Blanchland in de North Pennines - Northumberland

Blanchland in Northumberland Boeken Landschap bij Blanchland in de North Pennines Hexham Abbey in Northumberland, Noord Engeland Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland High Force Waterfalle in de North Pennines, Noord Engeland Beamish Living Museum of the North, County Durham Newcastle in Tyne and Wear, Engeland Durham in Noord Engeland

Informatie en hotelsHeidevelden bij Blanchland, Northumberland

Blanchland is een kleine plaats in het graafschap Northumberland maar echt op de grens met het graafschap Durham, noord Engeland. Het is naar verluid het mooiste dorpje in de North Pennines, een grote Area of Outstanding Natural Beauty. Het is grotendeels gebouwd met de stenen van de oude 12e eeuwse abdij en wordt ook geconserveerd. Het ligt dus in het natuurgebied dat grotendeels heuvelachtig is en zeer dunbevolkt. Rondom Blanchland vindt u bossen, heidevelden en vlakbij het Derwent Reservoir waar men op forel vist. Daar kunt u ook de benen strekken in het Pow Hill Country Park.

Naast de rust en de natuur zijn er wat verder weg ook andere bezienswaardigheden zoals het Killhope Mining Museum, het Beamish openluchtmuseum, de abdij van Hexham en ook de wereldberoemde Muur van Hadrianus, oftewel Hadrian's Wall. Daar kunt u wandelen langs de muur en enkele opgravingen / musea bezichtigen. In de North Pennines kunt u ook de High Force bezichtigen, een mooie waterval in het Moor House natuurreservaat, Upper Teesdale. Als u nog eens de meer bewoonde wereld wilt opzoeken dan kan dat ook. Er zijn twee steden relatief in de buurt, namelijk het relatief grote Newcastle-upon-Tyne en het veel kleinere Durham waar u een oude kathedraal, kasteel (dmv rondleiding) en een paar musea kunt bezichtigen.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Blanchland

Enkele bestemmingen in de regio

Hexham Newcastle Durham

Reis plannen naar Blanchland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar de stad Blanchland te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal een uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit een paar uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over County Durham
→ Hotels en vakantiehuizen in County Durham