De stad Leicester in Leicestershire

Centrum van Leicester in Engeland Leicester Guildhall in Engeland Koning Richard de Derde in Leicester, Engeland National Space Centre in Leicester, Engeland Boeken Rutland Water in Engeland Oakham in Rutland, Engeland Nottingham in Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Leicester in Engeland

Leicester ligt in het graafschap Leicestershire, gesitueerd in de East Midlands van Engeland. Het is een stad met ongeveer 330 duizend inwoners. De geschiedenis van de stad begint al in de tijd van de Romeinen. De Jewry Wall was onderdeel van de Romeinse baden en op deze locatie vindt u ook een museum over geschiedenis en archeologie. Hier vlakbij staat ook het historische houten gildehuis van de stad en het Newarke Houses Museum. Dit zijn in feite twee aparte gebouwen en ook twee musea, namelijk over het hedendaagse Leicester en over het Royal Leicestershire Regiment. Niet lang geleden kwam de stad in het nieuws omdat Koning Richard III hier in de kathedraal herbegraven werd. Hij was het laatste lid van de Plantagenet dynastie en stierf in 1485 tijdens de slag om Bosworth. Recht tegenover de kathedraal staat het bezoekerscentrum van Richard de Derde.

In het noorden van de stad kunt u nog enkele locaties bezichtigen. In het National Space Centre zijn onder andere planetarium shows te zien en vlakbij in het Abbey Pumping Station zit het museum over wetenschap en technologie gevestigd. Hier in de buurt staat het ook de mooie historische Belgrave Hall dat alleen open is tijdens speciale gelegenheden maar u kunt er wel de tuinen bezoeken. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Leicester.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

De locatie van Leicester

Enkele bestemmingen in de regio

Nottingham Oakham Stamford

Reis plannen naar Leicester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Leicester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Leicester is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 2 uur 15 minuten. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar het East Midlands Airport. Vanaf die luchthaven kunt u rechtstreeks met de bus of parkway railling + trein naar de stad reizen. Vanuit de stad kunt u ook met de trein naar een hele hoop andere bestemmingen reizen waaronder bijvoorbeeld Oakham (Rutland Water), Peterborough, Birmingham, Nottingham, Derby, Sheffield, Loughborough en London St Pancras International.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Nottinghamshire en Leicestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Nottinghamshire, Leicestershire en Rutland