmingen in de buurt

Ambleside Great Langdale Keswick

Mogelijkheden om naar Grasmere te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Grasmere te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog ongeveer 2,5 uur rijden naar het dorp.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 3,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel veel langer in de auto zitten, maar liefst 7 uur. Er rijden geen treinen in het Lake District National Park behalve dan in het uiterste zuidoostelijke deel. Daar, in Windermere ligt dan ook het dichtstbijzijnde station. U kunt uiteraard wel per bus in Grasmere komen, bijvoorbeeld vanuit Ambleside, Windermere, Keswick, Kendal, Carlisle en Lancaster.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over het Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria
→ Bezienswaardigheden in het Lake District