Badplaats Weymouth aan de Jurassic Coast in Dorset

De badplaats Weymouth in Zuid Engeland Het kuststadje Weymouth in Dorset Cottages in de haven van Weymouth, Dorset Boeken Chesil Beach in Dorset De Fleet Lagoon bij Abbotsbury in Dorset Abbotsbury in Dorset West Bay in Dorset Lulworth Cove in Dorset Durdle Door in Dorset Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe haven van Weymouth in Dorset, Engeland

Weymouth is een havenstadje en badplaats in het graafschap Dorset, Zuidwest Engeland. Het is een mooie uitvalsbasis om de prachtige Jurassic Coast te verkennen omdat het ongeveer halverwege deze 150 kilometer lange kustlijn gesitueerd is. De kust behoort tot het werelderfgoed. Er zijn bezienswaardigheden zoals het museum, het historische Nothe Fort en het Tudor House Museum. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Weymouth Sea Life Centre en Sandworld, waar zandsculpturen te zien zijn. Daarnaast is er ook een strand en kunt u vanaf hier prima wandelen over het South West Coast Path, het wandelpad dat ook langs de prachtige kusten van Dorset trekt.

Bezienswaardigheden redelijk in de buurt zijn bijvoorbeeld het schiereilandje Portland met zijn kasteel, verschillende mooie kustgebieden zoals Chesil Beach en Ringstead Bay, en iets verder weg onder andere Hardy's Cottage bij Dorchester en Monkey World bij Bovington. Wat dichter bij vindt u de subtropische tuinen van het mooie dorpje Abbotsbury. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Weymouth.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Weymouth

Deze plaats ligt ook aan het South West Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute. U kunt daarom in beide richtingen mooie wandelingen maken langs de kust. Volg bijvoorbeeld het pad in oostelijke richting, langs Osmington Mills helemaal tot aan het prachtige aan Lulworth Cove. Het pad in het westelijke richting gaat naar het dorpje Abbotsbury en het badplaatsje West Bay. Lange maar haalbare etappes. Daarnaast kunt u ook op het schiereiland Portland lopen, dat pal ten zuiden van Weymouth gesitueerd is.

Meer info: South West Coast Path


De locatie van Weymouth

Enkele bestemmingen in de buurt

Abbotsbury West Bay Lulworth Cove

Reis plannen naar Weymouth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Weymouth te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Weymouth duurt daarna nog minimaal 3 uur 45 minuten. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen, bijvoorbeeld naar Southampton Airport. Vanaf die luchthaven kunt u met de trein in ongeveer 1,5 uur naar Weymouth reizen. Vanuit de badplaats kunt u ook met de trein naar andere locaties zoals Bournemouth, Poole, Southampton, Bath en zelfs Londen (Waterloo Station).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight