Lyme Regis en Charmouth aan de Jurassic Coast in Dorset

Lyme Regis in Dorset Lyme Regis in Dorset Lyme Regis in Dorset Boeken Golden Cap in Dorset West Bay in Dorset Axemouth in Dorset Beer in Devon, Engeland Jurassic Coast in East Devon Branscombe in Devon, Engeland Forde Abbey in Dorset Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenCharmouth aan de Jurassic Coast in Dorset, Engeland

Lyme Regis is kleine badplaats in het uiterste westen van het graafschap Dorset, zuid Engeland. Het heeft vanzelfsprekend een strand maar ligt ook vooral aan de prachtige Jurassic Coast, het natuurlijke werelderfgoed van het land. Dit is een vele kilometers lange en zeer oude kuststrook met kliffen, baaien en stranden waar ook prima gewandeld kan worden. In deze plaats kunt u ook het museum bezoeken waar onder andere oude fossielen te zien zijn. In de haven vindt u nog the Cobb, de locatie van het Lyme Regis Marine Aquarium. Een paar kilometer ten oosten van hier kunt u ook een bezoek brengen aan het Charmouth Heritage Coast Centre waar ook fossielen te bezichtigen zijn. Dit is ook vlakbij de Golden Cap, zuid Engeland's hoogste klif. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Lyme Regis (en omstreken).


Wandelen in Lyme Regis

Deze plaats ligt pal aan het lange South West Coast Path dat ook langs de mooie Jurassic Coast trekt. Het gehele omliggende gebied behoort daarnaast tot de Dorset Area of Outstanding Natural Beauty. Niet ver van hier zijn er ook kortere wandelingen mogelijk zoals in het Golden Cap Estate vlakbij Charmouth.

Meer info: South West Coast Path


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Lyme Regis

Enkele bestemmingen in de buurt

West Bay Branscombe Honiton

Reis plannen naar Lyme Regis

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lyme Regis te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Lyme Regis duurt daarna nog minimaal 4 uur.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight