Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Zuid Engeland (centraal)

Lyme Regis in Dorset De badplaats Weymouth in Zuid Engeland Shaftesbury in Dorset De havenplaats Cowes op het eiland Wight, Engeland Ventnor op het eiland Wight Boeken in Dorset Luxe hotel in landelijk Engeland

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Dorset

In dit graafschap vindt u mooie landelijke gebieden met wat heuvels, fraai platteland en enkele mooie stadjes zoals Shaftesbury. De grote trekpleisters liggen echter vooral in de kustgebieden waar bijna de gehele kustlijn de status heeft van werelderfgoed. Aan deze Jurassic Coast kunt u dus zeker een hotel aan zee boeken, bijvoorbeeld in de badplaats Weymouth, het kleinere Lyme Regis en bij het prachtige Lulworth Cove. Dorset is ook het graafschap van de thatched cottages. Het pittoreske dorpje Milton Abbas is daar een mooi voorbeeld van. In het oostelijke deel van Dorset liggen twee behoorlijk grote plaatsen vlakbij elkaar en beiden aan het water. Bournemouth is een grote en bekende badplaats en de kleine stad Poole ligt aan Poole Harbour, een mooie natuurlijke haven.
Boeken, extra service en genius korting

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra (gratis): als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland

Genius korting bij booking.com

Als u regelmatig bij booking.com boekt dan heeft u mogelijk recht op de zogenaamde 'genius' korting. Genius is het loyaliteitsprogramma van booking.com. Na meerdere keren geboekt (en verbleven) te hebben krijgt u vanzelf een melding als u eventueel recht hebt op korting (meestal alleen voor specifieke hotels). Deze korting is automatisch gekoppeld aan uw account dus als die korting voor u van kracht is dan kunt u daar ook via Groot-Brittannië Liefhebbers gebruik van maken en tevens sparen voor een volgende keer.
Handig ter ondersteuning: de kaart van Dorset, New Forest en Isle of Wight

legenda van kaart

Dorset: zoek per plaats

Bournemouth Poole Wareham

Lulworth Cove Abbotsbury Weymouth

West Bay Lyme Regis Shaftesbury

Milton Abbas groen vlak Sherborne

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in New Forest

Het New Forest National Park ligt bijna in zijn geheel in het graafschap Hampshire. Het gebied bestaat niet zoals de naam doet vermoeden alleen uit bos maar vooral veel uit heidevelden met bossages. U kunt een hotel of vakantiehuis in de natuur boeken of één van de kleinere dorpen opzoeken zoals bijvoorbeeld Lyndhurst waar het New Forest Centre staat. Andere voorbeelden zijn Brockenhurst en het kleinere Beaulieu dat ook een bezoekersattractie is. Het nationale park grenst ook aan zee en ligt tegenover het eiland Wight. Aan de kust ligt het stadje Lymington waar een veerboot naar het eiland vertrekt. Rondom het New Forest liggen grotere plaatsen zoals de steden Southampton en Porstmouth en iets verder bijvoorbeeld de badplaats Bournemouth in Dorset.New Forest en omgeving: zoek per plaats

Portsmouth Southampton Lyndhurst

Hotels, b&b's en vakantiehuizen op Wight

Het Isle of Wight is het eiland dat voor de kust van Hampshire, zuid Engeland ligt. Het is behoorlijk groot en heeft een soortgelijk landschap als het vasteland met glooiende heuvelgebieden en ook kustgebieden met prachtige witte kliffen. Het stadje Newport in het binnenland is het grootst. Osborne House, het voormalige buitenverblijf van Koningin Victoria (19e eeuw) is een belangrijke historische trekpleister die u zou willen bezichtigen. U kunt de natuur van het westelijke deel van het eiland opzoeken, zoals Freshwater, maar u kunt ook een vakantiehuis of hotel in eén van de badplaatsen aan de oostkust van Wight boeken. Dit zijn Ventnor, Sandown en Shanklin dat ook een treinstation heeft. Er zijn overigens vanaf Portsmouth, Southampton en Lymington veerdiensten naar het eiland.


Isle of Wight: zoek per plaats

Ryde cowesr Freshwater

Shanklin groen vlak Ventnor

Terug naar:

→ Zuid Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)