Vakantie in Essex en Cambridgeshire

King's College Chapel in Cambridge, Engeland

Wat is er te zien?

Deze graafschappen liggen in het oosten van Engeland, het deel van het land waar de landschappen vlak zijn. Essex ligt aan zee en grenst aan het verstedelijkte gebied rondom Londen. Hier vindt u steden als Colchester en Chelmsford maar bijvoorbeeld ook de badplaats Southend-on-Sea. In het grensgebied met het graafschap Suffolk ligt het mooie beschermde platteland van de Dedham Vale, een fraai stuk platteland met mooie dorpjes niet heel ver van de haven van Harwich. De bekendste locatie in Cambridgeshire is ongetwijfeld de stad Cambridge met zijn wereldberoemde universiteiten en vele musea. Voorbeelden van andere historische bezienswaardigheden in dit graafschap zijn het Wimpole Estate, Anglesey Abbey en de kathedralen van Ely en Peterborough. Het oudste natuurreservaat van Engeland ligt ook in dit graafschap. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Cambridgeshire en Essex.


Historisch huis in Essex Hotel in Engeland


Kathedraal in Cambridgeshire Cottage in Engeland

Een rondreis maken naar het oosten van Engeland?

Als u van plan bent wat langer op vakantie te gaan en meer locaties in dit deel van het land te bezoeken, kijkt u dan (ook) hieronder. De linker variant is een autorondreis door East Anglia, inclusief de stad Cambridge. Dan kunt u mooie steden maar bijvoorbeeld ook de nodige fraaie landgoederen en natuurlijke kustgebieden bekijken als u wilt. De rechter versie is een treinrondreis door dit oostelijke deel van Engeland waaronder ook weer de beroemde universiteitsstad maar mogelijk ook steden als Norwich en Nottingham.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Dedham Colchester Saffron Walden

Cambridge Ely Peterborough

Met trein, vliegtuig of boot naar Essex en Cambridgeshire

Hoe reist u naar Essex en Cambridgeshire? Als u met de auto gaat dan is een logische optie de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich want die haven bevindt zich in Essex. U zou ook via het zuidoosten van het land kunnen gaan. Dan neemt u een veerdienst naar Dover. Reizen met de trein is ook mogelijk. Zo heeft de haven van Harwich haar eigen treinstation. Dat geldt ook voor de luchthaven London Stansted dat relatief vlakbij de stad Cambridge is gesitueerd. Andere locaties met treinstations zijn bijvoorbeeld Colchester, Ely en Peterborough. U kunt dus vliegen op Stansted, niet alleen vanaf Schiphol maar ook vanaf Eindhoven. Een andere mogelijkheid is vliegen op London Southend, althans vanaf Groningen Airport (Eelde). Kijk hieronder verder voor meer informatie en tickets of vraag een plan op maat aan als u de planning uit handen wilt geven. Dat is ook inclusief beschikbare accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland