Blanchland in de North Pennines - Northumberland

Blanchland in Northumberland Boeken Landschap bij Blanchland in de North Pennines Hexham Abbey in Northumberland, Noord Engeland Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland High Force Waterfalle in de North Pennines, Noord Engeland Beamish Living Museum of the North, County Durham Newcastle in Tyne and Wear, Engeland Durham in Noord Engeland

Informatie en hotelsHeidevelden bij Blanchland, Northumberland

Blanchland is een kleine plaats in het graafschap Northumberland maar echt op de grens met het graafschap Durham, noord Engeland. Het is naar verluid het mooiste dorpje in de North Pennines, een grote Area of Outstanding Natural Beauty. Het is grotendeels gebouwd met de stenen van de oude 12e eeuwse abdij en wordt ook geconserveerd. Het ligt dus in het natuurgebied dat grotendeels heuvelachtig is en zeer dunbevolkt. Rondom Blanchland vindt u bossen, heidevelden en vlakbij het Derwent Reservoir waar men op forel vist. Daar kunt u ook de benen strekken in het Pow Hill Country Park.

Naast de rust en de natuur zijn er wat verder weg ook andere bezienswaardigheden zoals het Killhope Mining Museum, het Beamish openluchtmuseum, de abdij van Hexham en ook de wereldberoemde Muur van Hadrianus, oftewel Hadrian's Wall. Daar kunt u wandelen langs de muur en enkele opgravingen / musea bezichtigen. In de North Pennines kunt u ook de High Force bezichtigen, een mooie waterval in het Moor House natuurreservaat, Upper Teesdale. Als u nog eens de meer bewoonde wereld wilt opzoeken dan kan dat ook. Er zijn twee steden relatief in de buurt, namelijk het relatief grote Newcastle-upon-Tyne en het veel kleinere Durham waar u een oude kathedraal, kasteel (dmv rondleiding) en een paar musea kunt bezichtigen.


De locatie van Blanchland

Enkele bestemmingen in de regio

Hexham Newcastle Durham

Mogelijkheden om naar Blanchland te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Blanchland te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het nog maar een uur rijden naar het dorp.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover ) dan moet u in Engeland wel veel langer in de auto zitten, maar liefst 6 uur. Blanchland heeft geen treinstation maar het ligt aan de busroute tussen Consett en Townfield. Voorbeelden van andere plaatsen langs deze route zijn Blackhill, Shotley Bridge, Ruffside en Edmundbyers. De laatste twee plaatsen liggen bij het Pow Hill Country Park en het Derwent Water Reservoir.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over County Durham
→ Hotels en vakantiehuizen in County Durham