Colchester in Essex - Engeland's oudste stad

Colchester Castle in Essex Boeken Flatford in Suffolk, Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Paycocke's House in Essex

Informatie en hotelsDe stad Colchester in Essex, Engeland

Colchester is de oudste stad van Groot-Brittannië en is gesitueerd in het graafschap Essex. Het heeft ongeveer 120 duizend inwoners en bestaat al sinds de tijd van de Romeinse bezetting die begon rond 50 na Christus. Deze plaats heette toen Camulodunum. De stad heeft ook het van oorsprong 16e eeuwse Dutch Quarter, een Nederlandse wijk, al ging het hier om protestantse Vlaamse vluchtelingen. Er zijn nog mooie historische gebouwen te zien. Er zijn uiteraard ook een aantal bezoekersattracties zoals het middeleeuwse Colchester Castle dat tegelijk de plek is van het archeologische museum, het Hollytrees Museum, het natuurhistorisch museum en meer aan de rand van de stad ook de Bourne Mill, een historische watermolen.

Even buiten de stad kunt u de dierentuin bezoeken. Nog wat verder weg zijn nog veel meer bezienswaardigheden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Beth Chatto Gardens, de Green Island Gardens, de Layer Marney Tower en het oude Paycocke's House. Niet ver van hier vindt u tevens het mooie historische stadje Lavenham in Suffolk. Bekijk haar oude vakwerkhuizen of de statige landhuizen net daarbuiten. Het dorpje Flatford in de Dedham Vale is ook beroemd vanwege de schilderijen van John Constable. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Colchester.


De locatie van Colchester

Enkele bestemmingen in de regio

Dedham Lavenham Finchingfield

Mogelijkheden om naar Colchester te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Colchester te reizen. Zo kunt u met de veerboot vanaf Hoek van Holland naar Harwich, een overtocht van 6,5 uur. Daarna neemt u de aansluitende trein naar de stad, een rit van slechts 26 minuten. U kunt uiteraard ook gewoon de auto meenemen op de boot. Een andere mogelijkheid is om het vliegtuig te nemen. Zo zijn er vluchten vanuit Nederland naar Southend Airport. Vanaf dat treinstation duurt de reis naar Colchester nog 1 uur 17 minuten, inclusief overstappen in Shenfield. De vlucht vanaf Schiphol duurt overigens 1 uur en die vanaf Groningen 1 uur 20 minuten.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Colchester duurt daarna nog ongeveer 2 uur. Eenmaal in de stad kunt u ook met de trein naar een aantal andere locaties reizen zoals bijvoorbeeld Chelmsford, Ipswich, Norwich en Clacton-on-Sea.

Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire