Kirkby Stephen, Dales en North Pennines in Cumbria

Het dorp Kirkby Stephen in Cumbria, Engeland Het treinstation van Kirkby Stephen in Cumbria Brough Castle in Cumbria, Engeland Het landschap rond Kirkby Stephen in Engeland hotel boeken via GBL Mallerstang in de Yorkshire Dales North Pennines in Noord Engeland High Cup Nick in de North Pennines High Force in de North Pennines Swaledale in North Yorkshire Hawes in het Yorkshire Dales National Park Howgill Fells in Cumbria Bowes Museum in County Durham

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet platteland rond Kirkby Stephen, Engeland

Kirkby Stephen is een stadje / dorp in het zuidoosten van het graafschap Cumbria, noordwest Engeland. Het heeft minder dan 2 duizend inwoners en bevindt zich in de Eden Valley. Het is omgeven door prachtige natuurgebieden en heeft dus ook de nodige mogelijkheden om te wandelen. Kirkby Stephen ligt aan de rand van de North Pennines, een heuvelachtige Area of Outstanding Natural Beauty. Enkele kilometers ten zuiden vindt u eerst de Howgill Fells (heuvels) en vlak daarna het nationale park de Yorkshire Dales. Daarnaast ligt een eindje ten westen van deze plaats het Lake District National Park. Beiden zijn heuvelachtige gebieden. In de directe omgeving kunt u niet veel historische bezienswaardigheden vinden maar voornamelijk mooie landschappen. De ruïne van Brough Castle staat wel in de buurt en het stadje Kendal waar enkele attracties zijn ligt iets verder weg.

Op één van de foto's ziet u een uitzicht bij het kleine Mallerstang. Dat is een stukje spoor van de mooiste spoorlijn van Engeland, namelijk die tussen Settle en Carlisle. Kirkby Stephen heeft een station aan deze lijn maar die halte bevindt zich gek genoeg op enkele kilometers van het dorp zelf. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Kirkby Stephen.


Wandelen in Kirkby Stephen

Het dorp is omgeven door mooie wandelgebieden waaronder dus twee nationale parken. Maar ook ligt Kirkby Stephen langs een meerdaagse wandelroute dit van kust naar kust loopt. U kunt in de omgeving uiteraard ook kortere routes lopen. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling naar High Cup Nick, de fraaie u-vormige vallei in de North Pennines, de Howgill Fells of waar dan ook in de Yorkshire Dales of het Lake District National Park.

Meer info: Coast to Coast Walk | Routes in de Pennines


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Kirkby Stephen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Kirkby Stephen te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1 uur 45 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit bijna een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Yorkshire Dales
→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales
© 2012-2020 — Groot-Brittannië Liefhebbers