Vakantie in Nottinghamshire, Leicestershire en Rutland

Lord Byron's Newstead Abbey in Nottinghamshire, Engeland

Wat is er te zien?

Deze graafschappen liggen in het oostelijke deel van Engeland. Dit is geen gebied waar u specifiek van de natuur kunt genieten, er zijn geen nationale parken of zogenaamde Areas of Outstanding Natural Beauty. Wel is er een natuurreservaat langs Rutland Water. Dat is in het gelijknamige graafschap grenzend aan Leicestershire. Dat ligt bij het kleine historische stadje Oakham. In Nottinghamshire zijn natuurlijke gebieden zoals bijvoorbeeld het Sherwood Forest (bekend van Robin Hood) en Clumber Park. De twee grootste plaatsen zijn de steden Leicester en Nottingham waar in beide gevallen het één en ander te zien is, inclusief de nodige musea. Voorbeelden van bezienswaardigheden in Nottinghamshire zijn het Nottingham Contemporary, Newstead Abbey en de Southwell Minster en in Leicestershire de Leicester Guildhall, Belgrave Hall en het Bosworth Battlefield Heritage Centre. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Leicestershire, Nottinghamshire en Rutland.


Historisch huis in Nottinghamshire Appartement in Engeland


Historisch huis in Leicestershire Cottage in Engeland

Op treinrondreis door het oosten van Engeland

U ziet hieronder een treinrondreis staan door het oosten van Engeland. Dat is een trip langs verschillende historische steden inclusief Nottingham en mogelijk ook Oakham aan Rutland Water. Het spreekt voor zich dat u uiteraard ook per auto een dergelijke rondreis kunt maken.

GB

Drie specifieke bestemmingen:

Nottingham Leicester Oakham

Met trein, vliegtuig of boot naar de East Midlands

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar Nottinghamshire en Leicestershire te reizen. Als u in Nederland met de auto vertrekt dan zou u een overtocht kunnen nemen naar Harwich in het oosten en Hull verder naar het noordoosten. Een kortere en goedkopere optie is een veerdienst naar Dover in Zuidoost Engeland. Dan moet u vervolgens wel weer langer in de auto zitten. U kunt ook gebruik maken van de trein, bijvoorbeeld naar Nottingham, Leicester maar bijvoorbeeld ook Oakham in het kleine graafschap Rutland. Als u het vliegtuig neemt dan kunt u vooral denken aan een vlucht naar het East Midlands Airport maar vliegen op Stansted is ook een mogelijkheid. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland