Lyme Regis en Charmouth aan de Jurassic Coast in Dorset

Lyme Regis in Dorset Boeken Lyme Regis in Dorset Lyme Regis in Dorset Golden Cap in Dorset West Bay in Dorset Axemouth in Dorset Beer in Devon, Engeland Jurassic Coast in East Devon Branscombe in Devon, Engeland Forde Abbey in Dorset Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenCharmouth aan de Jurassic Coast in Dorset, Engeland

Lyme Regis is kleine badplaats in het uiterste westen van het graafschap Dorset, zuid Engeland. Het heeft vanzelfsprekend een strand maar ligt ook vooral aan de prachtige Jurassic Coast, het natuurlijke werelderfgoed van het land. Dit is een vele kilometers lange en zeer oude kuststrook met kliffen, baaien en stranden waar ook prima gewandeld kan worden. In deze plaats kunt u ook het museum bezoeken waar onder andere oude fossielen te zien zijn. In de haven vindt u nog the Cobb, de locatie van het Lyme Regis Marine Aquarium. Een paar kilometer ten oosten van hier kunt u ook een bezoek brengen aan het Charmouth Heritage Coast Centre waar ook fossielen te bezichtigen zijn. Dit is ook vlakbij de Golden Cap, zuid Engeland's hoogste klif. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Lyme Regis (en omstreken).

Wandelen

Deze plaats ligt pal aan het lange South West Coast Path dat ook langs de mooie Jurassic Coast trekt. Het gehele omliggende gebied behoort daarnaast tot de Dorset Area of Outstanding Natural Beauty. Niet ver van hier ook kortere wandelingen mogelijkheden zoals in het Golden Cap Estate vlakbij Charmouth.

Meer info: South West Coast Path


De locatie van Lyme Regis

Enkele bestemmingen in de buurt

West Bay Branscombe Honiton

Mogelijkheden om naar Lyme Regis te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lyme Regis te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Lyme Regis duurt daarna nog ongeveer 4 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 4 uur 15 minuten rijden. In deze plaats kunt u overigens geen gebruik maken van de trein. Het dichtstbijzijnde station staat in Axminster, 8 kilometer ten noordwesten van hier. Er rijden wel bussen vanuit Lyme Regis, bijvoorbeeld naar Axminster, Seaton, Exeter, Dorchester, Weymouth, Wareham en Poole.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight
→ Bezienswaardigheden in Dorset