Badplaats Bournemouth in Dorset - Zuid Engeland

Bournemouth in Dorset Boeken Christchurch in Dorset Mudeford in Dorset New Forest National Park in Hampshire Highcliffe Castle in Dorset Kingston Lacy in Dorset Wimborne Minster in Dorset, Engeland White Mill in Dorset Poole in Dorset Jurassic Coast in Dorset Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBadplaats Bournemouth in Dorset, Engeland

Bournemouth is een badplaats en met meer dan 150 duizend inwoners de grootste stad van het graafschap Dorset in zuid Engeland. Het is een populaire bestemming en biedt kilometers aan stranden, tuinen en enkele bezienswaardigheden. Een trekpleister is bijvoorbeeld het historische huis van Russel Cotes, een beroemde voormalige inwoner van de stad. U kunt het huis bezoeken en de kunst die er hangt bekijken. Het huis heeft ook tuinen. Er zijn ook een paar fraaie openbare tuinen in de badplaats. Dat zijn de Lower Gardens en de Upper Gardens, beiden gesitueerd langs de rivier de Bourne. Als u het strand in westelijke richting volgt komt u al vrij snel uit in Poole, locatie van een kleine stad en één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. De andere kant op liggen de aangrenzende plaatsen Chirstchurch en Mudeford.

De badplaats ligt ook in de buurt van enkele prachtige gebieden zoals het New Forest National Park met zijn bossen, heidevelden en vrij rondlopende pony's en de Jurassic Coast, het natuurlijke werelderfgoed van het zuiden van het land met haar kliffen en baaisen. Het spreekt voor zich dat u er ook prima kunt wandelen. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in de omgeving zijn Highcliffe Castle en het huis Kingston Lacy. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Bournemouth.


De locatie van Bournemouth

Enkele bestemmingen in de buurt

Poole Shaftesbury Lyndhurst

Mogelijkheden om naar Bournemouth te reizen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland en België in Bournemouth te komen. U kunt uiteraard met de auto gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Bournemouth duurt daarna nog iets meer dan 3 uur.

Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3,5 uur rijden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen, bijvoorbeeld naar Southampton Airport. Vanaf die luchthaven kunt u met de trein in 45 minuten naar Bournemouth reizen. Eenmaal in de badplaats kunt u met de trein ook naar andere locaties zoals Poole, Weymouth, Southampton, Winchester en Londen (Waterloo).


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight
→ Bezienswaardigheden in Dorset