Lulworth Cove en Durdle Door aan de Jurassic Coast in Dorset

Lulworth Cove in Dorset Boeken Durdle Door in Dorset Durdle Door in Dorset West Lulworth in Dorset Tyneham Deserted Village in Dorset Chapmans Pool in Purbeck, Dorset Corfe Castle Station in Dorset

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenVakwerkhuizen in West Lulworth, Dorset

Lulworth Cove is geen plaats maar één van de mooiste locaties aan de Engelse zuidkust. Het is een kleine baai aan de oude Jurassic Coast in het graafschap Dorset. Deze kust behoort tot het natuurlijke werelderfgoed. Bij de baai vindt u een bezoekerscentrum (tevens Heritage Centre) en een paar eetgelegenheden. Het is een befaamd wandelgebied en biedt prachtige uitzichten. Op 1,5 kilometer wandelen ligt tevens die andere befaamde natuurlijke locatie genaamd Durdle Door. Dit is een natuurlijke brug, overblijfsel van een geërodeerde klif. Het heeft ook een klein strandje.

Een kilometer ten noorden van de baai ligt overigens het dorpje West Lulworth waar u mooie cottages met rieten dak kunt zien, zo typisch voor deze regio. Dat dorpje telt ongeveer 700 inwoners en daar kunt u ook naar toe lopen. Nog ietsje verder weg kunt u Lulworth Castle bezoeken, een mooi 17e eeuws landhuis met park. In de regio zijn nog meer historische attracties waaronder het Bovington Tank Museum en ook het verlaten dorpje Tyneham. De inwoners moesten uit het dorpje vertrekken omdat het gebied in 1943 werd opgeëist door de regering. Men had besloten dat dit oefenterrein voor de militairen moest worden die zich gereed moesten maken voor de gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen bij Lulworth Cove. Rondom deze natuurlijke inham zijn namelijk enkele accommodaties gevestigd waaronder een mooie herberg. De huisjes vindt u voornamelijk in West Lulworth (of nog wat verder weg).


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Lulworth

Deze locatie ligt ook aan het South West Coast Path, de langste meerdaagse wandelroute in zuidwest Engeland. U kunt daarom in beide richtingen mooie wandelingen maken langs de kust. De wandeling westwaarts gaat via Durdle Door naar de badplaats Weymouth. Als u oostwaarts langs de kust wilt lopen dan dient u het echt te plannen want daar bevindt zich namelijk ook de Lulworth Range, een militair oefenterrein. Naast de kustroutes kunt u ook wandelpaden volgen landinwaarts, bijvoorbeeld langs de Purbeck Way.

Meer info: South West Coast Path


De locatie van Lulworth

Enkele bestemmingen in de buurt

Weymouth Wareham Poole

Reis plannen naar Lulworth Cove

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lulworth Cove te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Lulworth Cove duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight