Badplaats Weymouth aan de Jurassic Coast in Dorset

De badplaats Weymouth in Zuid Engeland Het kuststadje Weymouth in Dorset Cottages in de haven van Weymouth, Dorset Boeken Chesil Beach in Dorset Abbotsbury in Dorset West Bay in Dorset Lulworth Cove in Dorset Durdle Door in Dorset Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet strand van Weymouth in Dorset, Engeland

Weymouth is een havenstadje en badplaats in het graafschap Dorset in zuidwest Engeland. Er zijn bezienswaardigheden zoals het museum, het historische Nothe Fort en het Tudor House Museum. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Weymouth Sea Life Centre en Sandworld, waar zandsculpturen te zien zijn. Daarnaast is er ook een strand en kunt u vanaf hier prima wandelen over het Southwest Coast Path, het wandelpad dat ook langs de prachtige kusten van Dorset trekt.

Bezienswaardigheden redelijk in de buurt zijn bijvoorbeeld het schiereilandje Portland met zijn kasteel, verschillende mooie kustgebieden zoals Chesil Beach en Ringstead Bay, en iets verder weg onder andere Hardy's Cottage bij Dorchester en Monkey World bij Bovington. Wat dichter bij vindt u de subtropische tuinen van het mooie dorpje Abbotsbury. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Weymouth.

Wandelen

Deze plaats ligt ook aan het South West Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute. U kunt daarom in beide richtingen mooie wandelingen maken langs de kust. Volg bijvoorbeeld het pad in oostelijke richting, langs Osmington Mills helemaal tot aan het prachtige aan Lulworth Cove. Het pad in het westelijke richting gaat naar het dorpje Abbotsbury en het badplaatsje West Bay. Lange maar haalbare etappes. Daarnaast kunt u ook op het schiereiland Portland lopen, dat pal ten zuiden van Weymouth gesitueerd is.

Meer info: South West Coast Path


De locatie van Weymouth

Enkele bestemmingen in de buurt

Lulworth Cove West Bay Weymouth

Mogelijkheden om naar Weymouth te reizen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland en België in Weymouth te komen. U kunt uiteraard met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Weymouth duurt daarna nog iets meer dan 3,5 uur.

Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 4 uur rijden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen, bijvoorbeeld naar Southampton Airport. Vanaf die luchthaven kunt u met de trein in ongeveer 1,5 uur naar Weymouth reizen. Vanuit de badplaats kunt u ook met de trein naar andere locaties zoals Bournemouth, Poole, Southampton, Bath en zelfs Londen (Waterloo Station).


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight
→ Bezienswaardigheden in Dorset