Bestemmingen in Essex en Cambridgeshire

Ely Cathedral in Cambridgeshire, Engeland

Hotels en vakantiehuizen in Cambridgeshire

Dit vlakke graafschap in oost Engeland heeft geen grote natuurgebieden maar wel de nodige historische en religieuze trekpleisters. Beroemd is uiteraard de stad Cambridge waar één van 's lands bekendste universiteiten is gesitueerd en waar u een aantal mooie gebouwen en musea kunt bezichtigen waaronder de King's College Chapel en het Fitzwilliam Museum. U kunt er ook voor kiezen een hotel te boeken in één van de kathedraalsteden Peterborough en Ely waarbij de laatste maar een klein stadje is. Daar ziet u de oudste kathedraal van Engeland. Op het platteland van Cambridgeshire kunt u ook nog enkele mooie landgoederen bezichtigen en bijvoorbeeld ook het National Horseracing Museum in Newmarket bezoeken.
Handig ter ondersteuning: de kaart van Cambridgeshire en Essex

Klikt u op de letters (icoontjes) in de interactieve kaart als u meer info en foto's wilt zien van een betreffende plaats en/of specifiek daar wilt zoeken naar oa. hotels, b&b's, vakantiehuizen en appartementen. legenda van kaart

Cambridgeshire: bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Cambridge Ely Peterborough

Hotels en vakantiehuizen in Essex

Dit graafschap is redelijk dichtbevolkt en ligt tegen Londen aan. U vindt er enkele steden zoals Colchester, één van de oudste steden van Engeland en Chelmsford waar het prachtige Hylands House bijvoorbeeld te bezoeken is. Southend-on-Sea is de grote badplaats. Door de aanwezigheid van badplaatsen en kustplaatsen kunt u een hotel aan zee boeken maar als u van landelijke schoonheid houdt dan zou u in de buurt kunnen gaan zitten van de beschermde Dedham Vale, beroemd vanwege de schilderijen van John Constable. Als u met de veerboot vanuit Hoek van Holland in Harwich arriveert zit u al redelijk in de buurt. In dit noordelijke deel van het graafschap kunt u ook enkele historische, vaak oude gebouwen bezichtigen.Essex: bekijk informatie, hotels (en huisjes) in:

Harwich Dedham Colchester

Maldon Finchingfield Saffron Walden

Terug naar:

→ Essex & Cambridgeshire
→ Andere gebieden in Groot-Brittannië