Saffron Walden en Audley End House in Essex

Het historische stadje Saffron Walden in Essex, Engeland Audley End House in Essex Boeken Het dorpje Finchingfield in Essex Wimpole Hall in Cambridgeshire, Engeland Cambridge in Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Paycocke's House in Essex

Informatie, hotels en vakantiehuizenHet stadje Saffron Walden in Essex, Engeland

Saffron Walden is een oud stadje in het noorden van het graafschap Essex. Het herbergt nog een aantal middeleeuwse gebouwen en heeft ongeveer 14 duizend inwoners. U vindt er één van de oudste musea van het land waar u leert over de lokale geschiedenis maar ook over andere zaken zoals natuurhistorie. Het meest in het oogspringende gebouw is echter Audley End House, toen in de 17e eeuw één van de meest imposante landhuizen van Engeland. Het is door de eeuwen heen verwaarloosd maar ook weer deels gerenoveerd. U kunt verschillende delen en interieuren bekijken. Buiten vindt u de tuinen en mooie uitzichten over het platteland van Essex. Daarnaast is er nog een attractie in het stadje en dat is de Bridge End Garden, een formele 19e eeuwse tuin. Die vindt u in dezelfde straat als de Fry Art Gallery waar u schilderijen kunt bekijken van kunstenaars die een link hebben met deze streek.

In de omgeving is overigens nog veel meer te zien. Denk bijvoorbeeld aan het Imperial War Museum (Duxford), de fraaie stad Cambridge, het middeleeuwse dorp Lavenham dat een attractie op zich is met zijn houten vakwerkhuizen, Wimpole Hall, Mountfitchet Castle en het bijbehorende middeleeuwse dorpje van de Noormannen. Mooie plaatsjes in de omgeving zijn bijvoorbeeld het stadje Thaxted en het dorpje Finchingfield. Mocht u hier in de zomermaanden vertoeven dan kunt u nog naar het stadje Hitchin in Hertfordshire reizen waar u door uitgestrekte lavendelvelden kunt wandelen.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Saffron Walden

Enkele bestemmingen in de regio

Cambridge Finchingfield Hitchin

Reis plannen naar Saffron Walden

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Saffron Walden te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Saffron Walden duurt daarna nog minimaal 1,5 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire