Vakantie in County Durham

De stad Durham in County Durham, Engeland

Wat is er te zien?

County Durham is de naam van een graafschap in noordoost Engeland. Het laat een mix zien van enkele niet al te grote steden zoals Hartlepool, Stockton-on-Tees en Darlington maar ook van de nodige natuur. De bekendste plaats is uiteraard de historische stad Durham dat deels tot het werelderfgoed behoort en dat ook een aantal bezienswaardigheden heeft. In het westen van het graafschap vindt u de heuvels en ook de natuur. Hier bevindt zich de North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty, een behoorlijk ruig gebied met heuvels, zelfs bergen, dalen en ook watervallen. U kunt hier wandelen maar dat kan ook in het beschermde kustgebied. Vroeger was dat een dumpplaats voor de mijnindustrie maar inmiddels een natuurgebied met wandelpaden. Zowat aan de rand van dit gebied ligt het kleine stadje Barnard Castle. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn de Durham Cathedral, het Beamish openluchtmuseum, het Bowes Museum en de High Force Waterfall. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in County Durham.


Museum in County Durham Hotel in Engeland

Graag op autorondreis door County Durham?

Misschien bent u wel van plan om wat langer op vakantie te gaan en zo meer van Noord Engeland te zien. U zou dan één van de onderstaande rondreizen kunnen maken. De linker variant is een autorondreis waarbij u naast dit graafschap (bijvoorbeeld) ook het mooie Lake District in het noordwesten kunt bezoeken. De rechter versie is een rondreis per trein. De mogelijkheden zijn dan beperkter maar u kunt dan nog steeds naar enkele mooie historische steden en natuurgebieden reizen.


Drie specifieke bestemmingen:

Durham Barnard Castle Blanchland

Met trein, vliegtuig of boot naar County Durham

Hoe kunt u naar County Durham reizen? Uiteraard kunt u de auto pakken. In dat geval kunt u een overtocht nemen van IJmuiden naar Newcastle (North Shields) of anders van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull. Gaat u via Dover in Kent dan is de overtocht veel korter en goedkoper maar is de autorit vervolgens wel een heel stuk langer. Een tussenovernachting is dan misschien aan te raden. U kunt ook het vliegtuig pakken. Denk bijvoorbeeld aan de vlucht naar de luchthaven Durham Tees Valley of naar die van Newcastle. Reizen per trein kan in bepaalde delen van het graafschap, naar plaatsen als Durham, Darlington, Bishop Auckland en Hartlepool. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland