Vakantie in Essex en Cambridgeshire

King's College Chapel in Cambridge, Engeland

Wat is er te zien?

Hedingham Castle in Essex, Engeland

Deze graafschappen liggen in het oosten van Engeland, het deel van het land waar de landschappen vlak zijn. Essex ligt aan zee en grenst aan het verstedelijkte gebied rondom Londen. Hier vindt u steden als Colchester en Chelmsford maar bijvoorbeeld ook de badplaats Southend-on-Sea. In het grensgebied met het graafschap Suffolk ligt het mooie beschermde platteland van de Dedham Vale, een fraai stuk platteland met mooie dorpjes niet heel ver van de haven van Harwich.

De bekendste locatie in Cambridgeshire is ongetwijfeld de stad Cambridge met zijn wereldberoemde universiteiten en vele musea. Voorbeelden van andere historische bezienswaardigheden in dit graafschap zijn het Wimpole Estate, Anglesey Abbey en de kathedralen van Ely en Peterborough. Het oudste natuurreservaat van Engeland ligt ook in dit graafschap.

Bezienswaardigheden in Essex

Bezienswaardigheden in Cambridgeshire

Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Als u een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis zoekt u in Essex of Cambridgeshire, kijkt u dan op onderstaande pagina. Daar kunt u zoeken per graafschap of wat specifieker in één van de steden of andere plaatsen. Zoek bijvoorbeeld een hotel in Cambridge of een herberg op een mooie landelijke locatie in de regio.

GB

Een rondreis maken naar het oosten van Engeland?

Als u van plan bent wat langer op vakantie te gaan en meer locaties in dit deel van het land te bezoeken, kijkt u dan (ook) hieronder. De linker variant is een autorondreis door East Anglia, inclusief de stad Cambridge. Dan kunt u mooie steden maar bijvoorbeeld ook de nodige fraaie landgoederen en natuurlijke kustgebieden bekijken als u wilt. De rechter versie is een treinrondreis door dit oostelijke deel van Engeland waaronder ook weer de beroemde universiteitsstad maar mogelijk ook steden als Norwich en Nottingham.

Bekijk enkele leuke plaatsen

Dedham Colchester Saffron Walden

Cambridge Ely Peterborough

Met trein, vliegtuig of boot naar Oost Engeland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Essex en Cambridgeshire te reizen. Eén daarvan is met de veerboot en wel die van Hoek van Holland naar Harwich. U kunt de auto meenemen maar ook alleen met de trein gaan. De terminal van Harwich heeft namelijk een treinstation vanwaar u ook naar verschillende locaties in dit gebied kunt reizen. De overtocht duurt 6,5 uur en u kunt kiezen voor een dienst overdag of in de nacht. Dan overnacht u op de boot. Bij aankomst bent u gelijk in Essex, Cambridge is dan nog ongeveer 1 uur 50 minuten met de trein of 1,5 uur met de auto. Als u met de trein wilt dan kunt u het treinticket bijboeken, kies daarvoor de optie 'ferry en trein'.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar East Anglia duurt daarna nog 1,5 a 2,5 uur. Daarnaast is het ook mogelijk op het vliegtuig te stappen, bijvoorbeeld naar Stansted Airport in Essex. Vandaar kunt u bijvoorbeeld binnen 40 minuten met de trein naar Cambridge reizen. Een andere optie is het Southend Airport.


Boot Hoek Holland - Harwich Vliegtuig naar Stansted Trein in Engeland

Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone