Wareham en Corfe Castle in Dorset - Zuid Engeland

Corfe Castle in Dorset Boeken Corfe Castle Village in Dorset Corfe Castle Station in Dorset Wareham in Dorset Arne Heath in Dorset Old Harry Rocks in Dorset Studland Heath in Dorset Schiereiland Purbeck in Dorset Swanage in Dorset Poole in Dorset Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenTreinstation van Corfe in Dorset, Engeland

Wareham is een klein stadje in het graafschap Dorset, zuid Engeland. Het heeft met ongeveer 6 duizend inwoners de omvang van een dorp en ligt aan de rand van het schiereiland Purbeck met zijn heidevelden, natuur en schitterende kustgebieden. Mooie natuurlijke locaties in dit gebied zijn bijvoorbeeld Studland Bay, Brownsea Island in Poole Harbour, Old Harry Rocks, Chapmans Pool (vlakbij Worth Matravers), Lulworth Cove en de natuurreservaten Arne Heath en Stoborough Heath. Het stadje heeft ook een eigen museum.

8 kilometer verderop en gesitueerd op het schiereiland Purbeck is Corfe Castle. Dit is niet alleen de naam van de kasteelruïne maar ook van het kleine dorpje zelf. Vanaf het kasteel kunt u ook genieten van mooie uitzichten over het omliggende landschap. Het dorpje ligt ook aan een speciale spoorlijn tussen de badplaats Swanage aan zee en Norden maar dat hoort niet tot het reguliere netwerk. Hier kunt u namelijk een rit maken met een stoomtrein en zoals u op de foto kunt zien staat dat stationnetje op loopafstand van het kasteel. Behalve de natuur en de fraaie kustgebieden zijn er in de omgeving nog meer bezienswaardigheden zoals de White Mill, Lulworth Castle, het Bovington Tank Museum en Monkey World. De laatste attractie is beroemd geworden vanwege de tv-series Monkey Business en Monkey Life. Als u een plek zoekt om te verblijven, kijk dan rechtsboven op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Wareham. Zoek u accommodaties in Corfe Castle, kijk dan hier:

Hotels en vakantiehuisjes in Corfe Castle

Wandelen op Purbeck

Het schiereiland Purbeck is een mooi natuurgebied met voornamelijk heidevelden, gras, heuvels en uitzichten over het kustgebied. Maar het kustgebied behoort tot de Jurassic Coast World Heritage Site, een gebied met oude kliffen, kleine baaien en vele kilometers aan kustpaden. Het South West Coast Path loopt hier langs. De werelderfgoedkust begint bij de Old Harry Rocks en dat is ook ongeveer waar het kustpad van zuidwest Engeland begint. Ook kunt u wandelingen maken vanuit het kasteel, bijvoorbeeld langs de Purbeck Ridgeway naar Swanage. Na afloop kunt u weer terug met de bus of met de stoomtrein.

Meer info: South West Coast Path | Purbeck Ridgeway | Routes op het schiereiland Purbeck


De locatie van Wareham en Corfe Castle

Enkele bestemmingen in de buurt

Lulworth Cove Poole Milton Abbas

Mogelijkheden om naar Wareham te reizen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland en België in Wareham te komen. U kunt uiteraard met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Wareham duurt daarna nog iets meer dan 3,5 uur.

Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3 uur 45 minuten rijden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen, bijvoorbeeld naar Southampton Airport. Vanaf die luchthaven kunt u met de trein in ongeveer een uur en 10 minuten naar Wareham reizen. Vanuit het stadje kunt u ook met de trein naar plaatsen als Poole, Bournemouth, Wool (enkele kilometers van Lulworth Cove), Dorchester en Weymouth. U kunt u overigens met de bus van Wareham naar Corfe Castle. Dat is de dienst tussen Poole en Swanage.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight
→ Bezienswaardigheden in Dorset