Oakham en Rutland Water in Engeland

Oakham in Rutland, Engeland Boeken Rutland Water in Engeland Burghley House in Lincolnshire, Engeland Stamford in Lincolnshire, Engeland Woolsthorpe Manor in Lincolnshire Isaac Newton's appelboom bij Woolsthorpe Manor in Lincolnshire Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Centrum van Leicester in Engeland Nottingham in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels en huisjesSchool in Oakham, Rutland

Oakham is de hoofdstad van Rutland, het kleinste graafschap in Engeland. Het is een historisch stadje met ongeveer 11 duizend inwoners en heeft mooie historische gebouwen en naar verluid de nodige leuke winkeltjes. U ziet er een typisch oud Buttercross, een soort huisje middenop het marktplein dat in meer marktstadjes te zien is. U kunt er Oakham Castle bekijken waar de oudst overgebleven Normandische grote hall van Engeland te zien is. Daarnaast is het Rutland County Museum te bezoeken waar u meer leert over de geschiedenis van het graafschap.

Net ten oosten van het stadje ligt de meest in het oogspringende natuurlijke locatie en dat is het meer Rutland Water. Dat is een gebied om te recreëren zoals wandelen en het beoefenen van watersporten maar het is ook deels een natuurreservaat waar u vogels kunt gaan kijken. Het heeft twee bezoekerscentra. Op de foto ziet u overigens het mooie plaatje van Normanton Church aan de oostelijke oever van het meer. Voorbeelden van bezienswaardigheden in de buurt zijn het de Barnsdale Gardens, het oude Lyddington Bede House, het imposante Burgley House bij het mooie stadje Stamford, Rockingham Castle en Woolsthorpe Manor, het voormalige huis van natuurkundige Isaac Newton. Daar waar de appel van de boom viel. De steden Leicester, Peterborough en Nottingham zijn met ongeveer 40 minuten rijden te bereiken.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

De locatie van Oakham

Enkele bestemmingen in de regio

Stamford Leicester Peterborough

Reis plannen naar Oakham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Oakham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Oakham duurt daarna nog minimaal 2 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. In het het stadje kunt u ook van de trein gebruik maken, bijvoorbeeld naar Birmingham, Leicester, Peterborough, Ely, Cambridge, Stamford en ook Stansted Airport. Dus als u met het vliegtuig wilt dan kan het ook. De treinreis vanaf deze luchthaven naar Oakham duurt iets korter dan 2 uur.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Nottinghamshire en Leicestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Nottinghamshire, Leicestershire en Rutland