Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Zuid Engeland (centraal)

Lyme Regis in Dorset De badplaats Weymouth in Zuid Engeland Shaftesbury in Dorset De havenplaats Cowes op het eiland Wight, Engeland Ventnor op het eiland Wight Boeken Luxe hotel in landelijk Engeland

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Dorset

In dit graafschap vindt u mooie landelijke gebieden met wat heuvels, fraai platteland en enkele mooie stadjes zoals Shaftesbury. De grote trekpleisters liggen echter vooral in de kustgebieden waar bijna de gehele kustlijn de status heeft van werelderfgoed. Aan deze Jurassic Coast kunt u dus zeker een hotel aan zee boeken, bijvoorbeeld in de badplaats Weymouth, het kleinere Lyme Regis en bij het prachtige Lulworth Cove. Dorset is ook het graafschap van de thatched cottages. Het pittoreske dorpje Milton Abbas is daar een mooi voorbeeld van. In het oostelijke deel van Dorset liggen twee behoorlijk grote plaatsen vlakbij elkaar en beiden aan het water. Bournemouth is een grote en bekende badplaats en de kleine stad Poole ligt aan Poole Harbour, een mooie natuurlijke haven.


Wilt u nu gaan boeken?Handig ter ondersteuning: de kaart van Dorset, New Forest en Isle of Wight

legenda van kaart

Dorset: bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Bournemouth Poole Wareham

Lulworth Cove Abbotsbury Weymouth

West Bay Lyme Regis Shaftesbury

Milton Abbas groen vlak Sherborne

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in New Forest

Het New Forest National Park ligt bijna in zijn geheel in het graafschap Hampshire. Het gebied bestaat niet zoals de naam doet vermoeden alleen uit bos maar vooral veel uit heidevelden met bossages. U kunt een hotel of vakantiehuis in de natuur boeken of één van de kleinere dorpen opzoeken zoals bijvoorbeeld Lyndhurst waar het New Forest Centre staat. Andere voorbeelden zijn Brockenhurst en het kleinere Beaulieu dat ook een bezoekersattractie is. Het nationale park grenst ook aan zee en ligt tegenover het eiland Wight. Aan de kust ligt het stadje Lymington waar een veerboot naar het eiland vertrekt. Rondom het New Forest liggen grotere plaatsen zoals de steden Southampton en Porstmouth en iets verder bijvoorbeeld de badplaats Bournemouth in Dorset.


Wilt u nu gaan boeken?


New Forest en omgeving: bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Portsmouth Southampton Lyndhurst

Hotels, b&b's en vakantiehuizen op Wight

Het Isle of Wight is het eiland dat voor de kust van Hampshire, zuid Engeland ligt. Het is behoorlijk groot en heeft een soortgelijk landschap als het vasteland met glooiende heuvelgebieden en ook kustgebieden met prachtige witte kliffen. Het stadje Newport in het binnenland is het grootst. Osborne House, het voormalige buitenverblijf van Koningin Victoria (19e eeuw) is een belangrijke historische trekpleister die u zou willen bezichtigen. U kunt de natuur van het westelijke deel van het eiland opzoeken, zoals Freshwater, maar u kunt ook een vakantiehuis of hotel in eén van de badplaatsen aan de oostkust van Wight boeken. Dit zijn Ventnor, Sandown en Shanklin dat ook een treinstation heeft. Er zijn overigens vanaf Portsmouth, Southampton en Lymington veerdiensten naar het eiland.


Isle of Wight: bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Ryde cowesr Freshwater

Shanklin groen vlak Ventnor

Terug naar:

→ Zuid Engeland
→ Andere gebieden in Groot-Brittannië