Vakantie in Nottinghamshire en Leicestershire

Lord Byron's Newstead Abbey in Nottinghamshire, Engeland

Wat is er te zien?

De stad Leicester in Engeland

Deze graafschappen liggen in het oostelijke deel van Engeland. Dit is geen gebied waar u specifiek van de natuur kunt genieten, er zijn geen nationale parken of zogenaamde Areas of Outstanding Natural Beauty. Wel is er een natuurreservaat langs Rutland Water. Dat is in het gelijknamige graafschap grenzend aan Leicestershire. Dat ligt bij het kleine historische stadje Oakham. In Nottinghamshire zijn natuurlijke gebieden zoals bijvoorbeeld het Sherwood Forest (bekend van Robin Hood) en Clumber Park.

De twee grootste plaatsen zijn de steden Leicester en Nottingham waar in beide gevallen het één en ander te zien is, inclusief de nodige musea. Voorbeelden van bezienswaardigheden in Nottinghamshire zijn het Nottingham Contemporary, Newstead Abbey en de Southwell Minster en in Leicestershire de Leicester Guildhall, Belgrave Hall en het Bosworth Battlefield Heritage Centre.

Bezienswaardigheden in Nottinghamshire

Bzienswaardigheden in Leicestershire

Hotels, b&b's, appartementen en een treinrondreis

Als u een hotel, b&b, herberg of appartement zoekt in Nottinghamshire, Leicestershire of Rutland, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken voor het hele gebied of wat specifieker in één van de steden of stadjes. Rechts ziet u tevens een treinrondreis staan door het oosten van Engeland, een trip langs verschillende historische steden inclusief Nottingham. Het spreekt voor zich dat u uiteraard ook per auto een dergelijke rondreis kunt maken.

Drie specifieke bestemmingen:

Nottingham Leicester Oakham

Met trein, vliegtuig of boot naar Nottinghamshire en Leicestershire

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Leicestershire en Nottinghamshire te reizen. U kunt uiteraard met de auto gaan. Vanwege de centrale ligging van dit gebied zijn er heel wat opties. Vertrekt u in Nederland dan kunt u gebruik maken van drie veerdiensten. 1) Hoek van Holland - Harwich: 6,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 3 rijden. 2) Rotterdam - Hull: 12 uur op de boot en daarna nog ongeveer 2 uur rijden. 3) IJmuiden - Newcastle: 15,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 3 uur rijden.

Als u in België vertrekt dan zijn er ook weer enkele verschillende veerdiensten. Zo kunt u de overtocht van Zeebrugge naar Hull nemen. Ook weer een vaart met een duur van 12 uur. Daarnaast kunt u ook via Zuid Engeland reizen door één van de twee overtochten naar Dover te pakken. Die vertrekken in Duinkerken en Calais, en duren respectievelijk 2 en 1,5 uur. De autorit naar het nationale park duurt daarna nog ongeveer 3,5 uur. Ook is het mogelijk met de Eurotunnel Shuttle mee te gaan. Dan zit u met auto en al op een trein. Dat is een reis van slechts 35 minuten door de Kanaaltunnel maar is wel duurder. U komt dan aan in Folkestone, vlakbij Dover.

Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar het East Midlands Airport omdat u vanuit de luchthaven direct naar zowel Nottingham als Leicester kunt reizen. Zo kunt u rechtstreeks met de bus in respectievelijk 45 minuten en 50 minuten in deze steden komen. U kunt vanaf het vliegveld echter ook met de trein gaan. Daarvoor dient u wel eerst op de Parkway Raillink (6-zitter) te stappen die u in 10 minuten naar het station East Midlands Parkway brengt. De reisduur met de trein is daarna nog respectievelijk 10 en 15 minuten.


Boot IJmuiden - Newcastle Boot Zeebrugge - Hull Boot Rotterdam - Hull

Boot Hoek Holland - Harwich Boot Duinkerken - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Vliegtuig naar Engeland Bus in Engeland Trein in Engeland