Colchester in Essex - Engeland's oudste stad

Colchester Castle in Essex Boeken Flatford in Suffolk, Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Paycocke's House in Essex

Informatie en hotelsDe stad Colchester in Essex, Engeland

Colchester is de oudste stad van Groot-Brittannië en is gesitueerd in het graafschap Essex. Het heeft ongeveer 120 duizend inwoners en bestaat al sinds de tijd van de Romeinse bezetting die begon rond 50 na Christus. Deze plaats heette toen Camulodunum. De stad heeft ook het van oorsprong 16e eeuwse Dutch Quarter, een Nederlandse wijk, al ging het hier om protestantse Vlaamse vluchtelingen. Er zijn nog mooie historische gebouwen te zien. Er zijn uiteraard ook een aantal bezoekersattracties zoals het middeleeuwse Colchester Castle dat tegelijk de plek is van het archeologische museum, het Hollytrees Museum, het natuurhistorisch museum en meer aan de rand van de stad ook de Bourne Mill, een historische watermolen.

Even buiten de stad kunt u de dierentuin bezoeken. Nog wat verder weg zijn nog veel meer bezienswaardigheden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Beth Chatto Gardens, de Green Island Gardens, de Layer Marney Tower en het oude Paycocke's House. Niet ver van hier vindt u tevens het mooie historische stadje Lavenham in Suffolk. Bekijk haar oude vakwerkhuizen of de statige landhuizen net daarbuiten. Het dorpje Flatford in de Dedham Vale is ook beroemd vanwege de schilderijen van John Constable. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Colchester.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Colchester

Enkele bestemmingen in de regio

Dedham Lavenham Finchingfield

Reis plannen naar Colchester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Colchester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Colchester duurt daarna nog minimaal een half uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Een andere mogelijkheid is om het vliegtuig te nemen. Zo is er bijvoorbeeld een vlucht van Groningen naar Southend Airport en vanaf Schiphol naar Stansted Airport. Direct vanaf de veerboot kunt u overigens direct met de trein naar de stad afreizen.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire