Vakantie in Dorset, New Forest en het eiland Wight

West Bay en de Jurassic Coast in Dorset, Zuid Engeland

Wat is er te zien en waar kunt u verblijven?

Dit deel van Zuid Engeland zit vol met mooie gebieden, zowel in het binnenland als aan de kust. In het westen van Hampshire ligt het groene New Forest National Park waar pony's los rondlopen een gebied met bos, open landerijen en heidevelden. Daar tegenover vindt u het grote eiland Wight, een gebied met fraaie kusten, golvend platteland en kleine badplaatsen. Prachtige kusten vindt u helemaal in Dorset waar u de pracht van de Jurassic Coast World Heritage Site kunt bewonderen. Het graafschap heeft de nodige stranden, kliffen, baaien, kustpaden en ook badplaatsen zoals Bournemouth, Weymouth en het kleinere Lyme Regis.

Dorset heeft ook andere bezienswaardigheden als Corfe Castle, Hardy's Cottage, Monkey World en Lulworth Castle. De mooie gebieden zijn dus de Jurassic Coast maar ook het platteland landinwaarts. In het New Forest kunt u bijvoorbeeld Beaulieu bezoeken en daarbuiten de stad Southampton. Trekpleisters op Wight zijn bijvoorbeeld het fraaie Osborne House en de geërodeerde witte kliffen die bekend staan als The Needles, bij Freshwater Bay. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Zuid Engeland. Op de volgende tabbladen vindt u een autorondreis én een treinrondreis door Zuid Engeland, enkele voorbeelden van mooie bestemmingen en informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Dorset, New Forest en Isle of Wight kunt reizen.


Kasteel in Dorset Hotel in Engeland


Historisch huis op Isle of Wight Cottage in Engeland

Op autorondreis in Dorset en Zuid Engeland

Hieronder ziet u een rondreis met de auto door dit deel van Zuid Engeland, inclusief het graafschap Dorset en het eiland Wight. Variaties zijn mogelijkheden dus u een aanpassing aan dit reisidee is zeker mogelijk. Geniet van de prachtige Jurassic Coast op het vasteland, de witte krijtrotsen op het eiland maar ook een bezoek aan leuke badplaatsjes en platteland met fraaie dorpen behoort tot de mogelijkheden.

GB

Bekijk enkele leuke plaatsen

Bournemouth Wareham Lulworth Cove

Weymouth Lyme Regis Shaftesbury

Lyndhurst Ryde Ventnor

Met trein, vliegtuig of boot naar Zuidwest Engeland

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar dit deel van Zuid Engeland te reizen. Er zijn bijvoorbeeld relatief korte veerdiensten naar het zuidoosten van het land. Het is dan naar Dorset nog wel een uur of 4 rijden, het nationale park wat korter. Een tussenovernachting zou dus mogelijk zijn. Het hangt er een beetje vanaf waar u vandaan moet komen en hoe lang u per dag in de auto wilt zitten. Met de trein gaan is in bepaalde gevallen ook een optie. Bestemmingen met treinstation in dit specifieke deel van het land zijn bijvoorbeeld Weymouth, Bournemouth, Brockenhurst, Southampton en zelfs enkele locaties op het eiland Wight zoals Shanklin en Ryde. Met het vliegtuig kan ook nog. Denk dan vooral aan een vlucht naar Southampton Airport of misschien Bristol Airport. Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland