Vakantie in Nottinghamshire, Leicestershire en Rutland

Lord Byron's Newstead Abbey in Nottinghamshire, Engeland

Wat is er te zien?

Deze graafschappen liggen in het oostelijke deel van Engeland. Dit is geen gebied waar u specifiek van de natuur kunt genieten, er zijn geen nationale parken of zogenaamde Areas of Outstanding Natural Beauty. Wel is er een natuurreservaat langs Rutland Water. Dat is in het gelijknamige graafschap grenzend aan Leicestershire. Dat ligt bij het kleine historische stadje Oakham. In Nottinghamshire zijn natuurlijke gebieden zoals bijvoorbeeld het Sherwood Forest (bekend van Robin Hood) en Clumber Park. De twee grootste plaatsen zijn de steden Leicester en Nottingham waar in beide gevallen het één en ander te zien is, inclusief de nodige musea. Voorbeelden van bezienswaardigheden in Nottinghamshire zijn het Nottingham Contemporary, Newstead Abbey en de Southwell Minster en in Leicestershire de Leicester Guildhall, Belgrave Hall en het Bosworth Battlefield Heritage Centre. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Leicestershire, Nottinghamshire en Rutland.


Historisch huis in Nottinghamshire Appartement in Engeland


Historisch huis in Leicestershire vlak


Reis plannen naar Nottinghamshire, Leicestershire en Rutland

Op de volgende tabbladen vindt u een treinrondreis door deze regio ennkele voorbeelden van mooie vakantiebestemmingen. Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Nottinghamshire, Leicestershire en Rutland kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Op treinrondreis door het oosten van Engeland

U ziet hieronder een treinrondreis staan door het oosten van Engeland. Dat is een trip langs verschillende historische steden inclusief Nottingham en mogelijk ook Oakham aan Rutland Water. Het spreekt voor zich dat u uiteraard ook per auto een dergelijke rondreis kunt maken.

GB

Drie specifieke bestemmingen:

Nottingham Leicester Oakham