Lulworth Cove en Durdle Door aan de Jurassic Coast in Dorset

Lulworth Cove in Dorset Boeken Durdle Door in Dorset Durdle Door in Dorset West Lulworth in Dorset Tyneham Deserted Village in Dorset Chapmans Pool in Purbeck, Dorset Corfe Castle Station in Dorset

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenVakwerkhuizen in West Lulworth, Dorset

Lulworth Cove is geen plaats maar één van de mooiste locaties aan de Engelse zuidkust. Het is een kleine baai aan de oude Jurassic Coast in het graafschap Dorset. Deze kust behoort tot het natuurlijke werelderfgoed. Bij de baai vindt u een bezoekerscentrum (tevens Heritage Centre) en een paar eetgelegenheden. Het is een befaamd wandelgebied en biedt prachtige uitzichten. Op 1,5 kilometer wandelen ligt tevens die andere befaamde natuurlijke locatie genaamd Durdle Door. Dit is een natuurlijke brug, overblijfsel van een geërodeerde klif. Het heeft ook een klein strandje.

Een kilometer ten noorden van de baai ligt overigens het dorpje West Lulworth waar u mooie cottages met rieten dak kunt zien, zo typisch voor deze regio. Dat dorpje telt ongeveer 700 inwoners en daar kunt u ook naar toe lopen. Nog ietsje verder weg kunt u Lulworth Castle bezoeken, een mooi 17e eeuws landhuis met park. In de regio zijn nog meer historische attracties waaronder het Bovington Tank Museum en ook het verlaten dorpje Tyneham. De inwoners moesten uit het dorpje vertrekken omdat het gebied in 1943 werd opgeëist door de regering. Men had besloten dat dit oefenterrein voor de militairen moest worden die zich gereed moesten maken voor de gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen bij Lulworth Cove. Rondom deze natuurlijke inham zijn namelijk enkele accommodaties gevestigd waaronder een mooie herberg. De huisjes vindt u voornamelijk in West Lulworth (of nog wat verder weg).

Wandelen

Deze locatie ligt ook aan het South West Coast Path, de langste meerdaagse wandelroute in zuidwest Engeland. U kunt daarom in beide richtingen mooie wandelingen maken langs de kust. De wandeling westwaarts gaat via Durdle Door naar de badplaats Weymouth. Als u oostwaarts langs de kust wilt lopen dan dient u het echt te plannen want daar bevindt zich namelijk ook de Lulworth Range, een militair oefenterrein. Naast de kustroutes kunt u ook wandelpaden volgen landinwaarts, bijvoorbeeld langs de Purbeck Way.

Meer info: South West Coast Path


De locatie van Lulworth

Enkele bestemmingen in de buurt

Weymouth Wareham Poole

Mogelijkheden om naar Lulworth Cove te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lulworth Cove te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Goudhurst duurt daarna nog ongeveer 3,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 4 uur rijden. Er is geen treinstation in de baai of in het dorpje West Lulworth. Er rijden wel bussen naartoe, bijvoorbeeld vanaf het dichtstbijzijnde treinstation in Wool. Die bus rijdt overigens maar een paar keer per dag. Er staan ook taxis klaar voor mensen die naar de baai willen. Kosten ongeveer 14 GBP. In de zomer rijden er overigens bussen vanaf onder andere Weymouth en Wareham naar Lulworth Cove en Durdle Door.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight
→ Bezienswaardigheden in Dorset