Badplaats Bournemouth in Dorset - Zuid Engeland

Bournemouth in Dorset Boeken Christchurch in Dorset Mudeford in Dorset New Forest National Park in Hampshire Highcliffe Castle in Dorset Kingston Lacy in Dorset Wimborne Minster in Dorset, Engeland White Mill in Dorset Poole in Dorset Jurassic Coast in Dorset Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBadplaats Bournemouth in Dorset, Engeland

Bournemouth is een badplaats en met meer dan 150 duizend inwoners de grootste stad van het graafschap Dorset in zuid Engeland. Het is een populaire bestemming en biedt kilometers aan stranden, tuinen en enkele bezienswaardigheden. Een trekpleister is bijvoorbeeld het historische huis van Russel Cotes, een beroemde voormalige inwoner van de stad. U kunt het huis bezoeken en de kunst die er hangt bekijken. Het huis heeft ook tuinen. Er zijn ook een paar fraaie openbare tuinen in de badplaats. Dat zijn de Lower Gardens en de Upper Gardens, beiden gesitueerd langs de rivier de Bourne. Als u het strand in westelijke richting volgt komt u al vrij snel uit in Poole, locatie van een kleine stad en één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. De andere kant op liggen de aangrenzende plaatsen Chirstchurch en Mudeford.

De badplaats ligt ook in de buurt van enkele prachtige gebieden zoals het New Forest National Park met zijn bossen, heidevelden en vrij rondlopende pony's en de Jurassic Coast, het natuurlijke werelderfgoed van het zuiden van het land met haar kliffen en baaisen. Het spreekt voor zich dat u er ook prima kunt wandelen. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in de omgeving zijn Highcliffe Castle en het huis Kingston Lacy. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Bournemouth.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Bournemouth

Enkele bestemmingen in de buurt

Poole Shaftesbury Lyndhurst

Reis plannen naar Bournemouth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bournemouth te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Bournemouth duurt daarna nog minimaal 3 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen, bijvoorbeeld naar Southampton Airport. Vanaf die luchthaven kunt u met de trein in 45 minuten naar Bournemouth reizen. Eenmaal in de badplaats kunt u met de trein ook naar andere locaties zoals Poole, Weymouth, Southampton, Winchester en Londen (Waterloo).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight
→ Bezienswaardigheden in Dorset