Saffron Walden en Audley End House in Essex

Het historische stadje Saffron Walden in Essex, Engeland Audley End House in Essex Boeken Het dorpje Finchingfield in Essex Wimpole Hall in Cambridgeshire, Engeland Cambridge in Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Paycocke's House in Essex

Informatie, hotels en vakantiehuizenHet stadje Saffron Walden in Essex, Engeland

Saffron Walden is een oud stadje in het noorden van het graafschap Essex. Het herbergt nog een aantal middeleeuwse gebouwen en heeft ongeveer 14 duizend inwoners. U vindt er één van de oudste musea van het land waar u leert over de lokale geschiedenis maar ook over andere zaken zoals natuurhistorie. Het meest in het oogspringende gebouw is echter Audley End House, toen in de 17e eeuw één van de meest imposante landhuizen van Engeland. Het is door de eeuwen heen verwaarloosd maar ook weer deels gerenoveerd. U kunt verschillende delen en interieuren bekijken. Buiten vindt u de tuinen en mooie uitzichten over het platteland van Essex. Daarnaast is er nog een attractie in het stadje en dat is de Bridge End Garden, een formele 19e eeuwse tuin. Die vindt u in dezelfde straat als de Fry Art Gallery waar u schilderijen kunt bekijken van kunstenaars die een link hebben met deze streek.

In de omgeving is overigens nog veel meer te zien. Denk bijvoorbeeld aan het Imperial War Museum (Duxford), de fraaie stad Cambridge, het middeleeuwse dorp Lavenham dat een attractie op zich is met zijn houten vakwerkhuizen, Wimpole Hall, Mountfitchet Castle en het bijbehorende middeleeuwse dorpje van de Noormannen. Mooie plaatsjes in de omgeving zijn bijvoorbeeld het stadje Thaxted en het dorpje Finchingfield. Mocht u hier in de zomermaanden vertoeven dan kunt u nog naar het stadje Hitchin in Hertfordshire reizen waar u door uitgestrekte lavendelvelden kunt wandelen.


De locatie van Saffron Walden

Enkele bestemmingen in de regio

Cambridge Finchingfield Hitchin

Mogelijkheden om naar Saffron Walden te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Saffron Walden te reizen. De meest voor de hand liggende optie is om de veerboot vanuit Hoek van Holland naar Harwich te nemen. Als u de auto meeneemt op de boot dan is het vanaf de haven nog geen 1,5 uur rijden naar het stadje. De overtocht zelf duurt 6,5 uur. Er is een dag -en een nachtdienst. Met het openbaar vervoer is lastiger omdat Saffron Walden geen treinstation heeft. Op ongeveer 5 kilometer afstand staat het station Audley End. Tussen beide plaatsen kunt u wel met de bus reizen. Wat wel handig is, is dat de luchthaven van Stansted in slechts 15 minuten met de trein te bereiken is. Als u de trein wilt pakken vanaf Harwich International dan duurt de reis 2,5 uur, met overstap in de stad Cambridge.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Saffron Walden duurt daarna nog ongeveer 2 uur 20 minuten.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire