De stad Leicester in Leicestershire

Centrum van Leicester in Engeland Leicester Guildhall in Engeland Koning Richard de Derde in Leicester, Engeland National Space Centre in Leicester, Engeland Boeken Rutland Water in Engeland Oakham in Rutland, Engeland Nottingham in Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Leicester in Engeland

Leicester ligt in het graafschap Leicestershire, gesitueerd in de East Midlands van Engeland. Het is een stad met ongeveer 330 duizend inwoners. De geschiedenis van de stad begint al in de tijd van de Romeinen. De Jewry Wall was onderdeel van de Romeinse baden en op deze locatie vindt u ook een museum over geschiedenis en archeologie. Hier vlakbij staat ook het historische houten gildehuis van de stad en het Newarke Houses Museum. Dit zijn in feite twee aparte gebouwen en ook twee musea, namelijk over het hedendaagse Leicester en over het Royal Leicestershire Regiment. Niet lang geleden kwam de stad in het nieuws omdat Koning Richard III hier in de kathedraal herbegraven werd. Hij was het laatste lid van de Plantagenet dynastie en stierf in 1485 tijdens de slag om Bosworth. Recht tegenover de kathedraal staat het bezoekerscentrum van Richard de Derde.

In het noorden van de stad kunt u nog enkele locaties bezichtigen. In het National Space Centre zijn onder andere planetarium shows te zien en vlakbij in het Abbey Pumping Station zit het museum over wetenschap en technologie gevestigd. Hier in de buurt staat het ook de mooie historische Belgrave Hall dat alleen open is tijdens speciale gelegenheden maar u kunt er wel de tuinen bezoeken. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Leicester.


De locatie van Leicester

Enkele bestemmingen in de regio

Nottingham Oakham Stamford

Mogelijkheden om naar Leicester te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Leicester te reizen. Zo kunt u met de auto gaan. Vanwege de centrale ligging van de stad zijn er heel wat opties. Vertrekt u in Nederland dan kunt u gebruik maken van drie veerdiensten. 1) Hoek van Holland - Harwich: 6,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden. 2) Rotterdam - Hull: 12 uur op de boot en daarna nog ongeveer 2 uur 15 minuten rijden. 3) IJmuiden - Newcastle: 15,5 uur op de boot en daarna nog ongeveer 3 uur rijden.

Als u in België vertrekt dan zijn er ook weer enkele verschillende veerdiensten. Zo kunt u de overtocht van Zeebrugge naar Hull nemen. Ook weer een vaart met een duur van 12 uur. Daarnaast kunt u ook via Zuid Engeland reizen door bijvoorbeeld op de boot van Duinkerken naar Dover te stappen, een overtocht van ongeveer 2 uur. De autorit naar Hartington duurt daarna nog 3 uur 15 minuten. Ook is het mogelijk met de Eurotunnel Shuttle mee te gaan. Dan zit u met auto en al op een trein. Dat is een reis van slechts 35 minuten door de Kanaaltunnel maar is wel duurder. U komt dan aan in Folkestone, vlakbij Dover.

Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar het East Midlands Airport. Vanaf die luchthaven kunt u in 50 minuten rechtstreeks met de bus naar Leicester reizen. Ook kunt u vanaf het vliegveld met de Parkway Raillink (6-zitter) in 10 minuten naar het station East Midlands Parkway om vanaf daar in slechts 15 a 30 minuten (afhankelijk van de dienst) met de trein in de stad te komen. Ook de reis vanaf Luton Airport en Birmingham Airport is niet al te lang, wel elk met een keer overstappen. Eenmaal in de stad kunt u ook met de trein naar een hele hoop andere bestemmingen reizen waaronder bijvoorbeedl Oakham (Rutland Water), Peterborough, Birmingham, Nottingham, Derby, Sheffield, Loughborough en London St Pancras International.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Nottinghamshire en Leicestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Nottinghamshire, Leicestershire en Rutland