Vakantie in County Durham

De stad Durham in County Durham, Engeland

Wat is er te zien?

North Pennines in County Durham, Engeland

County Durham is de naam van een graafschap in noordoost Engeland. Het laat een mix zien van enkele niet al te grote steden zoals Hartlepool, Stockton-on-Tees en Darlington maar ook van de nodige natuur. De bekendste plaats is uiteraard de historische stad Durham dat deels tot het werelderfgoed behoort en dat ook een aantal bezienswaardigheden heeft.

In het westen van het graafschap vindt u de heuvels en ook de natuur. Hier bevindt zich de North Pennines Area of Outstanding Natural Beauty, een behoorlijk ruig gebied met heuvels, zelfs bergen, dalen en ook watervallen. U kunt hier wandelen maar dat kan ook in het beschermde kustgebied. Vroeger was dat een dumpplaats voor de mijnindustrie maar inmiddels een natuurgebied met wandelpaden. Zowat aan de rand van dit gebied ligt het kleine stadje Barnard Castle. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn de Durham Cathedral, het Beamish openluchtmuseum, het Bowes Museum en de High Force Waterfall.

Bezienswaardigheden in County Durham

Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in County Durham, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken in het gehele graafschap of wat specifieker in één van de uitgelichte plaatsen, inclusief de gelijknamige stad. Een verblijf in de relatieve ruige North Pennines behoort ook tot de mogelijkheden.

GBGraag op autorondreis door County Durham?

Misschien bent u wel van plan om wat langer op vakantie te gaan en zo meer van Noord Engeland te zien. U zou dan één van de onderstaande rondreizen kunnen maken. De linker variant is een autorondreis waarbij u naast dit graafschap (bijvoorbeeld) ook het mooie Lake District in het noordwesten kunt bezoeken. De rechter versie is een rondreis per trein. De mogelijkheden zijn dan beperkter maar u kunt dan nog steeds naar enkele mooie historische steden en natuurgebieden reizen.


Drie specifieke bestemmingen:

Durham Barnard Castle Blanchland

Met trein, vliegtuig of boot naar County Durham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar het graafschap Durham te reizen. U kunt uiteraard met de auto naar Engeland gaan. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Als u met het openbaar vervoer reist dan kunt u daar ook met de aansluitende bus naar het centrum van de stad, bij het treinstation. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan, ook in/bij Newcastle. Vanaf de luchthaven kunt u vervolgens in ongeveer 25 minuten met de metro in die stad komen. Vanaf dat station is het nog maar 12 minuten met de trein naar de stad Durham. Kijk hier voor de dienstregeling van de metro in Tyne and Wear.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 2 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Vliegtuig naar Engeland groen vlak Trein in Engeland