Oakham en Rutland Water in Engeland

Oakham in Rutland, Engeland Boeken Rutland Water in Engeland Burghley House in Lincolnshire, Engeland Stamford in Lincolnshire, Engeland Woolsthorpe Manor in Lincolnshire Isaac Newton's appelboom bij Woolsthorpe Manor in Lincolnshire Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Centrum van Leicester in Engeland Nottingham in Engeland Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels en huisjesSchool in Oakham, Rutland

Oakham is de hoofdstad van Rutland, het kleinste graafschap in Engeland. Het is een historische stadje met ongeveer 11 duizend inwoners en heeft mooie historische gebouwen en naar verluid de nodige leuke winkeltjes. U ziet er een typisch oud Buttercross, een soort huisje middenop het marktplein dat in meer marktstadjes te zien is. U kunt er Oakham Castle bekijken waar de oudst overgebleven Normandische grote hall van Engeland te zien is. Daarnaast is het Rutland County Museum te bezoeken waar u meer leert over de geschiedenis van het graafschap.

Net ten oosten van het stadje ligt de meest in het oogspringende natuurlijke locatie en dat is het meer Rutland Water. Dat is een gebied om te recreëren zoals wandelen en het beoefenen van watersporten maar het is ook deels een natuurreservaat waar u vogels kunt gaan kijken. Het heeft twee bezoekerscentra. Op de foto ziet u overigens het mooie plaatje van Normanton Church aan de oostelijke oever van het meer. Voorbeelden van bezienswaardigheden in de buurt zijn het de Barnsdale Gardens, het oude Lyddington Bede House, het imposante Burgley House bij het mooie stadje Stamford, Rockingham Castle en Woolsthorpe Manor, het voormalige huis van natuurkundige Isaac Newton. Daar waar de appel van de boom viel. De steden Leicester, Peterborough en Nottingham zijn met ongeveer 40 minuten rijden te bereiken.


De locatie van Oakham

Enkele bestemmingen in de regio

Stamford Leicester Peterborough

Mogelijkheden om naar Oakham te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Oakham te reizen. Eén van de logische opties is in Hoek van Holland de veerboot te nemen naar Harwich. Als u de auto meeneemt op de boot dan is het vanaf de haven nog ongeveer 2,5 uur rijden naar het stadje. De overtocht zelf duurt 6,5 uur. Er is een dag -en een nachtdienst.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Stamford duurt daarna nog ongeveer 3 uur 15 minuten. Eenmaal in het stadje kunt u van de trein gebruik maken, bijvoorbeeld naar Birmingham, Leicester, Peterborough, Ely, Cambridge, Stamford en ook Stansted Airport. Dus als u met het vliegtuig wilt dan kan het ook. De treinreis vanaf deze luchthaven naar Oakham duurt iets korter dan 2 uur.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Nottinghamshire en Leicestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Nottinghamshire, Leicestershire en Rutland