Het stadje Barnard Castle in County Durham

Bowes Museum in Barnard Castle, Noord Engeland Boeken Egglestone Abbey in County Durham Het marktstadje Barnard Castle in County Durham High Force in de North Pennines, County Durham High Cup Nick in de North Pennines Swaledale in North Yorkshire Richmond Castle in North Yorkshire Kirkby Stephen in Cumbria Durham in Noord Engeland Rondreis door het Lake District en County Durham, Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Barnard Castle in Noord Engeland

Barnard Castle is een klein marktstadje in het graafschap Durham. Het heeft ongeveer 6 duizend inwoners en is gesitueerd in de vallei Teesdale, vernoemd naar de rivier die hier doorheen stroomt. Het stadje zelf is vernoemd naar het oude kasteel dat hier al vele eeuwen staat. Het is inmiddels tot ruïne vervallen maar u kunt het bezichtigen. En zo zijn er in de directe omgeving nog meer dergelijke historische bezienswaardigheden. Ook de ruïnes van Egglestone Abbey en Bowes Castle vindt u hier vlakbij, net als het landgoed Rokeby Park. De meest bekende attractie hier is echter het imposante Bowes Museum. Dat is een soort chateaux met daarin een museum van nationale betekenis. Zo heeft het de beste collectie beeldende -en decoratieve kunst van Noord Engeland.

In de regio zijn overigens vrij veel bezienswaardigheden. Denk aan Raby Castle, Richmond Castle en in (en vlakbij) het stadje Bishop Auckland nog enkele meer. Dit zijn Auckland Castle, het National Railway Museum in Shildon en de historische spoorlijn naar Stanhope die bekend staat als de Weardale Railway. U kunt opstappen in Witton-le-Wear. U kunt vanzelfsprekend ook een bezoek brengen aan de mooie kathedraalstad Durham. Een andere aantrekkingskracht van dit gebied is echter ook wel degelijk natuur. U zit hier namelijk vlakbij de North Pennines, een Area of Outstanding Natural Beauty. Dat is een relatief ruig, heuvelachtig en zeker dunbevolkt gebied. Een fraaie locatie daar is de waterval High Force, onderdeel van het Moor House natuurreservaat in Upper Teesdale. Ook ligt Barnard Castle best dicht bij het noordelijke uiteinde van het Yorkshire Dales National Park. U zit bijvoorbeeld in de buurt van Swaledale, één van de rustigste dalen van het park.

Wandelen in Barnard Castle

Zoals net al vermeldt bent u hier omringd door fraaie heuvelachtige gebieden dit uitnodigen tot wandelen. Daarnaast trekt hier in de buurt de Pennine Way voorbij. Dat is een meerdaagse bewegwijzerde National Trail. Op één van de foto's ziet u trouwens High Cup Nick. Dat is een mooie U-vormige vallei die aan deze route te zien is. Dat is wel een ander deel van het traject want die locatie is te vinden in de buurt van Dufton en Appleby-in-Westmorland. Vanuit Barnard castle kunt u dan noordwaarts het pad volgen naar Middleton-in-Teesdale of zuidwaarts naar Tan Hill. Dat is aan de rand van het Yorkshire Dales National Park. Ook ziet u hieronder wandelroutes staan in het nationale park en in de North Pennines.

Meer info: Pennine Way | Routes in de Pennines | Routes in Swaledale en omgeving


De locatie van Barnard Castle

Enkele bestemmingen in de buurt

Swaledale Kirkby Stephen Durham

Mogelijkheden om naar Barnard Castle te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Barnard Castle te reizen. Een voor de hand liggende optie is dat u met de auto gaat. Een logisch vervolg is dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Vanaf die plek is het minder dan 1,5 uur rijden naar de het stadje.

Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 2,5 a 3 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar diezelfde stad in Yorkshire. Mocht u via Zuid Engeland willen reizen om zo gebruik te kunnen maken van een veel kortere en goedkopere overtocht (bijvoorbeeld van Duinkerken naar Dover) dan moet u in Engeland wel heel wat langer in de auto zitten, namelijk zo'n 7 a 7,5 uur. Er is hier geen treinverkeer in maar u kunt in Barnard Castle van de bus gebruik maken.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ County Durham
→ Accommodatie in County Durham