Dedham en Flatford - Essex en Suffolk

Flatford in Engeland, het dorpje van John Constable Het dorp Flatford in Suffolk, Engeland Flatford Mill in Suffolk, Engeland Willy Lott's House in Flatford, Suffolk Bridge Cottage in Flatford, Suffolk Valley Farm in Flatford, Suffolk Boeken Colchester Castle in Essex Lavenham in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet dorp Dedham in Essex, Engeland

Dedham is een mooi dorpje aan de rivier de Stour in het graafschap Essex, oost Engeland. Het heeft ongeveer 2 duizend inwonders en heeft zelf ook een kunstmuseum, namelijk het Munnings Art Museum dat net zuiden van het dorp in het Castle House gevestigd zit. Deze plaats ligt in een beroemd en geliefd stukje platteland, in de volksmond wel (vertaald) het 'Land van Constable' genoemd. John Constable was namelijk een beroemde 18e eeuwse schilder die hier vandaan kwam en beroemde werken heeft geschilderd zoals bijvoorbeeld Flatford Mill en The Haywain (De Hooiwagen). Deze locaties kunt u nog steeds bekijken. Flatford is namelijk de naam van een gehucht in Suffolk op een paar kilometer van Dedham dat beheerd wordt door de National Trust. Hier ziet u verschillende oude historische gebouwen waaronder dus de net genoemde locatie, maar ook Willy Lotts House, Bridge Cottage, Valley Farm en de Granary, allemaal rond de rivier de Stour.

Dit 'Constable Country' maakt overigens onderdeel uit van een soort van natuurgebied genaamd de Dedham Vale & Stour Valley, een vallei met de status van Area of Outstanding Natural Beauty. Dus behalve mooie dorpjes en historische gebouwen vindt u hier ook een mooi stuk geconserveerd platteland. De dorpjes liggen overigens redelijk dicht bij de twee steden Colchester en Ipswich waar nog het één en ander te zien is. Ook zit u hier in de buurt van het fraaie middeleeuwse stadje Lavenham waar vlakbij nog enkele mooie historische landhuizen te bezichtigen zijn zoals Melford Hall en Kentwell Hall. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Dedham.

Meer info: Wandeling door de Stour Valley en Dedham


De locaties van Dedham en Flatford

Enkele bestemmingen in de regio

Colchester Harwich Lavenham

Mogelijkheden om naar Dedham te reizen

Als u vanuit Nederland naar Dedham wilt reizen dan is de auto of ander gemotoriseerd verkeer de meest voor de hand liggende mogelijkheid. Het dorpje heeft namelijk geen treinstation al ligt het dichtstbijzijnde station relatief in de buurt. Dat is Manningtree. De trein vanuit de haven van Harwich is daar al na 17 minuten. U komt in Harwich met de veerboot vanuit Hoek van Holland. Die overtocht is overdag of 's nachts en duurt 6,5 uur.

Zeker als u uit België komt kunt u ook via noord Frankrijk reizen. U heeft dan drie opties. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Dedham duurt daarna nog ongeveer 2 uur 15 minuten. Eenmaal in het dorp kunt u ook gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar de stad Colchester en het net genoemde Manningtree.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk