De badplaats Ryde op het eiland Wight

Het havenstadje Ryde op het eiland Wight, Engeland Het strand van Ryde op het eiland Wight, Engeland De badplaats Ryde op het eiland Wight, Engeland Boeken Platteland van het eiland Wight De havenplaats Cowes op het eiland Wight, Engeland Osborne House het eiland Wight Sandown op het eiland Wight Carisbrooke Castle op het eiland Wight Shanklin op het eiland Wight Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenRyde aan zee op het eiland Wight, Engeland

Ryde is een kleine baplaats aan de noordkust van het eiland Wight in zuid Engeland. Het is met ongeveer 23 duizend inwoners de tweede plaats van het eiland en is tevens een locatie waar veerboten vanaf het vasteland arriveren. Die komt uit de haven van Portsmouth maar die is alleen voor voetpassagiers. Als u de auto wilt meenemen, neem dan een overtocht naar de nabijgelegen havens van Fishbourne of East Cowes. U kunt overigens ook met de laatste overgebleven dienst per hovercraft reizen. Die 'vliegt' naar Southsea, vlakbij Portsmouth. In dit badplaatsje begint de enige spoorlijn op het eiland. De trein rijdt langs de oostkust en heeft als eindbestemming Shanklin, ook een kleine badplaats. Ryde zelf heeft een uitgestrekt zandstrand en huisvest ook het Isle of Wight Bus Museum evenals het Donald McGill Museum waar de kunst van de 20e eeuwse kunstenaar te zien is die toch vooral bekend was om zijn humoristische ansichtkaarten.

In de weide omgeving kunt u verder genieten van het fraaie golvende land van het eiland en op een behoorlijk aantal plekken fraaie kusten met kliffen. De witte krijtrotsen vindt u in het uiterste westen. Ook zijn er enkele prominente historische bezoekersattracties zoals Carisbrooke Castle en met name het prachtige landgoeed Osborne, het voormalige 'vakantiehuis' van Koningin Victoria in de 19e eeuw. Mocht u hier langer verblijven dan kunt u dus ook de historische havenstad Portsmouth bezoeken. Een overtocht duurt namelijk korter dan een half uur. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Ryde.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandHet Isle of Wight Coast Path

Op het eiland kunt u uiteraard gaan wandelen zoals dat op het Engelse vasteland ook zo goed kan. Vanuit Ryde kunt u bijvoorbeeld twee richtingen op het kustpad volgen. Wandel 13 kilometer in oostwaartse richting naar Cowes of 19 kilometer in zuidwaartse richting naar Sandown. In beide gevallen kunt u de bus terug nemen of in het geval van Sandown zelfs ook de trein. Er is ook een route door het binnenland naar die plaats en dat is het 11 kilometer lange Nunwell Trail.

Meer info: Ryde - Cowes | Ryde - Sandown | Ryde - Sandown (Nunwell Trail)


De locatie van Ryde

Enkele bestemmingen in de buurt

cowesr Shanklin Portsmouth

Reis plannen naar Ryde

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ryde te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. U dient dan eerst naar Engeland te reizen en dan is een veerdienst naar Duinkerken of Calais een logische optie. De rit naar de haven van Portsmouth duurt bijvoorbeeld minimaal 2,5 uur. Dat is één van de locaties waar u de boot kunt pakken naar het eiland Wight. Er zijn verschillende locaties waar u de boot kunt pakken naar het eiland. Eén van de overtochten vanaf Portsmouth komt aan in Ryde maar dat is alleen voor voetpassagiers. Als u de auto meeneemt, neem dan een overtocht naar Fishbourne, Cowes of zelfs Yarmouth een eind verder naar het westen.

Portsmouth - Ryde | Portsmouth - Fishbourne | Southampton - Cowes | Lymington - Yarmouth


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight