Het stadje Barnard Castle in County Durham

Bowes Museum in Barnard Castle, Noord Engeland Egglestone Abbey in County Durham Het marktstadje Barnard Castle in County Durham hotel boeken via GBL North Pennines in Noord Engeland High Force in de North Pennines, County Durham High Cup Nick in de North Pennines Swaledale in North Yorkshire Richmond Castle in North Yorkshire Kirkby Stephen in Cumbria Durham in Noord Engeland Rondreis door het Lake District en County Durham, Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Barnard Castle in Noord Engeland

Barnard Castle is een klein marktstadje in het graafschap Durham. Het heeft ongeveer 6 duizend inwoners en is gesitueerd in de vallei Teesdale, vernoemd naar de rivier die hier doorheen stroomt. Het stadje zelf is vernoemd naar het oude kasteel dat hier al vele eeuwen staat. Het is inmiddels tot ruïne vervallen maar u kunt het bezichtigen. En zo zijn er in de directe omgeving nog meer dergelijke historische bezienswaardigheden. Ook de ruïnes van Egglestone Abbey en Bowes Castle vindt u hier vlakbij, net als het landgoed Rokeby Park. De meest bekende attractie hier is echter het imposante Bowes Museum. Dat is een soort chateaux met daarin een museum van nationale betekenis. Zo heeft het de beste collectie beeldende -en decoratieve kunst van Noord Engeland.

In de regio zijn overigens vrij veel bezienswaardigheden. Denk aan Raby Castle, Richmond Castle en in (en vlakbij) het stadje Bishop Auckland nog enkele meer. Dit zijn Auckland Castle, het National Railway Museum in Shildon en de historische spoorlijn naar Stanhope die bekend staat als de Weardale Railway. U kunt opstappen in Witton-le-Wear. U kunt vanzelfsprekend ook een bezoek brengen aan de mooie kathedraalstad Durham. Een andere aantrekkingskracht van dit gebied is echter ook wel degelijk natuur. U zit hier namelijk vlakbij de North Pennines, een Area of Outstanding Natural Beauty. Dat is een relatief ruig, heuvelachtig en zeker dunbevolkt gebied. Een fraaie locatie daar is de waterval High Force, onderdeel van het Moor House natuurreservaat in Upper Teesdale. Ook ligt Barnard Castle best dicht bij het noordelijke uiteinde van het Yorkshire Dales National Park. U zit bijvoorbeeld in de buurt van Swaledale, één van de rustigste dalen van het park.


Wandelen in Barnard Castle

Zoals net al vermeldt bent u hier omringd door fraaie heuvelachtige gebieden dit uitnodigen tot wandelen. Daarnaast trekt hier in de buurt de Pennine Way voorbij. Dat is een meerdaagse bewegwijzerde National Trail. Op één van de foto's ziet u trouwens High Cup Nick. Dat is een mooie U-vormige vallei die aan deze route te zien is. Dat is wel een ander deel van het traject want die locatie is te vinden in de buurt van Dufton en Appleby-in-Westmorland. Vanuit Barnard castle kunt u dan noordwaarts het pad volgen naar Middleton-in-Teesdale of zuidwaarts naar Tan Hill. Dat is aan de rand van het Yorkshire Dales National Park. Ook ziet u hieronder wandelroutes staan in het nationale park en in de North Pennines.

Meer info: Pennine Way | Routes in de Pennines | Routes in Swaledale en omgeving


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Barnard Castle

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar de stad Barnard Castle te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit meer dan een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ County Durham
→ Accommodatie in County Durham
© 2012-2020 — Groot-Brittannië Liefhebbers