Vakantie in Dorset, New Forest en het eiland Wight

West Bay en de Jurassic Coast in Dorset, Zuid Engeland

Wat is er te zien?

Pony's in het New Forest National Park, Zuid Engeland
Dit deel van Zuid Engeland zit vol met mooie gebieden, zowel in het binnenland als aan de kust. In het westen van Hampshire ligt het groene New Forest National Park. Hier tegenover vindt u het grote eiland Wight, een gebied met fraaie kusten en dat geldt helemaal voor het graafschap Dorset waar u de pracht van de Jurassic Coast World Heritage Site kunt aanschouwen. Het heeft ook badplaatsen als Bournemouth en Weymouth.

Dorset heeft ook andere bezienswaardigheden als Corfe Castle, Hardy's Cottage, Monkey World en Lulworth Castle. De mooie gebieden zijn dus de Jurassic Coast maar ook het platteland landinwaarts. In het New Forest kunt u bijvoorbeeld Beaulieu bezoeken en daarbuiten de stad Southampton. Trekpleisters op Wight zijn bijvoorbeeld het fraaie Osborne House en de geërodeerde witte kliffen die bekend staan als The Needles, bij Freshwater Bay.

Bezienswaardigheden in Dorset

Bezienswaardigheden New Forest & Wight

Hotels, b&b's, vakantiehuizen en een autorondreis

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt in Dorset, New Forest of op het eiland Wight, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken per gebied of wat specifieker in één van de badplaatsen, dorpen of stadjes. Als u van plan bent om dit gebied met de auto beter te verkennen, bekijkt u dan rechts een rondreis door dit deel van Zuid Engeland. Ook de zuidoostelijke en zuidwestelijke regionen van het land zijn zeer de moeite waard dus u kunt gerust uw reisgebied uitbreiden met direct omliggende gebieden.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Bournemouth Wareham Lulworth Cove

Weymouth Lyme Regis Shaftesbury

Lyndhurst Ventnor Southampton

Met trein, vliegtuig of boot naar Zuid Engeland

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland of België naar Dorset en Hampshire te reizen. Zo zijn er verschillende opties met de veerboot waarbij u ook de auto of een ander vervoermiddel kunt meenemen. Er zijn twee overtochten naar Dover in Kent, namelijk vanuit Duinkerken en Calais, beiden gesitueerd in noord Frankrijk, vlakbij de grens met België. Dat zijn veerdiensten van respectievelijk 2 en 1,5 uur. Een nog snellere manier om het Kanaal over te steken is met de shuttle door de Eurotunnel. Dan wordt u met auto en al per trein vervoerd naar Engeland. U zit dan gewoon in uw eigen auto. Dat is een kortere maar ook duurdere reis. U komt dan aan in Folkestone, ook in Kent. De autorit vanuit deze havens naar Dorset duurt bijvoorbeeld een uur of 4.

Het is ook mogelijk direct vanuit Nederland met de veerboot te reizen. De veerdienst vanuit Hoek van Holland naar Harwich duurt ongeveer 6,5 uur en de autorit daarna duurt ongeveer net zo lang als vanuit de voorgaande havens. Ook is het mogelijk om het vliegtuig te pakken. Een voor de hand liggende optie is dan een vlucht naar Southampton Airport, een luchthaven vlakbij de gelijknamige stad in Hampshire. U kunt van daaruit bijvoorbeeld direct met de trein naar Southampton en enkele bad -en kustplaatsen aan de zuidkust als Bournemouth, Poole en Weymouth.

Boek hier de volgende diensten:

Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

Vliegtuig naar Southampton Boot Hoek Holland - Harwich Trein in Engeland