Wareham en Corfe Castle in Dorset - Zuid Engeland

Corfe Castle in Dorset Corfe Castle Village in Dorset Corfe Castle Station in Dorset Wareham in Dorset Boeken Arne Heath in Dorset Old Harry Rocks in Dorset Studland Heath in Dorset Schiereiland Purbeck in Dorset Swanage in Dorset Poole in Dorset Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenTreinstation van Corfe in Dorset, Engeland

Wareham is een klein stadje in het graafschap Dorset, zuid Engeland. Het heeft met ongeveer 6 duizend inwoners de omvang van een dorp en ligt aan de rand van het schiereiland Purbeck met zijn heidevelden, natuur en schitterende kustgebieden. Mooie natuurlijke locaties in dit gebied zijn bijvoorbeeld Studland Bay, Brownsea Island in Poole Harbour, Old Harry Rocks, Chapmans Pool (vlakbij Worth Matravers), Lulworth Cove en de natuurreservaten Arne Heath en Stoborough Heath. Het stadje heeft ook een eigen museum.

8 kilometer verderop en gesitueerd op het schiereiland Purbeck is Corfe Castle. Dit is niet alleen de naam van de kasteelruïne maar ook van het kleine dorpje zelf. Vanaf het kasteel kunt u ook genieten van mooie uitzichten over het omliggende landschap. Het dorpje ligt ook aan een speciale spoorlijn tussen de badplaats Swanage aan zee en Norden maar dat hoort niet tot het reguliere netwerk. Hier kunt u namelijk een rit maken met een stoomtrein en zoals u op de foto kunt zien staat dat stationnetje op loopafstand van het kasteel. Behalve de natuur en de fraaie kustgebieden zijn er in de omgeving nog meer bezienswaardigheden zoals de White Mill, Lulworth Castle, het Bovington Tank Museum en Monkey World. De laatste attractie is beroemd geworden vanwege de tv-series Monkey Business en Monkey Life. Als u een plek zoekt om te verblijven, kijk dan rechtsboven op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Wareham.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen op Purbeck

Het schiereiland Purbeck is een mooi natuurgebied met voornamelijk heidevelden, gras, heuvels en uitzichten over het kustgebied. Maar het kustgebied behoort tot de Jurassic Coast World Heritage Site, een gebied met oude kliffen, kleine baaien en vele kilometers aan kustpaden. Het South West Coast Path loopt hier langs. De werelderfgoedkust begint bij de Old Harry Rocks en dat is ook ongeveer waar het kustpad van zuidwest Engeland begint. Ook kunt u wandelingen maken vanuit het kasteel, bijvoorbeeld langs de Purbeck Ridgeway naar Swanage. Na afloop kunt u weer terug met de bus of met de stoomtrein.

Meer info: South West Coast Path | Purbeck Ridgeway | Routes op het schiereiland Purbeck


De locatie van Wareham en Corfe Castle

Enkele bestemmingen in de buurt

Lulworth Cove Poole Milton Abbas

Reis plannen naar Wareham en Corfe Castle

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Wareham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Wareham duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen, bijvoorbeeld naar Southampton Airport. Vanaf die luchthaven kunt u met de trein in ongeveer een uur en 10 minuten naar Wareham reizen. Vanuit het stadje kunt u ook met de trein naar plaatsen als Poole, Bournemouth, Wool (enkele kilometers van Lulworth Cove), Dorchester en Weymouth.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight