Dedham en Flatford - Essex en Suffolk

Flatford in Engeland, het dorpje van John Constable Het dorp Flatford in Suffolk, Engeland Flatford Mill in Suffolk, Engeland Willy Lott's House in Flatford, Suffolk Bridge Cottage in Flatford, Suffolk Valley Farm in Flatford, Suffolk Boeken Colchester Castle in Essex Lavenham in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorp Dedham in Essex, Engeland

Dedham is een mooi dorpje aan de rivier de Stour in het graafschap Essex, oost Engeland. Het heeft ongeveer 2 duizend inwonders en heeft zelf ook een kunstmuseum, namelijk het Munnings Art Museum dat net zuiden van het dorp in het Castle House gevestigd zit. Deze plaats ligt in een beroemd en geliefd stukje platteland, in de volksmond wel (vertaald) het 'Land van Constable' genoemd. John Constable was namelijk een beroemde 18e eeuwse schilder die hier vandaan kwam en beroemde werken heeft geschilderd zoals bijvoorbeeld Flatford Mill en The Haywain (De Hooiwagen). Deze locaties kunt u nog steeds bekijken. Flatford is namelijk de naam van een gehucht in Suffolk op een paar kilometer van Dedham dat beheerd wordt door de National Trust. Hier ziet u verschillende oude historische gebouwen waaronder dus de net genoemde locatie, maar ook Willy Lotts House, Bridge Cottage, Valley Farm en de Granary, allemaal rond de rivier de Stour.

Dit 'Constable Country' maakt overigens onderdeel uit van een soort van natuurgebied genaamd de Dedham Vale & Stour Valley, een vallei met de status van Area of Outstanding Natural Beauty. Dus behalve mooie dorpjes en historische gebouwen vindt u hier ook een mooi stuk geconserveerd platteland. De dorpjes liggen overigens redelijk dicht bij de twee steden Colchester en Ipswich waar nog het één en ander te zien is. Ook zit u hier in de buurt van het fraaie middeleeuwse stadje Lavenham waar vlakbij nog enkele mooie historische landhuizen te bezichtigen zijn zoals Melford Hall en Kentwell Hall. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Dedham.


Meer info: Wandeling door de Stour Valley en Dedham


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locaties van Dedham en Flatford

Enkele bestemmingen in de regio

Colchester Harwich Lavenham

Reis plannen naar Dedham en Flatford

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Dedham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Dedham duurt daarna nog een half uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk